Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-13-08, 09:33 PM   #1
大召喚帥
Insane Gamer
打工仔

註冊日期: Mar 2003
沙巴旅遊問題

想問有冇人去過沙巴呀?
如果想係九月尾去,可以邊到book機票平D? 同埋有冇人知神山上既酒店點book架?

舊 08-14-08, 08:48 PM   #2
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
你出銀行中心睇睇啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 07:59 AM   #3
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 大召喚帥 查看文章
想問有冇人去過沙巴呀?
如果想係九月尾去,可以邊到book機票平D? 同埋有冇人知神山上既酒店點book架?
你諗住去幾日?

舊 08-16-08, 12:42 PM   #4
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
想問有冇人去過沙巴呀?
一定要沙巴??你要潛水咩??
宿霧得唔得?
因為九月尾我都找腳出國中... ...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-08, 01:52 PM   #5
hormon
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
想問有冇人去過沙巴呀?
馬來西亞航空做緊90蚊單程去沙巴亞庇
聽日截止
hormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 12:53 AM   #6
大召喚帥
打工仔

引用:
作者: hormon 查看文章
聽日截止
下???
遲左一步tim......

舊 08-17-08, 01:30 AM   #7
Diana

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: hormon 查看文章
聽日截止
下!!!甘點返黎???散買會好貴喎...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:42 AM   #8
惡多巴斯

註冊日期: Mar 2005
引用:
想問有冇人去過沙巴呀?
神山我幾年前去過,住宿你可以試下自己book,不過依家先book有少少遲

http://www.suterasanctuarylodges.com.my/laban_rata.php

如果對方話無位,都可以試吓搵當地旅行社幫手book,當年我自己book話full咗,但local旅行社幫手又book到(雖然無暖氣)

記住要book到住宿先至可以登山架
惡多巴斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 03:17 AM   #9
hormon
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
下???
遲左一步tim......
last 8月17號 = 今日

詳情睇以下網址:
http://www.malaysiaairlines.com/hk/en/home.aspx
hormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:09 PM   #10
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
我舊年同女朋友去沙巴,BOOK AIRASIA,馬交上機,包埋5日4 星酒店住宿一人都係2K 幾......

去到自己o係酒店book local tour 就可以上神山,睇螢火虫同長鼻猿,仲有玩激流!

自行行去碼頭就可以搵船出海睇魚同游水,唔會好貴!

食方面真係可以好平,而且沙巴都幾多華人,唔駛擔心搵唔到野食。
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 01:44 PM   #11
大召喚帥
打工仔

引用:
作者: 惡多巴斯 查看文章
神山我幾年前去過,住宿你可以試下自己book,不過依家先book有少少遲

http://www.suterasanctuarylodges.com.my/laban_rata.php

如果對方話無位,都可以試吓搵當地旅行社幫手book,當年我自己book話full咗,但local旅行社幫手又book到(雖然無暖氣)

記住要book到住宿先至可以登山架
已經成功book到啦~ 不過係冇暖氣,總算可以去啦~
而家就要book機票同酒店,有冇好野介紹下?

舊 08-17-08, 08:29 PM   #12
Norm
=_="""""

引用:
咩budget?我六月去住nexus resort五日四夜...連機票4千幾

舊 08-17-08, 11:09 PM   #13
惡多巴斯

引用:
食海鮮啦,平靚正

酒家:海王城、大排檔:不夜天

可以睇吓我個blog(雖然寫得唔係好詳細)

http://tonyandcats.spaces.live.com/?...26ayear%3d2006

此篇文章於 08-17-08 11:20 PM 被 惡多巴斯 編輯。
舊 08-17-08, 11:50 PM   #14
大召喚帥
打工仔

引用:
作者: Norm 查看文章
咩budget?我六月去住nexus resort五日四夜...連機票4千幾
我個budget同你差唔多~~ 你o個個搭咩機同邊到book架?

舊 08-18-08, 12:04 AM   #15
惡多巴斯

引用:
我個budget同你差唔多~~ 你o個個搭咩機同邊到book架?
要留意nexus同Shangri-la Rasa Ria都唔近市中心,如果唔想等shuttle bus, 就一定要搭的士,每程應該起碼要$100,記住計埋呢條數,如果你會留响hotel長hea就另作別論
舊 08-18-08, 11:40 AM   #16
Norm
=_="""""

引用:
作者: 惡多巴斯 查看文章
要留意nexus同Shangri-la Rasa Ria都唔近市中心,如果唔想等shuttle bus, 就一定要搭的士,每程應該起碼要$100,記住計埋呢條數,如果你會留响hotel長hea就另作別論
nexus搭shuttle要45分鐘先出到市中心,的確不方便,不過nexus既週圍環境一定好過近機場果幾間resort....浄係個海灘都值回票價....

舊 08-18-08, 11:42 AM   #17
Norm
=_="""""

引用:
以我所知,其實馬航同CX同KA都係GROUP埋一條LINE,去各大旅行社book都OK

舊 08-19-08, 03:38 PM   #18
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Norm 查看文章
nexus搭shuttle要45分鐘先出到市中心,的確不方便,不過nexus既週圍環境一定好過近機場果幾間resort....浄係個海灘都值回票價....
睇下你出唔出城啦~

如果好似我咁日日出去行街睇野影相都係野....
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:55 PM

手機版 | APP版