Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-11-17, 01:29 PM   #1526
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
我都試過幾次因為太貪心深入敵陣進攻被對手有機可乘過半場然後輸掉。
搵人留守中場真係重要。
限定場中間位好易防, 我起高位放炸彈已經壓制到

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
就好似現實既股份比例咁,51%對49%黎決定話事人

實際可能係50.1vs49.9都唔奇,
但佢唔出小數點的話,
賽果一定係51:49, 52:48之類
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 03:41 PM   #1527
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 信長 查看文章
你當佢狙處理,那支要4 槍,企高位camp位..比佢督中要走位先. 打近身差D ...
左右雷神移近佢就殺到, 佢一定camp 死好位,唔多走.無機動性(S以下)
油碌用唔用到風神步?
冇練過~~

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 05:49 PM   #1528
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 天空 查看文章
油碌用唔用到風神步?
冇練過~~
無...
快槍類先得, 你當綠槍係狙, 無咩事唔好走入佢範圍,咁佢地就當打少個,專心打另外3個先
重要關頭先入佢高位殺佢

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 11:52 PM   #1529
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 信長 查看文章
無...
快槍類先得, 你當綠槍係狙, 無咩事唔好走入佢範圍,咁佢地就當打少個,專心打另外3個先
重要關頭先入佢高位殺佢
唯有咁玩啦~~~THX

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 07:46 AM   #1530
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今朝除左場A-搶地正常外
其他都要有個廢人響度累人地輸
高Lv油200-300p不停出現
後祭典真係仲難玩
由手機版發出

此篇文章於 09-12-17 07:50 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 03:59 PM   #1531
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 新月 查看文章
呢D情節放上大舞台,真係全場歡呼
GAF無人去9月30日比賽?
我有D fd 4缺2,
呢到有冇人兄想參賽,
但又搵唔到人組隊的話,可以PM我!(希望組到越多隊越好,大家齊齊畫大呢個餅!

PS:暫時我計過有13隊參考!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-12-17 04:07 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 09:34 PM   #1532
leungky1

今日搶塔隊友強攻,強守,謹慎推都有
多謝佢地幫手帶上升到B+

把遮打Salmon Rush 係最強
由手機版發出
舊 09-12-17, 09:41 PM   #1533
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
TC ... 做咩成日比D 跟車走隊友我,已狂兜殺敵人...都係輸
人地攻,佢地三個都一齊企,又殺得唔多對手. 唔識兜
我地攻.又三個都一齊企係車後面, 唔行前清

次次令架車成為戰區
攻好守好,唔好一齊企咁近, 比人一眼睇晒全隊位置, 人地有心好多方法連殺
相對,我有場對手係尼類情況, 我地那邊比較識打,我都一兩次連殺人地3個

此篇文章於 09-12-17 09:56 PM 被 信長 編輯。
舊 09-12-17, 11:28 PM   #1534
leungky1

SZ A級,終歸要遇上豬隊友
可以顧住求生同暗殺
小橋場長時間響橋上面唔落去搶地
去到響正幅地隔離都唔幫手整停Timer
好心,個三格水桶Nerf 左,都唔會影響你油地架
由手機版發出
舊 09-13-17, 12:01 AM   #1535
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
而家橋底呢個場我覺得重格靈堅係有利
企係外面掃根本如果隊友有Keep著清自己後路既話牢不可破

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 12:04 AM   #1536
信長
The Flash

依家支laser 同baller 好惡
inkjet 加晒P ,少見有人出了, 好多人轉用著地SP

洗衣機,格靈,狙, 對面如果有兩隻,真係laser spam, 塔都上唔到

此篇文章於 09-13-17 12:07 AM 被 信長 編輯。
舊 09-13-17, 12:33 AM   #1537
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

個波而家好有壓迫感 一個人見到堅淆要向後走
兩個人就會一齊射爆佢

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-13-17, 07:44 AM   #1538
leungky1

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
個波而家好有壓迫感 一個人見到堅淆要向後走
兩個人就會一齊射爆佢
咁勇.....我用Baller 時對家有兩三個人都會即刻走散
而唔走又真係可以全滅佢地
由手機版發出
舊 09-13-17, 07:08 PM   #1539
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
三邊都係A遊走...幾時先三個齊上s...

