Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-14, 04:07 PM   #1
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
[執位] 網絡延遲

https://www.youtube.com/watch?v=qTbm...ature=youtu.be

響條片入面
我掟手榴彈
響我個畫面, 係掟左去條[隧道]入面
但響個server度我因為有delay
個手榴彈變左掟中我前面果個人彈返轉頭
再炸死自己

而我肯定
如果呢隻game係好似街霸/EXVS咁
可以在事後睇返server傳過黎既片
係會見到個手榴彈彈返轉頭
我就好似個傻仔咁企定定唔識走而被炸死
個手榴彈就係執左位

其實呢種事我試過好多次
上面係尋晚玩左兩鋪係為錄比你地睇
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:22 PM   #2
ヨコ男
God of Gamer
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
現實係隻隻GAME唔同囉w

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:26 PM   #3
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
換網絡商啦,豬精,咁既服務質素你都忍到?點做大事呀?
咁多選擇你唔選,係要用過服務差既,貪平定本身免費?呢個世界一分錢一分貨架
定還是用3G玩?供應商本身掉出來的標準都不足,你強行使用,又怪得了誰?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-22-14 04:31 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:33 PM   #4
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
等我開個頭, 順便結埋個尾先

查實雷格大神, 自網絡誕生一刻已有, 網路是光, 雷格就是影
每個人或多或少會受佢影響, 愈要在意佢, 就只會更受傷害

不過呢個人網絡上, 總係有d不甘平凡o既人係受雷格大神眷顧o既
受到各種不平等不公平不公義o既試練, 都唔肯學乖,
做就出來堅忍不拔o既人, 就稱為聖人嘞~

聖人呢d不屈不撓o既精神, 在於想大家了解雷格大神o既神蹟如何施行於他身上.
告誡大家, 要反抗雷格大神, 鼓吹大家向祂丟手榴彈, 佢已經身先士卒拋出左一個
網絡世界先可以有和平.

不過結果係片見到自己發晒牛豆企響度被手榴彈炸死左

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:33 PM   #5
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
唔玩咪唔洗煩

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:39 PM   #6
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
作者: D.K. 查看文章

我係比自己個手榴彈炸死
右上角有顯示邊個點樣殺死邊個
個手榴彈我掟左入隧道入面
我就響出面既轉角位

引用:
作者: T.K. 查看文章
換網絡商啦,豬精,咁既服務質素你都忍到?點做大事呀?
咁多選擇你唔選,係要用過服務差既,貪平定本身免費?呢個世界一分錢一分貨架
定還是用3G玩?供應商本身掉出來的標準都不足,你強行使用,又怪得了誰?
已經換過一次
都係咁

此篇文章於 09-22-14 04:41 PM 被 女裝少年 編輯。
舊 09-22-14, 04:51 PM   #7
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你講緊既野係咪即係因為米高佐敦打籃球超勁所以佢一定可以入到甲子園?a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:52 PM   #8
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我係比自己個手榴彈炸死
右上角有顯示邊個點樣殺死邊個
個手榴彈我掟左入隧道入面
我就響出面既轉角位

已經換過一次
都係咁
我唔係同你講程式點寫會點影響你遊玩體驗, 係講lag.
你面對果樣野唔係人黎, 冇道理講, 只有避開佢.
你糾結lag對你點唔公平又點? 冇人可憐你喎

肯面對現實未?!

再者, 水區已經答過你一次, 換樓.
記住買前check清網絡狀況, 買完之後, 唔好改裝修, 一改就破功啦, 出租比人試番一年半載先自己用

大જિંગ
大징

此篇文章於 09-22-14 04:56 PM 被 D.K. 編輯。
舊 09-22-14, 04:56 PM   #9
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
申請一條真正光纖獨享的專線

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 04:57 PM   #10
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

其實我出呢個post冇為乜野
只係想話你知
呢個世界真係有[執位]呢回事
你冇執過位, 恭喜你有條好線

如果話換樓, 不如講移民
果d日韓線屈到癲
響香港玩FPS既我相信每個都比佢地屈過
而且D日韓人仲要冇呢個自覺

此篇文章於 09-22-14 05:00 PM 被 女裝少年 編輯。
舊 09-22-14, 05:41 PM   #11
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
點解我6mb寬頻打機咁lag成日執位?
點解日韓線咁屈?
點解我老豆唔係李嘉城?
點解我咁靚仔?
點解????

我出呢個post冇為乜野
只係想話你知
呢個世界真係有人老豆係李嘉城

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 05:41 PM   #12
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
呢隻game會有執位問題唔等於第二隻都有
你同人嘈緊邊隻你係要證實到戈隻game會有呢個情況出現呀?
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 05:42 PM   #13
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
為咩事要特別開個post?
香港個網絡其實恨死好多人,不過因為人口唔夠,大部份game都要連去外地server打,無計.

舊 09-22-14, 05:47 PM   #14
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
其實你有冇試過做d ping test去target server?

