Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-19-14, 12:43 PM   #601
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Audio Technica 堆CKR 不錯

舊 12-19-14, 03:01 PM   #602
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 山內 一典 查看文章
Audio Technica 堆CKR 不錯
各花入各眼,我試過唔多得
teealpha 目前離線  
舊 12-19-14, 03:20 PM   #603
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
我試左CKR5 , 9 … 空間感同中高音部份不錯
聽歌黎講正過IM50 , 70

堆IM01-04 就唔係好想試
想買隻動圈耳塞, 有無好介紹 ?
IE800 又玩唔起…

舊 12-19-14, 04:03 PM   #604
teealpha

CKR5我冇試,不過CKR5都唔係雙膜

CKR7同CKR9比完全係兩樣野,不過都屬於唔駛點特別煲出聲都OK既類型,但試過9唔會揀7(價錢別論)

CKR10…唔知點講好,如果鐘意聽老鐵聲,或者CKM-99果種聲的話,CKR9/10都唔啱你
個雙膜DRIVE唔算難推,不過用電話聽的話都係死死地啦,講特色的話就係唔似鐵家耳機,音場唔夠闊,分析力又唔夠,真係做薑唔辣做醋唔酸既境地

可能佢係煲返百幾二百個鐘之後會開闊返啦,不過佢咁既價錢出黎咁既聲我都唔知D SALES可以點SALE俾人

講真我當時真係好想評價佢係「失敗」,不過話晒都係人地舖頭嘛…

插PCM-D100聽片霧奶晒野…明顯係我揀錯野黎聽,聽JAM PROJECT的話係OK的
嗯,買鐵家聽男聲,你話幾有特色
舊 12-19-14, 08:53 PM   #605
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
我試左CKR5 , 9 … 空間感同中高音部份不錯
聽歌黎講正過IM50 , 70

堆IM01-04 就唔係好想試
想買隻動圈耳塞, 有無好介紹 ?
IE800 又玩唔起…
都話左Vsonic VSD3+買佢原裝銀線......三百幾蚊秒殺三千蚊內所有大牌子入耳
http://taiwan.tmall.com/item/3940714...d=&abbucket=18

不過新版好似已經無得換線同埋變左銀線.....如果買VSD3S既把聲會比較尖....

依家聽VSD3+原裝銀線+Shure有膠網耳綿(去除齒音用)...再加之前買果部大陸Diy player 紫珊....基本上一千蚊港紙就可以退燒了....

此篇文章於 12-19-14 08:58 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線  
舊 12-19-14, 09:48 PM   #606
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

好。 信你,既然你講到甘神就買對玩玩(・ω・),又唔係貴

舊 12-20-14, 12:00 AM   #607
teamkiller

引用:
好。 信你,既然你講到甘神就買對玩玩(・ω・),又唔係貴
想試大約效果都有....上Jaben試佢上兩代作品Vsonic GR04 PRO....把聲好似的...我都係試完膽粗粗上網買對黎玩下...預左囉黎做炮灰

舊 12-20-14, 12:05 AM   #608
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
今日去咗試聽UE18pro同JH16pro
自己用開DX50開mid gain聽TF10
UE18pro聽落比較類近TF10
JH16pro力道同音場都好大, 基本上low gain = UE18pro mid gain
聽落唔係幾慣, 原本我target係JH16pro, 而家要諗諗
而家心思思想搵埋VE6同JH Roxanne試
又或者遲d搵部好d既player再試

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 12-20-14, 01:10 PM   #609
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
想買1k留下耳機用電話聽only
聽女聲多胡琳果類,有時都會聽firebomber
有冇推介???
Im01 d人話用黎聽男聲多
想問有冇其他好簡 im70 同shure 215
Bass少d都冇問題 thx

舊 12-21-14, 01:27 AM   #610
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: teamkiller 查看文章
都話左Vsonic VSD3+買佢原裝銀線......三百幾蚊秒殺三千蚊內所有大牌子入耳
http://taiwan.tmall.com/item/3940714...d=&abbucket=18

不過新版好似已經無得換線同埋變左銀線.....如果買VSD3S既把聲會比較尖....

依家聽VSD3+原裝銀線+Shure有膠網耳綿(去除齒音用)...再加之前買果部大陸Diy player 紫珊....基本上一千蚊港紙就可以退燒了....

訂左隻來玩下, 又未至於咁神o既, 1k區殺手可算稱職, 但2k區已經打唔羸。
不過3舊幾水算係抵玩, 而且個形狀幾好戴。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線  
舊 12-21-14, 04:34 AM   #611
teamkiller

引用:
作者: Tenzan 查看文章
訂左隻來玩下, 又未至於咁神o既, 1k區殺手可算稱職, 但2k區已經打唔羸。
不過3舊幾水算係抵玩, 而且個形狀幾好戴。
口味不同吧....如想聽大音場呢隻的確係比唔到你既....
把聲有獨特既味道....聽耐左會返唔到轉頭...
玩開圈既十個有九個都中....粗用一流....

