Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-18, 10:22 PM   #976
k8888
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAvalon133
16人真心太少~星期5我見他們打都好似係咁上下人數了XDDD~
k8888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 01:45 PM   #977
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
玩完 MH, 又再開番出黎練, 但都係唔識點入人
我俾人擋左就俾人入, 我擋左人就入唔番人............

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 01:54 PM   #978
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ericwpk 查看文章
我俾人擋左就俾人入, 我擋左人就入唔番人............
咩叫入??
係咪轉人??
按緊R1或R2可以轉人的,
輕按就係衝出來打人駁招..
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-18, 03:23 PM   #979
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
唔知程度,好難網上教人,聽日有冇時間網戰?

雖則在下同真係有玩果班差九萬里遠,分分鐘你仲勁過在下

舊 04-06-18, 03:56 PM   #980
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咩叫入??
係咪轉人??
按緊R1或R2可以轉人的,
輕按就係衝出來打人駁招..
佢意思係唔識點進攻...佢俾人擋左就俾對方打確反, 佢擋左人地時, 就確反唔到對方

舊 04-06-18, 04:12 PM   #981
ericwpk
Crazy Gamer

PSN  IDericwpk66
引用:
作者: wing 查看文章
佢意思係唔識點進攻...佢俾人擋左就俾對方打確反, 佢擋左人地時, 就確反唔到對方
無錯就係咁

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 09:01 AM   #982
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 09:22 AM   #983
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
唔吸引,可以繼續觀望

舊 04-19-18, 11:18 AM   #984
ryanktk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDRealRyan
引用:
無錯就係咁
唔同人既招有唔同既FRAME RATE, 要睇返你用咩人同點出招 or 你可以SEARCH "BLOCK STRING"睇下
ryanktk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-18, 11:26 AM   #985
charcsc2000
J神哥

咁第4位dlc係咪比古洛???
舊 04-28-18, 11:52 PM   #986
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 12:29 AM   #987
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
老餠唔識野,其實新個d 人係咩故事黎

舊 05-31-18, 12:46 AM   #988
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: lwl 查看文章
老餠唔識野,其實新個d 人係咩故事黎
想速成可以睇龍珠超漫畫,幾期單行本就知晒來龍去脈
睇都唔想睇嘅可以上wiki,比埋link你
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/龍珠超

舊 05-31-18, 11:10 AM   #989
charcsc2000
J神哥

今日出左都沒人講
比古洛
https://store.playstation.com/zh-han...FDLCCHARA00006

扎馬斯
https://store.playstation.com/zh-han...FDLCCHARA00005
舊 05-31-18, 11:15 AM   #990
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
仲有4個DLC .... 會唔會有小雲

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 11:18 AM   #991
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 信長 查看文章
仲有4個DLC .... 會唔會有小雲
我直覺覺得係"超"人物...
吉連, 凱芙拉, 悟空極, 十七號(超版)...
舊 06-13-18, 12:14 AM   #992
MO

註冊日期: Aug 2005
Switch version 2018年

DRAGON BALL FighterZ - Nintendo Switch Trailer
https://youtu.be/XIUjVsqHa1E
引用:

此篇文章於 06-13-18 01:07 AM 被 neo2046 編輯。
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 03:25 AM   #993
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
Dragon Ball FighterZ On Switch 1080p/60FPS Direct Feed Gameplay | E3 2018
https://youtu.be/DrOqtzzqU1A
Undocked mode direct feed
https://youtu.be/RIzlOhWnpL4

睇返當初公布呢隻game時嘅爭論真係得啖笑:
「話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.....
ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.」

So far未知NS版cut咗乜嘢,再等公布啦!
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 03:39 AM   #994
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: WAL1 查看文章
Dragon Ball FighterZ On Switch 1080p/60FPS Direct Feed Gameplay | E3 2018

睇返當初公布呢隻game時嘅爭論真係得啖笑:
「話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.....
ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.」

嚟緊機屋應該有份試玩
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 03:56 AM   #995
N0T51B
Game Master
非中國藉

Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
點呀,而加真係出到switch ver. 你叫啲人情何以堪呀

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 04:20 AM   #996
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
可以帶出街打啦!

PS:老闆唔該2餅!
引用:
作者: N0T51B 查看文章
點呀,而加真係出到switch ver. 你叫啲人情何以堪呀
建議:今日拿拿聲放左PS4版囉!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 06:49 AM   #997
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
睇左實機片段,估唔到移植效果咁理想!
流暢之餘仲要冇乜狗牙(比XV2理想很多),只能比個讚開發部同UE4!

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 09:43 AM   #998
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
唔通現場試玩既都係播片我又同你地講咩

一定係串通晒全個E3所有人夾出黎既姐,NS咁垃圾邊出到隻GAME
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 11:11 AM   #999
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
其實晨早未出XBOX同Ps4,
已經好多人講左呢隻會出NS
因基本機能要求,吾係好高

cut野一定有, drop frame rate, resolution
同埋特效無甘靓

成日都講,同一隻game xbox,PS, NS都出,
NS一定好遲出,因有機食兩家茶禮
始終NS 可以帶出街同人玩
d 人會較願意再買多隻
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 03:51 PM

手機版 | APP版