會唔會你換過service provider 都改善唔到 唔係isp既問題
而係你屋企device既問題? 比如條lan線, router ,etc.

利申: 好久以前玩某隻船艦既online game幾秒lag一lag, check番原來係lan線有事
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 05:52 PM   #15
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 06:08 PM   #16
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
只係想話你知

果d日韓線屈到癲
紅字答左你第一段, 然後你想係咪想實行埋藍字果句?
引用:
作者: D.K. 查看文章
等我開個頭, 順便結埋個尾先

查實雷格大神, 自網絡誕生一刻已有, 網路是光, 雷格就是影
每個人或多或少會受佢影響, 愈要在意佢, 就只會更受傷害

不過呢個人網絡上, 總係有d不甘平凡o既人係受雷格大神眷顧o既
受到各種不平等不公平不公義o既試練, 都唔肯學乖,
做就出來堅忍不拔o既人, 就稱為聖人嘞~

聖人呢d不屈不撓o既精神, 在於想大家了解雷格大神o既神蹟如何施行於他身上.
告誡大家, 要反抗雷格大神, 鼓吹大家向祂丟手榴彈, 佢已經身先士卒拋出左一個
網絡世界先可以有和平.

你呢d受眷顧o既聖人, 移民都冇用架啦, 雷格大神一世跟實你

大જિંગ
大징

舊 09-22-14, 06:34 PM   #17
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
呢隻game會有執位問題唔等於第二隻都有
你同人嘈緊邊隻你係要證實到戈隻game會有呢個情況出現呀?
即係米高佐敦打籃球咁勁
佢去打棒球一定一樣勁啦,都係打波姐!
打機既野我地識條鐵咩
由手機版發出
舊 09-22-14, 06:46 PM   #18
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

所以我日望夜望SF5同EXVS MB係出響PS4
舊 09-22-14, 06:49 PM   #19
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
有問題咩?
依家D FPS唔知
10年前我仲有玩CS同R6依果陣個CASE正常CASE(果時係鬼影行過定真人其實分到的,依家唔知)
格GAME,GUNDAM同FPS 因為對戰人數既關系處理LAG機方法有別
FPS本身予算為因為多人對戰(我先當8V8)先啦因為一部PEER LOST PACKAGE時係唔會等佢,只會RESENT,徒而對戰比較流暢
如果16個人有一個LAG就全世界等既話應該唔係內聯就唔髮打機(如果全世界一齊停既話係HOST LAG緊SENT唔到COMMAND出黎)
就算GBO係4V4都係會咁樣處理(我只係開GAME初期玩過,唔知依家有無改)

而格GAME係1對1係一定唔會用依種理方法如果一邊LAG緊時另一邊唔等既話你LAG完果下唔會係只係中招而係LAG一野就無半行血
COMMNAD 依D就人人都無可避免嫁啦,睇PROGRAME 點寫,有D 寫法會一齊DELAY,有D就HOST絕對有利

RTS就又會用另一重處理方法
當然每隻GAME寫法唔同不可能一次講晒
由手機版發出

此篇文章於 09-22-14 06:53 PM 被 廢人 編輯。
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 06:56 PM   #20
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
冇記錯個情況係 跳入打背(GEN SETPLAY)
REPLAY係成功打到背
點樣DELAY可以令到GEN落左地但判定未落地?

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 06:56 PM   #21
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
只係想話你知

果d日韓線屈到癲
執位?

未傻啦... 當佢要係 Server 果邊獨立計判定同physics, 你Client Side 見到幾多野都假
除非佢將所有 Physics 都係 Client Side 果度計, 同以果度做基準, 否則....

你射中人, 人地躁底d都會嘈你 Lag 爆死 Cheater Hacker 之類 (只要個Ping 夠 100ms 以上w)

再講... 日本打機都有次元斬呢回事啦, 你估日本同韓國條線就特別靚d?

引用:
作者: ZOMA 查看文章
Drop 幾個 UDP 同 TCP Package , 好難咩?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 06:58 PM   #22
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ZOMA 查看文章
答え:俺がそういってるからそうなんだよ!言わせんな恥ずかしい!
由手機版發出
舊 09-22-14, 07:03 PM   #23
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
出係PS4 就唔LAG?

哇哈哈哈

自己起SERVER 房囉
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-14, 07:05 PM   #24
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
同樓主打過機嘅都知
係佢眼中自己輸機有好多原因, 除左自己廢

重同佢講甘多做乜 ?

舊 09-22-14, 07:05 PM   #25
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
全世界人唔上網,就剩你同你嘅對手打機就應該會非常快

但光纖依然係好弱
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 家庭影音大執位 shun105 影音館 6 10-15-08 07:31 PM
903又執位...(最後確定) 亍 ◣ Neo Entertainment TREND 27 01-17-05 01:09 PM

現在的時間是 01:11 AM

手機版 | APP版