Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-10-07, 09:08 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
[20 APR] 麥浚龍 ~ CHAPEL of DAWN: CHAPTER ONE (CD+DVD) [Complete song list updated!]

引用:
麥浚龍 MAK, JUNO - CHAPEL OF DAWN (+DVD)

CD
1. 亥時出世(with grasshopper草蜢)
2. 成魔之路
3. 惡搞之物
4. skit #1
5. 市民之光(with takagi kan)
6. skit #2
7. poor u
8. 成魔之路 (devil's re-visit with jan lamb-林海峰)
9. skit #3
10. 成仙之路(with YOU THE ROCK* )
11. skit #4
12. 左面
13. 第三身 (with hocc 何韻詩)
14. unhappy hour

DVD
1. 第三身
2. 成魔之路
3. Poor U
http://www.hmv.com.hk/product/canto.asp?sku=726285

附加資料:亥時出世將為唱片第一track, 草蜢將以神父姿態出現在該曲, 他們求神出現拯救世界, 豈料求了一個魔鬼出來。
來源: Milk

------------------------------------------------

今日見到巴士車身廣告, 回家便Search下資料~期待~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 04-15-07 05:47 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-07, 09:43 PM   #2
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
4首半only?
好彩幾隻都幾好聽
隻隻都好魔鬼wo

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-07, 09:47 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: masaki 查看文章
4首半only?
好彩幾隻都幾好聽
隻隻都好魔鬼wo
應該係暫時公佈既曲目, 好似係4月尾出
頭先TVB都有廣告, 只係用成魔之路音樂墊底, 好神秘
MK先達隔離, 國美外牆有幅大型廣告, 寫on sale, 頂佢丫, 我走左去信和都唔見
等成魔之路出碟好耐

大乱闘X
舊 04-10-07, 09:51 PM   #4
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
應該係暫時公佈既曲目, 好似係4月尾出
頭先TVB都有廣告, 只係用成魔之路音樂墊底, 好神秘
MK先達隔離, 國美外牆有幅大型廣告, 寫on sale, 頂佢丫, 我走左去信和都唔見
等成魔之路出碟好耐
成魔之路(Devil's Re-visit) feat.林海峰,
呢個版本的CD好耐之前隨"奶雜誌"附送~!

舊 04-10-07, 09:52 PM   #5
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
成魔之路(Devil's Re-visit) feat.林海峰,
呢個版本的CD好耐之前隨"奶雜誌"附送~!
我都有買, 但音質好差

"唔該要串光陰走辣"

舊 04-11-07, 02:14 PM   #6
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

http://appledaily.atnext.com/templat...art_id=6989282

收 錢 棺   百 無 禁 忌

麥 浚 龍 ( Juno ) 與 何 韻 詩 日 前 拍 攝 合 唱 歌 《 第 三 身 》 MV , 導 演 要 他 們 互 望 一 分 鐘 , 結 果 兩 人 都 因 忍 不 住 笑 而 NG 。 休 息 片 刻 後 , Juno 要 躺 在 一 個 類 似 棺 材 的 箱 子 拍 攝 , 箱 外 圍 向 他 撒 花 瓣 的 人 , Juno 表 示 收 了 導 演 的 利 是 後 便 百 無 禁 忌 。

大乱闘X
舊 04-11-07, 02:41 PM   #7
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
MK先達隔離, 國美外牆有幅大型廣告
我都見到,好期待~
(不過如果個CD封面好似張POSTER咁就會失望少少...)

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-07, 03:00 PM   #8
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章
我都見到,好期待~
(不過如果個CD封面好似張POSTER咁就會失望少少...)
係咪指poster右下角果兩個畫出黎既公仔?
我覺得無所謂啦 XD
反而想知hocc係碟中會飾演咩角色

大乱闘X
舊 04-11-07, 03:23 PM   #9
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
琴晚見到tvb黃金時段有廣告出...

