Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-15, 10:42 PM   #1126
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
今集op畫面好亂.....

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 01:12 AM   #1127
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
點解剛淨係話係佢老豆係事件元兇?佢同霧子唔同老豆???
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 01:45 AM   #1128
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: Sito 查看文章
我覺得係都唔出奇...霧子咩都唔知咁

非洲人...
舊 04-27-15, 10:39 AM   #1129
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
我覺得更混亂既系d人物性格成日轉黎轉去

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 01:34 PM   #1130
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
會唔會係離婚之後跟左老豆去美國
引用:
終於解釋到點解咁憎

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 03:09 PM   #1131
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
劇情超展開幾好,有番d緊張逼力。
雖然都係用d舊橋,即係d角色又係原來一家人,d野又係個阿爸搞出黎既。

舊 04-27-15, 08:19 PM   #1132
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 魔璃 查看文章
我覺得更混亂既系d人物性格成日轉黎轉去
其實阿剛既性格唔係突然改變, 佢之前只不過係做啲浮誇表現轉移身邊人既視線, 從而隱藏自己既過去同埋真實性格. 由於近排成日做沙包, 家姐寧願理個怪人都唔理自己, 自然就爆煲.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 08:20 PM   #1133
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
劇情超展開幾好,有番d緊張逼力。
雖然都係用d舊橋,即係d角色又係原來一家人,d野又係個阿爸搞出黎既。
主角唔會用得車仔多又變怪人掛
舊 04-28-15, 12:09 AM   #1134
鳳熾魂
紅蓮の焔神

CHASER只可以講真係戰鬥派,變身都繼續開槍打人,變完又唔會有post不過佢會唔會遲早不滿把斧直用魔進D車仔算

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
其實阿剛既性格唔係突然改變, 佢之前只不過係做啲浮誇表現轉移身邊人既視線, 從而隱藏自己既過去同埋真實性格. 由於近排成日做沙包, 家姐寧願理個怪人都唔理自己, 自然就爆煲.
+1 一開始已經覺得佢係有D野但一路唔肯講
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
主角唔會用得車仔多又變怪人掛
我期待佢條線,無啦啦殺出老豆條線好似同001有關

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 04-28-15, 10:16 AM   #1135
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
...腰帶先生會唔會又知道剛同霧子係蠻野O既仔女?
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 08:24 PM   #1136
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
人妻凜奈

剛成日話無時間,究竟係....
a)變身得多會死?
b)變身得多會變Roidmude?
c)一早已經唔係人類,再過一段時間會變回Roidmude,做唔返人類?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 09:24 PM   #1137
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
人妻凜奈

剛成日話無時間,究竟係....
a)變身得多會死?
b)變身得多會變Roidmude?
c)一早已經唔係人類,再過一段時間會變回Roidmude,做唔返人類?
抑或係D)現在出場既阿剛係Roidmude擬態, 真正既阿剛晌美國已經死咗?
佢返日本係為左完成阿剛保護霧子既遺願, 但擬態同埋拉打變身有時限, 最後會自毀?
舊 04-28-15, 09:36 PM   #1138
鳳熾魂
紅蓮の焔神

其實最老套會唔會係佢有絕症咋

舊 04-30-15, 10:47 AM   #1139
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
就算唔係絕症,都似係能夠變身戰鬥的時間有限
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-15, 10:49 AM   #1140
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
就算唔係絕症,都似係能夠變身戰鬥的時間有限
MACH係有講戰鬥時間有限

舊 04-30-15, 10:51 AM   #1141
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
唔系話開始可以維持得耐左咩?

設定就咁講, 咪又系打完收工就解

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-15, 09:54 PM   #1142
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
其實朝日同東映官網既次回預告都爆左話冇時間既原因
唔係絕症亦唔關變身時間事

睇完後個人覺得呢個理由係幾合理,雖然好多餘

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 12:57 AM   #1143
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
剛似乎真係會黑化......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 09:49 AM   #1144
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
剛似乎真係會黑化......
佢似俾人洗腦多過黑化

舊 05-04-15, 10:41 AM   #1145
lawrence_chit
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2013
原來剛係最终boss,
唔通同001合體
lawrence_chit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 02:44 PM   #1146
kakajit
Game Master

...呢頭洗白一件 , 呢頭又黑另一件 , 不過MACH應該白得番 , 始終整左架三人車出黎
舊 05-04-15, 03:32 PM   #1147
fami~yan
Game Master

引用:
作者: kakajit 查看文章
...呢頭洗白一件 , 呢頭又黑另一件 , 不過MACH應該白得番 , 始終整左架三人車出黎
我只係覺得睇OP,MACH唔會真係變黑...

非洲人...
舊 05-04-15, 03:36 PM   #1148
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我只係覺得睇OP,MACH唔會真係變黑...
黑既伏線已經爆左(老豆係BOSS)
通常都黑唔過五集仲多數會換裝備番去友方

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 03:49 PM   #1149
kakajit
Game Master

001 唔似最終BOSS格 , MACH黑完又白番應該就會順手搞掂埋佢
舊 05-04-15, 03:53 PM   #1150
fami~yan
Game Master

引用:
作者: B.. 查看文章
黑既伏線已經爆左(老豆係BOSS)
通常都黑唔過五集仲多數會換裝備番去友方
已經可以聯想到個畫面會係
剛:我只是假裝服從來升級而已

非洲人...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 05:27 PM

手機版 | APP版