Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-06, 12:50 AM   #1
kenpeter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
witch blade

http://www.witchblade.jp/outline/index.html
好似唔錯,但女主角用"能登"把聲有o的怪怪咁
幾時有字幕????
kenpeter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 04:25 PM   #2
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
能登配人妻
非常好

人妻與妹妹,本身巨●的女主角變身後更性感XD
作畫不錯,機械怪物那些都畫得很好XDD

已列入今季必看餐單裡

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 04:35 PM   #3
fu~~

註冊日期: Aug 2003
not bad , I like うのまこと and 大橋誉志光 , so I will keep watching this^^

舊 04-09-06, 05:29 PM   #4
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
WITCHBLDADE
有日版@@
都係鍾意原著COMICS 多D(美國漫,MICHAEL TURNER代表作)
SARA 先係王道
TVB 明珠都播過WITCHBLDADE 真人版
http://en.wikipedia.org/wiki/Witchblade

好似好正,第一話幾時做,幾想睇

此篇文章於 04-09-06 05:40 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 08:32 PM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
一開場就見到觸手

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 09:58 PM   #6
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
B緊,期待
...

舊 04-09-06, 11:20 PM   #7
細路翔
The One

引用:
作者: 信長
B緊,期待
...
原著有無件蘿莉?

英國說大家抱團死
舊 04-09-06, 11:28 PM   #8
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
睇完第一集
唔錯唔錯~~!!
今季必睇之選~~!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 11:37 PM   #9
RahXephone
長空

註冊日期: Nov 2005
官網果個プロモーション映像既背景音樂勁似linkin' park既 one step closer
RahXephone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 12:29 AM   #10
信長
The Flash

引用:
作者: XENOS=翔
原著有無件蘿莉?
應該無,
羅拉 就有(Tomb Raider 漫畫係TOPCOW出,所以成日crossover)
原著SARA 係美國女警,尼個動畫用日本,新角色做,日本仔會比較受

好多歷史上的女性都擁有過witchblade ,

舊 04-10-06, 01:14 AM   #11
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
原著有無件蘿莉?
原著係無蘿莉的,美國漫畫嘛!!!~~~

手執西洋劍+長袍的長髮男就有個...............
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 03:17 PM   #12
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
能登把聲唔多夾呢個角色

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 03:19 PM   #13
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 信長
WITCHBLDADE
有日版@@
都係鍾意原著COMICS 多D(美國漫,MICHAEL TURNER代表作)
SARA 先係王道
TVB 明珠都播過WITCHBLDADE 真人版
http://en.wikipedia.org/wiki/Witchblade

好似好正,第一話幾時做,幾想睇

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 03:21 PM   #14
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
日本でよかった・・・ええ・・・

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 03:25 PM   #15
信長
The Flash

wichblade 合訂本我有兩期,之後michael turner 無畫後都無咩點買

舊 04-10-06, 06:03 PM   #16
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
呢套野走樣都幾嚴重,
不過幾好睇b

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 06:49 PM   #17
細路翔
The One

引用:
作者: ZONDAS
呢套野走樣都幾嚴重,
不過幾好睇b
阿媽成日走野

件蘿反而無乜點走過

英國說大家抱團死
舊 04-10-06, 10:03 PM   #18
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇完感覺唔錯
最初以為個流口水阿叔會變隻異形怪物出黎
點知轉個頭彈架電鑽坦克
女主角個 好巨
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 11:16 PM   #19
細路翔
The One

引用:
作者: 紫月 
睇完感覺唔錯
最初以為個流口水阿叔會變隻異形怪物出黎
點知轉個頭彈架電鑽坦克
女主角個 好巨
個阿叔 起果時比人切左落黎

英國說大家抱團死
舊 04-11-06, 11:17 PM   #20
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
阿媽成日走野

件蘿反而無乜點走過
有一幕件蘿走樣走到好離譜

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 11:19 PM   #21
細路翔
The One

引用:
作者: ZONDAS
有一幕件蘿走樣走到好離譜
無留意到

我錯

英國說大家抱團死
舊 04-11-06, 11:19 PM   #22
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
個阿叔 起果時比人切左落黎
呢下我忍唔住笑左出黎

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 11:42 PM   #23
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 計劃犯罪者
呢下我忍唔住笑左出黎
個阿叔講d野都好

套野原本係美國漫? 有出過日漫嗎
對外國漫既畫風完全無興趣 ...
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-06, 12:38 AM   #24
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
個大叔變隻野咁機械ge?
覺得主角用強氣d ge聲好d

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-06, 09:43 PM   #25
信長
The Flash

第2 話出未??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB360]Bullet Witch《靈彈魔女》 neo2046 電視遊戲討論版 84 09-02-06 03:42 PM
[PSP]Blade Dancer ~千年の約束~ [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 58 03-13-06 05:19 PM
[PSP]Dancing Blade かってに桃天使 neo2046 手提遊戲機討論版 0 01-25-06 06:54 PM
Witchの七夕(Milkyway)記念の壁紙 neo2046 H-GAMEの部屋 1 07-09-02 09:29 AM

現在的時間是 07:06 PM

手機版 | APP版