Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-06-17, 10:13 AM   #476
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: nqm 查看文章
我去過幾次坂本既Live,好似唔太興打call? 未見過有人做
堂座都是企的,樓上高座就唔使企,大會安排了手帶燈,由大會控制燈光,並且是比大家拿走的。

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 11:51 PM   #477
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
香港場完~~~
2個鐘多少少~~時間過得太快~~
超水準~~
Maaya廣東話仲講得好清楚~~
搭叮叮同食菠蘿包d(^_^o)

可惜音響過大....感覺有d蓋左Maaya把聲~~
不過現場既Maaya真係好正~~
希望有下次~~
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 11:59 PM   #478
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
坐前面第2排,大滿足
係,有幾首音樂太大聲蓋得好厲害
好在ヘミソフィア冇咁既情況w
好希望仲有下一場+1

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 03-25-18 12:02 AM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:03 AM   #479
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
香港場完~~~
2個鐘多少少~~時間過得太快~~
超水準~~
Maaya廣東話仲講得好清楚~~
搭叮叮同食菠蘿包d(^_^o)

可惜音響過大....感覺有d蓋左Maaya把聲~~
不過現場既Maaya真係好正~~
希望有下次~~
隊BAND音量過大
有幾首我都聽唔清楚歌聲
一到靜態歌立即見識真綾姐本事,尤其係奇跡の海

喉からCD音源
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:18 AM   #480
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
最大問題係燈光同個場...
你唔夠高+買後面你只係睇人頭
個個都話燈光係咁殘到對眼

舊 03-25-18, 12:19 AM   #481
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
正中間第二行,睇真綾姐都夠,滿足!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:50 AM   #482
fhdelibird
信使鳥/火雞

註冊日期: Jun 2011
Nintendo Switch ID1401-7745-0619
PSN  IDfhdelibird
正中間第4行路過
終於近距離見到maaya真人已經好滿足
fhdelibird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:57 AM   #483
Sar8
The One

中間E row /

原來香港物販冇杯

舊 03-25-18, 05:15 PM   #484
空調

註冊日期: Jun 2004
BLOCKB 第2行
燈光係咁射落我隻眼度
有一首枝射燈慢慢轉十秒就殘一次

舊 03-25-18, 08:55 PM   #485
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: Sar8 查看文章
最大問題係燈光同個場...
你唔夠高+買後面你只係睇人頭
個個都話燈光係咁殘到對眼
BLOCK B 中間第3行
我自問有176都唔矮,BLOCK B第1行有個比我更高...我都比佢阻左唔少視野,相信企我後面第4行D女仔應該更GG,我同佢變左一幅牆BLOCK哂
歌聲真係超一流
不過MAAYA濱唱會LIVE燈光特效一直都係感(一咪用強光射眼),次次都睇得好辛苦
希望今次LIVE TOUR,最少生日過場會出返BLU-RAY俾我哋FANS收藏吧
希望下次再來+1
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 09:17 PM   #486
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我要用隻手擋住d射燈先得。
唔係一、兩下,成幾分鐘TALK都射住我個邊。
Block A, F行簡直係曬太陽。傷眼。

我有留言寫「奇跡の海」,估唔到會唱,仲有成首,超正!

此篇文章於 03-25-18 09:19 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:54 PM   #487
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
多年願望終於達成, 大滿足!! Mayaa狀態很好, 加埋live band 水準演出, 第一首就是プラチナ真係驚喜, 但最估唔到會唱埋奇跡の海,ヘミソフィア,約束はいらない 等舊歌, 另Mayaa MC 時有不記得台詞很可愛. 唯一抓剔係閃光有時直射加狂閃, 有幾次閃到我不能望台, 另音響調教有點問題, 特別是快歌部分
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:57 PM   #488
Sar8
The One

引用:
作者: fiendray 查看文章
BLOCK B 中間第3行
我自問有176都唔矮,BLOCK B第1行有個比我更高...我都比佢阻左唔少視野,相信企我後面第4行D女仔應該更GG,我同佢變左一幅牆BLOCK哂
歌聲真係超一流
不過MAAYA濱唱會LIVE燈光特效一直都係感(一咪用強光射眼),次次都睇得好辛苦
希望今次LIVE TOUR,最少生日過場會出返BLU-RAY俾我哋FANS收藏吧
希望下次再來+1
下次去台灣睇啦至少

舊 03-26-18, 08:27 AM   #489
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
左邊block b 第一行,本身都無諗住企,點知一開波個個企晒真係無辦法,我米8即刻諗後面d 人點算

場地音響好唔得,d 聲好拆,同埋唔知係咪太大聲,我見台上musicians都adjust隻耳機得幾密
燈光我個位就間唔中射中一野咁,另外我附近有d 內地定唔知台灣既同胞當自己開live咁係到大聲唱,真係頂佢唔順,好在被人啤多幾下後都有收歛

今次Setlist有d 好奇無唱英文歌,月頭大阪果場反而有首twenty four,今次轉左做マメシバ
另外佢介紹musicians時有提到佐野同另一位結他手(唔太sure個名,姓入面好似有個堀字)係seatbelt members果到有d surprise。
最後ポケットを空にして個大合唱氣氛好好,日本場d fan 反而無唱得咁放,大姐應該可以好滿足咁番日本。果然完場都係ポケットを空にして好過singersongwriter。

希望重會有機會係香港見到大姐啦!
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 10:40 PM   #490
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Kewellma 查看文章
坐前面第2排,大滿足
係,有幾首音樂太大聲蓋得好厲害
好在ヘミソフィア冇咁既情況w
好希望仲有下一場+1
ヘミソフィア好似唱錯詞了!?
好在我係個block既第一排,全程無比人遮到
不過啲音樂真係幾大聲,中間幾首聽唔清歌詞

此篇文章於 04-03-18 10:43 PM 被 MS331 編輯。
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 04:37 AM   #491
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: MS331 查看文章
ヘミソフィア好似唱錯詞了!?
好在我係個block既第一排,全程無比人遮到
不過啲音樂真係幾大聲,中間幾首聽唔清歌詞
同感..好似第2段開始?
サバンナのガゼルが土煙りを上げる 風ん中 
あいつらは死ぬまで立ち続けなければいけないのさ
好似唱番做第一段w
當時聽覺得有違和感,因為首歌實在聽左太多次..總之硬係覺得有d詞唔同左w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-23, 11:25 AM   #492
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
廚死

武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
2014香港動漫節丨首度舉行声優簽名會 money 日本動漫畫討論版 26 06-10-14 02:18 PM
[祝賀]声優 宮野真守宣佈結婚 nico 日本動漫畫討論版 59 12-04-08 08:31 PM
[祝賀]声優 千葉紗子踏入30歳既同時都宣佈結婚 money 日本動漫畫討論版 17 08-29-07 02:31 PM
ラブゲッCHU ミラクル声優白書 Gallardo 日本動漫畫討論版 3 04-15-06 06:06 PM

現在的時間是 09:15 AM

手機版 | APP版