好似好重視咁...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-07, 05:58 PM   #10
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
Juno係佢個blog上己經公佈左4月20號出
Chapel Of Dawn正式的官方logo

送上大型廣告版的相3張

舊 04-11-07, 06:05 PM   #11
Game Master
*We need.*

好似有少少OT...不過都起度POST一下~
JUNO個BLOG

http://www.think-silly.com/juno/

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
舊 04-11-07, 06:28 PM   #12
masaki
小峽谷肥安娜

d潮語好難睇....

"唔該要串光陰走辣"

舊 04-11-07, 06:40 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
d潮語好難睇....
係囉~
wyman, carl, chapter 1 呢幾個字好難睇

點解有wyman, carl

大乱闘X
舊 04-11-07, 08:40 PM   #14
Game Master
*We need.*

引用:
係囉~
wyman, carl, chapter 1 呢幾個字好難睇

wyman~填詞
carl ~作/編曲(咁上下)
加埋JUNO = Chapter 1~

舊 04-12-07, 09:57 AM   #15
MR_CHEUK
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
香港歌手最鐘意juno~
超期待~!
MR_CHEUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-07, 04:54 PM   #16
xaq
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
期待然后期待
xaq 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-07, 05:12 PM   #17
Game Master

註冊日期: May 2002
用甘多資源整呢隻碟,唔知以Juno既號召力可以賣到幾多隻呢?
(唔計阿爸自己買返果D)

663 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-07, 06:35 PM   #18
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
係囉~

Carl叔叔負責全碟作曲/編曲/監制
Wyman負責全碟歌詞

舊 04-14-07, 07:08 PM   #19
foary
Senior Gamer
百合本命 耽美最高

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 663 查看文章
用甘多資源整呢隻碟,唔知以Juno既號召力可以賣到幾多隻呢?
(唔計阿爸自己買返果D)
其實juno而家都係講質素同噱頭,,,都會幾多人真係買一隻,,一係覺得潮,覺得型~~講晒香港型人界代表齊晒,,一係鐘意聽質素,,我一年買一隻廣東碟,今年有可能會買呢隻

舊 04-15-07, 05:48 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Complete song list update

大乱闘X
舊 04-15-07, 09:41 PM   #21
masaki
小峽谷肥安娜

個封面呢點解要咁做

"唔該要串光陰走辣"

舊 04-15-07, 09:52 PM   #22
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
個封面呢點解要咁做
silly thing擺明用黎出figure
右邊果隻好鬼似某老外快餐店既吉詳物

大乱闘X
舊 04-16-07, 12:34 PM   #23
Game Master
*We need.*

引用:
silly thing擺明用黎出figure
右邊果隻好鬼似某老外快餐店既吉詳物
鞋圾圾

舊 04-16-07, 05:01 PM   #24
masaki
小峽谷肥安娜

我...get唔到

"唔該要串光陰走辣"

舊 04-16-07, 11:43 PM   #25
Game Master
*We need.*

引用:
我...get唔到
滑 DO DO 呀

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
容祖兒 Show Up演唱會2003 - CD, 已發賣, DVD 12月19日發賣 ( Song List updated) JACKY Neo Music UNIVERSE 18 12-06-03 01:09 PM
美少女DVD-ROM浸透度!? |0| H-GAMEの部屋 0 05-11-03 10:00 AM
預計2003年1月推出廣東,國語 CD及卡拉OK, 演唱會, 電影VCD ,DVD 出碟日期updated on 26/02/2003 零晨1時27 JACKY Neo Music UNIVERSE 24 03-12-03 05:10 PM
預計02年11-12月,03年1月推出廣東,國語 CD及卡拉OK, 演唱會, 電影VCD ,DVD 出碟日期updated on 28/12/2002 JACKY Neo Music UNIVERSE 37 01-01-03 03:47 AM
H-動畫發售日預定表 : 10月 彩子 H-GAMEの部屋 20 11-21-02 02:32 AM

現在的時間是 02:55 AM

手機版 | APP版