Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-18, 02:41 PM   #551
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
呢d上網格game都係睇定d先....
如果好似高達vs咁, 中文版好快沒人玩...
咁樣買中文版真係大伏....

日版最煩應該係買dlc....
pre order 左喇

日版仲要得一個版,無話分咩版咩版
反正佢d人都唔會一次出8 隻架喇
我逐隻買好過 (長期有幾十蚊balance 的人)
所以買最平算

($900 買隻game 我真係接受唔到,講真)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 03:28 PM   #552
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
明顯呢隻就好似高達vs咁, 人地而加有season pass比你....算好彩....

我覺得dragon ball 係似樣D, 至少有個似乎唔錯的單機story mode. 不過要用到高達vs呢隻野的搵錢模式來做底線, 咁條線真係好低囉.

舊 01-02-18, 04:24 PM   #553
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
日版有FULL SET唔太貴冇話買唔落既,不過既然冇最強就當然係買最CHEAP。
反正格GAME在下開唔開到一個月都成問題

舊 01-02-18, 04:53 PM   #554
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
日版有FULL SET唔太貴冇話買唔落既,不過既然冇最強就當然係買最CHEAP。
反正格GAME在下開唔開到一個月都成問題
仲要撞正 mhw
舊 01-02-18, 05:06 PM   #555
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
仲要撞正 mhw
好彩在下對MHW完全冇興趣,試完20分鐘即鏟
反而隻SAO: FREEDOM WAR仲有些少性趣。

舊 01-02-18, 10:45 PM   #556
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
關中文版咩事?
你玩中文版大家就唔會同你對戰架咩?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:26 PM   #557
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
Gundam VS個情況係睇你PSN地區, 人地唔會知你咩版本...

講起上黎MHW會知道其他玩家用咩版本語言

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:14 AM   #558
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
關中文版咩事?
係d 人名啫
舊 01-03-18, 02:01 AM   #559
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
係d 人名啫
GUNDAM VS都分個港譯台譯

DB更加需要
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 07:15 AM   #560
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Akira 明 查看文章
GUNDAM VS都分個港譯台譯

DB更加需要

飲茶

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:25 AM   #561
wing
格鬥低手

引用:
作者: rubyyu 查看文章
飲茶

Sent from my iPhone using Gaforum
香港電視台譯阿樂係親切, 不過其實計落飲茶先啱喎, 鳥山明擺明係玩食物名.

舊 01-03-18, 09:40 AM   #562
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
關中文版咩事?
對戰的確唔會關,當日BETA TEST等佢自己組合對戰等到爆粗,不過係全球LOBBY任我行。

舊 01-03-18, 10:37 AM   #563
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
pre order 左喇

日版仲要得一個版,無話分咩版咩版
反正佢d人都唔會一次出8 隻架喇
我逐隻買好過 (長期有幾十蚊balance 的人)
所以買最平算

($900 買隻game 我真係接受唔到,講真)
900蚊又真係太貴...差唔多機價一半...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 10:38 AM   #564
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
我覺得dragon ball 係似樣D, 至少有個似乎唔錯的單機story mode. 不過要用到高達vs呢隻野的搵錢模式來做底線, 咁條線真係好低囉.
佢標到個價咁高, 明顯已經係咁...
其實隻game係做得好既....還原度高到咁...
舊 01-03-18, 10:46 AM   #565
wing
格鬥低手

引用:
佢標到個價咁高, 明顯已經係咁...
其實隻game係做得好既....還原度高到咁...
隻game係正, arc system真係有料到, 而且睇下D角色招式同特性, 製作人真係有做野, 唔係求其一堆招換個人物model就算. 個動畫效果直情係歷代龍珠game最正, 簡直正過依家龍珠超tim 啦.

不過你對比下現時一般game賣咩價, SF5, tekken7呢D硬派格鬥game賣咩價, 或者以前龍珠game賣咩價....呢隻真係算好貴囉.

舊 01-03-18, 11:35 AM   #566
charcsc2000
J神哥

引用:
隻game係正, arc system真係有料到, 而且睇下D角色招式同特性, 製作人真係有做野, 唔係求其一堆招換個人物model就算. 個動畫效果直情係歷代龍珠game最正, 簡直正過依家龍珠超tim 啦.

不過你對比下現時一般game賣咩價, SF5, tekken7呢D硬派格鬥game賣咩價, 或者以前龍珠game賣咩價....呢隻真係算好貴囉.
所以正路要睇下先好入手...隨時唔夠半年二手跌到伏價...
舊 01-03-18, 12:02 PM   #567
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
del post

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??

此篇文章於 01-03-18 12:06 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:06 PM   #568
wing
格鬥低手

引用:
作者: harakuma 查看文章
del post
完全冇講過有得用21號人造人.

舊 01-03-18, 12:07 PM   #569
wing
格鬥低手

引用:
所以正路要睇下先好入手...隨時唔夠半年二手跌到伏價...
不過咁....格鬥game又唔好攤咁耐, 到遲D上網打, 一係冇人, 一係個個水平超越哂新手, 咁就冇癮了.

舊 01-03-18, 12:07 PM   #570
harakuma
Game Master

引用:
完全冇講過有得用21號人造人.
係, 見到好似只係過下場咁

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 01-03-18, 12:10 PM   #571
神人ではない!新人だ

引用:

笨大喃嘸上一隻龍珠VX2都係7600+稅既。
SFV在下唔敢講始終AMAZON JP果個定價RECORD好似有D怪;TK7 定價8200+TAX…

要平等夠一年最安定,基本上笨大喃嘸一定出平版。
引用:
不過咁....格鬥game又唔好攤咁耐, 到遲D上網打, 一係冇人, 一係個個水平超越哂新手, 咁就冇癮了.
其實冇咩所謂,真係勁果班,大概一星期已經夠去到一般人永遠追唔到既境界

此篇文章於 01-03-18 12:15 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:17 PM   #572
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔會設計個角色淨係劇情用吧
話唔定係final boss
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:34 PM   #573
harakuma
Game Master

識得戰斗既DB女角真心唔多

芝芝
比迪麗
悟空父親既女伴
有個綠肉橙髮

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一

此篇文章於 01-03-18 12:37 PM 被 harakuma 編輯。
舊 01-03-18, 01:07 PM   #574
wing
格鬥低手

引用:
笨大喃嘸上一隻龍珠VX2都係7600+稅既。
SFV在下唔敢講始終AMAZON JP果個定價RECORD好似有D怪;TK7 定價8200+TAX…

要平等夠一年最安定,基本上笨大喃嘸一定出平版。

其實冇咩所謂,真係勁果班,大概一星期已經夠去到一般人永遠追唔到既境界
SF5同Tekken7香港定價都係4頭, season pass加兩舊左右.

依家龍珠+season pass香港定價已經係8舊幾.

舊 01-03-18, 01:10 PM   #575
wing
格鬥低手

引用:
唔計打開bb/gg果D高手喇.....不過初期總有好多正常人會玩, 如果過半年, 水準正常的正常人已經唔玩, 仲有玩果D一係已經係超藍級玩家, 至少都進化到變左戰鬥型娜美星人, 新入伍地球人唔駛玩.

此篇文章於 01-03-18 01:36 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 12:55 PM

手機版 | APP版