我訂左佢黎緊出隻VSD5....唔知又有無驚喜呢.....

另外....兩個月前訂既終於到....
把聲......我以後唔會再放任何用既ic機放入耳.....我好似托左屋企部大機出街咁.....
Aune B1 全分立Class A Amp

此篇文章於 12-21-14 04:36 AM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線  
舊 12-23-14, 11:01 PM   #612
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
去第二間再試16 pro, 正常咁多既
不過VE4都好吸引

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 01-01-15, 01:49 AM   #613
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: teamkiller 查看文章

我睇完你個post衝動買左對xsd3s 銀線版
千元殺手的確係冇花冇假, 但秒殺三千銀內就唔得啦, 至少同我用緊對xba-h3仲有段距離

不過人仔258呢個價真係玩爛左都唔心痛就真...

舊 01-01-15, 02:39 AM   #614
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
作者: Gnosis 查看文章
千元殺手的確係冇花冇假, 但秒殺三千銀內就唔得啦, 至少同我用緊對xba-h3仲有段距離

sony今次出xba-z5仲有出條升級線
XBA-H3都可以用
師兄有冇諗過買?
魔法之子 目前離線  
舊 01-01-15, 03:30 AM   #615
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

XBA H3 真心唔得wo … ………

舊 01-01-15, 12:58 PM   #616
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
睇人評測係中頻凹陷
我聽過一次dome唔記得左lu
我只係有ex800同1000
魔法之子 目前離線  
舊 01-01-15, 02:01 PM   #617
teamkiller

引用:
作者: Gnosis 查看文章

如果3S加銀線既話bass係嚴重不足的....我唔知佢地諗乜鬼最新果批要整到無得換線之餘又要配銀線...
用Shure果隻有膠網既耳綿會有番多D bass,同埋你應該會發現佢高頻會有明顯齒音.....你去下面網址DL 段 1000~12000 Hz 3dBFS 10s 既聲用正常你聽歌既音量煲8個鐘,就會去除左大部份齒音,之後你正常聽歌聽番100個鐘就應該完全開曬聲,希望幫到你...
http://www.audiocheck.net/audiofrequ...ator_sweep.php

官方已經無曬VSD3...要買既師兄可能要去淘寶既分銷代理度搵下...

前日出左VSD5....朋友已收到話係VSD3同VSD3S既平均版...有3既低頻動態而又有3S既人聲口形,而且層次更加好....
而我果對一早比曬錢預訂既反而滯留集運中心....明天先到港...試完再post上黎

舊 01-06-15, 01:38 AM   #618
teamkiller

滯留集運倉攪左好耐終於到.......足足hold左七日.....聲真係正......聲底係3+3S既再加強版,層次再好D,買番黎已經無乜齒音
但今次隻色太透......好肉酸.....搵日要買支噴油噴噴佢
呢度有肉酸相睇....
http://item.taobao.com/item.htm?spm=..._u=6m95hqj2ba5

舊 01-07-15, 12:45 PM   #619
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-07-15, 03:00 PM   #620
teealpha

咁樣扣法,個頂花硬喎
舊 01-10-15, 09:10 PM   #621
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
買玩具:)

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線  
舊 01-11-15, 03:20 PM   #622
teealpha

試埋對ATH-CKR9LTD,價錢反映表現,9<9LTD<10
不過個聲就都係果種死症,女聲直接頭顱正中央,辛苦到爆,男聲響前面一兩步位,所以都係聽男聲好過女聲

CKR系列都係聽電子音樂好啦,如果有一棚野一齊演出的話佢表現出黎既基本係噪音
舊 01-17-15, 12:57 AM   #623
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
我見SE846日本平好多,
大约$5600元,
想請問呢對可以嗎?
同價位有無其他推介?

利申:我一直用425,但硬係差小小咁,不過試咗其他,Shure又好似啱口味小小,所以先想上846

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾

此篇文章於 01-17-15 01:01 AM 被 daihamlop 編輯。
daihamlop 目前離線  
舊 01-21-15, 07:32 PM   #624
teamkiller

引用:
作者: daihamlop 查看文章
我見SE846日本平好多,
大约$5600元,
想請問呢對可以嗎?
同價位有無其他推介?

利申:我一直用425,但硬係差小小咁,不過試咗其他,Shure又好似啱口味小小,所以先想上846
846好易壞,買水貨小心
同埋其實香港好多鋪行貨現金價六千頭就有...

舊 01-21-15, 08:43 PM   #625
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

我都唔係好敢試846 ……(・ω・)
怕中毒

關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 02:04 AM

手機版 | APP版