Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-18, 02:20 AM   #42126
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
結論︰ 冰和火都被GD吊打了

大師兄話召喚巨人王基本上等於召喚舊神一樣咁大獲
咁即係而家已經個規模上已經同打緊舊神無分別

シグルドD講野方式 擺到明係抄葉隱覺悟....

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-21-18 02:48 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 06:43 AM   #42127
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
神性係依個世界觀唔係超級debuff黎架咩

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 02:16 PM   #42128
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: GN00508771 查看文章
真係越用越唔明點解張戰乙女唔係5星⋯
因為每一章的新角唔可以全部都係5星

C匠作為敵方大boss, 5星是必然(而且也很明顯是本章最大吸金來源)
西格魯德作為敵方master的唯一servant, 也是必然5星, 而且本身西格魯德知名度也大

而唯一有可能是4星的拿破崙, 名氣也比那三隻女武神小妹大太多

如果一開始不是用那3隻不出名的女武神,而是用大家應該都很熟悉的詩寇蒂(Skuld),
咁就很有可能係女武神詩寇蒂5星,拿破崙4星
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 03:42 PM   #42129
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

佢地都知 但個故事又唔可能少登場人物
已經早D放隻拿破崙出黎

今次真係好彩單眼妹捨身成仁
根本火巨人個威脅已經係Beast級sosad

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-21-18 03:46 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-21-18, 03:52 PM   #42130
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
根本係黑暗兵法來
3週年限一星期前仲要出3隻新5星
然後抽埋眼鏡哥之後又要抽埋佢老婆

舊 07-21-18, 03:57 PM   #42131
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
根本係黑暗兵法來
3週年限一星期前仲要出3隻新5星
然後抽埋眼鏡哥之後又要抽埋佢老婆
後面仲要有水著
おぉ…オフェリア…オフェリアァァァァァ!!

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-18, 04:25 PM   #42132
細路翔
The One

但今章男主角點睇都係蘇爾特

眼鏡哥只係一個被上身既竿役

英國說大家抱團死
舊 07-21-18, 04:28 PM   #42133
gingq7

很想抽布姐,
但C匠又係必抽,
跟住3周年高機率係文西lily又係要抽,
之後水著又要抽8隻

舊 07-21-18, 04:35 PM   #42134
細路翔
The One

良心建議:砍掉慣用手可保一世平安

先唔好講洗唔洗抽,抽唔抽得中先係重點

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-21-18 04:38 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-21-18, 04:56 PM   #42135
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

最後果段
某人你幾時係後巷走出黎架

SIN....即係秦
今次100%係打始皇帝啦
係咪會出現5星荊軻/張良

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 07-21-18 04:58 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 07-21-18, 05:20 PM   #42136
細路翔
The One

上面叫人砍手....

自己想要戰乙女同張禮裝比10連出去,西哥出黎截糊

朝早怪彈單抽出濕奶、依家十連出西哥

BBA池同2018泳裝我應該會爆到九彩

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-21-18 05:36 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-21-18, 05:29 PM   #42137
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 細路翔 查看文章
但今章男主角點睇都係蘇爾特

眼鏡哥只係一個被上身既竿役
好きな女の子に振り向いて欲しくて、周りに威張り散らしつつちょっと虐めてみて告った男子を威嚇する。一昔前の恋愛漫画の不良みたいだな。神話級の不良だけど。告白方法が世界を焼き尽くして自分にしか出来ない光景を見せるよ!とかだけど - 名無しさん (2018-07-21 08:44:40)
片思い系のボーイミーツガールの多重構造、オフェリアさんマジ少女漫画系ヒロイン。 - 名無しさん (2018-07-21 09:47:34)

神話級不良少年

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-18, 05:33 PM   #42138
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
最後果段

SIN....即係秦
呀某人今章都做左唔少野

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 05:35 PM   #42139
Sar8
The One

如果想月豬好過D唔該今年又減價ok?

舊 07-21-18, 05:35 PM   #42140
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

另外,空想樹既名字來源係銀河.......