話說有個comeback頭抽中左兩個回墨速度up, 應該洗掉重抽還是整comeback+3回墨up好?

舊 09-13-17, 08:08 PM   #1540
信長
The Flash

0.2 回墨其實已好夠用.. 睇你想唔想要完美裝

舊 09-13-17, 08:20 PM   #1541
信長
The Flash

痴線的分隊 ,我用槍系, 人地分到的都打得好正路,我就奇怪配搭
己打12場,輸10場

SZ- mini 格靈,狙, 掃, 對面- 2 雷神,金噴,4K狙.. 狂比人入同大技loop...
TC -2雷神, 狙... 兩隻雷神又要一齊企車.比人做靶,唔玩偷襲流的雷神

此篇文章於 09-13-17 08:35 PM 被 信長 編輯。
舊 09-13-17, 09:40 PM   #1542
信長
The Flash

遊艇TC-綠槍安定攻略法

綠槍在這圖都很安定,高位夠高射程廣,也可以反殺狙,地圖細有窄位,大技有發揮,殺唔到都可確定對手位置,行兩步補槍
因為都是後場支援型,gear 用SP加量,comeback ,SP saver 都可以,確保攻守時快快有大技用
一開場, 先確認對手有幾多支遠程武器, 剷除所有遠程和blaster 系對手是綠槍責任
先柱後確認高位對手,如果是格靈或狙, 在佢地攻擊空檔間閃出處理...

第一個block 位,可以camp 這裡,可cover 範圍廣

最後直路block , camp 這裡,一眼睇晒所有路線,又是隊友jump 點
好好利用欄頂移位,對手基本不能擊中你.. 如果不利可以跳去另一邊全身而退
基本敵人會同車糾纏,一經過想出已可以殺死佢
前面是敵人大本營,快快油地出大技,可以有效突破
必要時可以跳上鐵絲網截擊剛重生對手

此篇文章於 09-13-17 10:03 PM 被 信長 編輯。
舊 09-13-17, 11:55 PM   #1543
leungky1

星期六打三文魚會玩完全隨機抽武,同埋有機會出現「私伙」新武(雨砲?新遮?)

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...93421146226688

クマサン商会からのお知らせだ。
「トラブルにより、9/16(土)午前9時から募集のサーモンランでは、支給ブキが固定ではなく、現場に着くまで不明です。また、ワタシ個人の持ち物が混ざってしまいました。見つけても絶対に持ち出さず、口外しないでください。」
どうなってしまうのやら……。
由手機版發出

此篇文章於 09-14-17 08:27 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-14-17, 07:00 AM   #1544
信長
The Flash

一新一舊圖, 新遮( 帳蓬 XD)
痴線咁大

舊 09-14-17, 07:42 AM   #1545
艾域斯
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
Nintendo Switch ID7058-2299-0993
3DS Friend Code5412 9855 0760
個帳蓬好大
好野又有新場玩
艾域斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 08:18 AM   #1546
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我最愛嘅農園
可惜把大奶已經廢咗,都唔知用咩武打好

好想睇四把遮排一橫然後一齊射出去

此篇文章於 09-14-17 08:20 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 08:24 AM   #1547
leungky1

都知會整多啲遮同泡泡
但封哂條路咁
對上時當有機會學佈空防

舊場內BGM應該跟番2?

此篇文章於 09-14-17 08:26 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-14-17, 08:58 AM   #1548
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: leungky1 查看文章
都知會整多啲遮同泡泡
但封哂條路咁
對上時當有機會學佈空防

舊場內BGM應該跟番2?
泡泡依家啲人都唔理由佢自己飄,有時間打爆佢不如去搵人殺好過

我希望用番1,當係舊場限定bgm都好

星期六又一街露營魷魚同泡泡周圍彈

此篇文章於 09-14-17 09:03 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-17, 09:04 AM   #1549
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

農園竟然返黎

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-14-17, 12:02 PM   #1550
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
一睇仲以為今個星期更新有傘子....
不過大還大...仲要睇耐久度..
傘加泡泡..TC神物!!
(傘子愛用者表示睇到有新傘子好興奮 )

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 01:02 AM

手機版 | APP版