Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
學術文化綜合研討區>ikea LADDA 電池 同 Eneloop 比較, 結果一樣...
( ゚ω゚)? 03:21 PM 10-18-18

https://www.ikea.com/hk/zh/catalog/c...tronics/41070/
Rance 09:40 PM 10-18-18
eneloop oem 架嘛
( ゚ω゚)? 04:50 PM 10-19-18
Panasonic Eneloop Pro係鴨記賣$95, Ikea LADDA 2450只係 $69.9
HAKAIDER 05:11 PM 10-19-18
作者: ( ゚ω゚)?:
Panasonic Eneloop Pro係鴨記賣$95, Ikea LADDA 2450只係 $69.9
鴨記d Eneloop 仲有人敢買架咩..............
亍 ◣ 10:46 PM 10-19-18
作者: HAKAIDER:
鴨記d Eneloop 仲有人敢買架咩..............
假架?

full package好真喎
Rance 12:02 AM 10-20-18
有假O既咩?
( ゚ω゚)? 07:35 AM 10-20-18
有假,不過我買$95係真,有香港行貨laser label 同 機印production date.
另外買咗2排Ikea Ladda 2450,用Eneloop專用快充器充,完全無問題,燈號顏色一樣,發熱差不多,以後轉用Ladda算,平成一大截,又多貨b

作者: Rance:
有假O既咩?

高級嘍囉 10:57 AM 10-20-18
我係買Amazon Japan嘅充電池,日本製造,1700日元8粒2A,高容量就1034日元4粒,免埋稅再平啲。
sunhikari 05:19 PM 11-12-18
其實呢單野,係HKEPC的攝影區有人討論過,仲要驗證埋ikea LADDA 電池 同 Eneloop個充電效能同埋放電等都係一模一樣,價錢仲要再平一截,所以我都買左用黎放入閃光燈用
Tano 08:06 PM 11-13-18
出自同一生產線
只包裝價錢不同...
martinnitram 11:35 PM 11-15-18
請問多數 ikea 都有賣? 見 website 好似幾多存貨
https://www.ikea.com/hk/zh/catalog/products/70303876/

咁o岩想買充電池但得舊 charge 機 (好似都 5 年以上), 係唔係可以照 charge?
Tano 10:30 PM 11-16-18
作者: martinnitram:
請問多數 ikea 都有賣? 見 website 好似幾多存貨
https://www.ikea.com/hk/zh/catalog/products/70303876/

咁o岩想買充電池但得舊 charge 機 (好似都 5 年以上), 係唔係可以照 charge?
九龍灣店兩層都見幾箱

反而叉電機唔好買佢(個樣好山寨,又冇任何顯示)
HAKAIDER 06:08 PM 11-18-18
作者: Tano:
九龍灣店兩層都見幾箱

反而叉電機唔好買佢(個樣好山寨,又冇任何顯示)
叉電機都係Eneloop 舊款OEM...................
Rance 11:10 PM 11-18-18
佢有隻成本書咁o既有電量顯示
( ゚ω゚)? 10:14 PM 11-20-18
睇review充2450要12粒鍾,慢充黎

作者: Rance:
佢有隻成本書咁o既有電量顯示

Sanyo Quick Charger (1粒指示燈) 同 Panasonic Quick Charger (4粒指示燈) 都 OK

martinnitram 10:43 PM 11-25-18
行過 IKEA 買咗 PACK, 白色高電量係 MIJ, 黃色低電量係 MIC
請問用慢差同快差大約要幾耐? 之前用過 ENELOOP, 用跟電買差機都要成大半日 (大約 2 年前買的)

BTW, 問店員邊個位有 2A '差電'賣, 有兩位都點咗我去收錢 counter 到o的普通電, 好似唔明咩叫'差電' 咁...
亍 ◣ 07:56 PM 11-28-18
荃灣o個間有冇,真係要買番排用
( ゚ω゚)? 10:46 PM 11-28-18
快:manual寫2粒:1.5小時,4粒估計應該3小時,用脈沖差電,所以有吱吱脈沖聲,慢:12小時

行過 IKEA 買咗 PACK, 白色高電量係 MIJ, 黃色低電量係 MIC
請問用慢差同快差大約要幾耐? 之前用過 ENELOOP, 用跟電買差機都要成大半日 (大約 2 年前買的)

BTW, 問店員邊個位有 2A '差電'賣, 有兩位都點咗我去收錢 counter 到o的普通電, 好似唔明咩叫'差電' 咁...

martinnitram 03:20 PM 11-29-18
作者: 亍 ◣:
荃灣o個間有冇,真係要買番排用
啱啱就係荃灣買, 各款大量.
不過要上去燈飾部個層, 收錢 counter 只賣普通電池
martinnitram 03:25 PM 11-29-18
快:manual寫2粒:1.5小時,4粒估計應該3小時,用脈沖差電,所以有吱吱脈沖聲,慢:12小時
脈沖差電係新技術? 用開o個o的無吱吱聲

返回主題版面