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-18, 05:36 PM   #42141
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: GN00508771 查看文章
呀某人今章都做左唔少野
做左唔少野果個某人同最後個某人又唔係同一個人黎既咁
我講緊係後巷搞蕾絲邊3P果個

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-18, 05:36 PM   #42142
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Sar8 查看文章
如果想月豬好過D唔該今年又減價ok?
唔會再減價架啦
反而我覺得可能係加天井.....

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-18, 05:40 PM   #42143
細路翔
The One

引用:
唔會再減價架啦
對月豬黎講,加個6000蚊先課到一隻既天井已經要謝主隆恩

英國說大家抱團死
舊 07-21-18, 05:46 PM   #42144
gingq7

雖然我都想係加天井,但又好似無乜希望

其實200抽保底當期pick up 5星應該係雙贏,過程中一抽倒當期pick up 5星就重置
200抽=4單=4萬yen=可買4隻ps4 game,對營運黎講點都係賺到笑,對玩家黎講起碼有個止蝕位
有個止蝕位=容易計$預算=可令玩家放心抽一d有d想抽又怕out budget的卡池,例如今次布姊,西格魯德

此篇文章於 07-21-18 05:49 PM 被 gingq7 編輯。
舊 07-21-18, 05:49 PM   #42145
細路翔
The One

引用:
作者: gingq7 查看文章
雖然我都想係加天井,但又好似無乜希望

其實200抽保底當期pick up 5星應該係雙贏,過程中一抽倒當期pick up 5星就重置
200抽=4單=4萬yen=可買4隻ps4 game,對營運黎講點都係賺到笑,對玩家黎講起碼有個止蝕位
隔離gbf 3-6% ssr都要300抽先保底,怪彈都要50抽先有一粒唔一定出pick up既非洲玉

你覺得炎川大師會咁佛?

不過老實講唔保底pick up角都無所謂,以fgo個機制100連內有隻5星射歪比我地已經算佛到爆(ry

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-21-18 05:52 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-21-18, 06:01 PM   #42146
gingq7

雖然我無玩過gbf/怪彈,亦完全無相關資料

但應該唔可以咁樣橫向比較
SSR機率, 送石數量, 每1單可抽多少次, 玩家人數, 卡片耐用度, 出新卡頻率, 重覆卡片的實用性
全部野都唔同, 好難話就咁用隔離都要300抽保底, 所以FGO就不能100/200抽保底

對營運黎講, 應該係希望寧願每個卡池賺少d, 都要玩家多抽幾個卡池,
而不是不停儲石($)後集中晒係一兩個十分hit的卡池

因為對營運黎講, 每一張卡的成本應該係一樣, 唔會話十分hit的黑沖田成本就高過無人想抽的拿破崙
所以養成玩家"每月課金"應該係遠比"玩家幾個月都唔課,一課就課到出血"好
舊 07-21-18, 06:04 PM   #42147
Sar8
The One

引用:
唔會再減價架啦
天井:無記名靈基要求-50%

舊 07-22-18, 12:39 AM   #42148
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
最後果段

SIN....即係秦
項羽啦

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 12:56 AM   #42149
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: gingq7 查看文章
對營運黎講, 應該係希望寧願每個卡池賺少d, 都要玩家多抽幾個卡池,
而不是不停儲石($)後集中晒係一兩個十分hit的卡池

因為對營運黎講, 每一張卡的成本應該係一樣, 唔會話十分hit的黑沖田成本就高過無人想抽的拿破崙
所以養成玩家"每月課金"應該係遠比"玩家幾個月都唔課,一課就課到出血"好

始終是賣角色的遊戲
咁樣我相信D人會寧願抽多幾個保底寶2345魔沖
都未必會去寶1拿破崙
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 05:55 PM   #42150
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
唔會啦,淨早排上面b服黑貞有近1200萬美金收入,當然實際落袋收幾多無人知

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:04 AM

手機版 | APP版