Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-16-23, 04:48 PM   #8251
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
DLLM終於升L到!!!

最後一場個鬥霸都60%勝率有牌
四個幾月考咗十六次終於都升到
全部霸王都係99証,弓呂布第一場仲踢咗佢出考試盤

個弓呂布副嘢無騎守唔到征,開幕又唔理我偷,我伏兵又守晒佢開幕,兩場都開幕讓我四份一咁
第一場捨陣,我基本上all in咗2下征戰同4鳴右弩,對面就開呂布但殺得我一隻小朋友
最後我先手離間再右弩守完
第二次開幕一樣,但只係開咗下捨陣,我都係開咗2下征戰
然後對面今次讓我打城之後玩火事槍
但都係中離間後右弩完
我覺得佢開高順仲大威脅

最期提言後窮地,我明明想陰槍但出城支槍向上無迎到比佢突咗落淵度之後落城
如果迎到嘅話都可能有得打

應援團長得一波,転進避得一次避唔到第二次

然後個鬥霸就真鬥霸,但王表都幾針我副嘢
個遊軍係朱桓差少少嚇到驚唔小心就會穿城
好彩對面人多右弩打咗88%城血

漢中王禁錯掣,要開計時再起,GG

我都唔記得義兄弟會冚家富貴
開幕偷咗少少,第一波被打咗一下,右弩殺兩隻穿返對面
第二波對面all in蜀大旅路然後右弩射死咗張飛就完場

又差一勝就升時又對到啲唔知點打好嘅嘢
夷陵一睇就唔知點打
滿士氣一下若王已經任食任拎,怕燒就投鼠忌器

跟住最後就以下昇格片自己睇

upload返條片
又有開万言啦
睇返戰報都唔記得點解要開雲英
諗咗下先記得係防誘惑

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 09-17-23 11:19 AM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-23, 03:26 PM   #8252
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
恭喜晒
&你出POST前我係雞爺口中知你昇到, 香港三國真心小眾到無秘密

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-23, 04:26 PM   #8253
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
滅私咪又差唔多C數+7但加少自己
不過宜家吳國有萬惡吾彥
駿弓可以入埋佢

因為對面無開呂布
SKIP
滅私之前貪高異彩

竟然, 明明基本上開呂布就贏

引用:
DLLM終於升L到!!!
最後一場個鬥霸都60%勝率有牌
四個幾月考咗十六次終於都升到
全部霸王都係99証,弓呂布第一場仲踢咗佢出考試盤

個弓呂布副嘢無騎守唔到征,開幕又唔理我偷,我伏兵又守晒佢開幕,兩場都開幕讓我四份一咁
第一場捨陣,我基本上all in咗2下征戰同4鳴右弩,對面就開呂布但殺得我一隻小朋友
最後我先手離間再右弩守完
第二次開幕一樣,但只係開咗下捨陣,我都係開咗2下征戰
然後對面今次讓我打城之後玩火事槍
但都係中離間後右弩完
我覺得佢開高順仲大威脅

最期提言後窮地,我明明想陰槍但出城支槍向上無迎到比佢突咗落淵度之後落城
如果迎到嘅話都可能有得打

應援團長得一波,転進避得一次避唔到第二次

然後個鬥霸就真鬥霸,但王表都幾針我副嘢
個遊軍係朱桓差少少嚇到驚唔小心就會穿城
好彩對面人多右弩打咗88%城血

漢中王禁錯掣,要開計時再起,GG

我都唔記得義兄弟會冚家富貴
開幕偷咗少少,第一波被打咗一下,右弩殺兩隻穿返對面
第二波對面all in蜀大旅路然後右弩射死咗張飛就完場

又差一勝就升時又對到啲唔知點打好嘅嘢
夷陵一睇就唔知點打
滿士氣一下若王已經任食任拎,怕燒就投鼠忌器

跟住最後就以下昇格片自己睇

upload返條片
又有開万言啦
睇返戰報都唔記得點解要開雲英
諗咗下先記得係防誘惑
弓起
唔使再比SEGA玩
都話你係差D運

昇格戰41武右弩
BTW中段好似守得有D亂

7智其實都唔使點驚誘惑?
睇Wiki 5智中先4C, 2智6C, 7智我估最多都係2-3C

引用:
作者: b_boy 查看文章
恭喜晒
&你出POST前我係雞爺口中知你昇到, 香港三國真心小眾到無秘密
香港得番咁少人玩

此篇文章於 09-17-23 04:34 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-23, 04:36 PM   #8254
6eo
美波様!

到我POST飛機片

第1場用駿弓就對到
諗住入30蚊架啦點知對面輕敵大失誤
BTW關興個計原來咁鬼大力
舊 09-17-23, 06:26 PM   #8255
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
恭喜晒
星梁無啦啦係大group關注我升格

引用:
作者: 6eo 查看文章
滅私之前貪高異彩

竟然, 明明基本上開呂布就贏

弓起
唔使再比SEGA玩
都話你係差D運

昇格戰41武右弩
BTW中段好似守得有D亂

7智其實都唔使點驚誘惑?
睇Wiki 5智中先4C, 2智6C, 7智我估最多都係2-3C

香港得番咁少人玩
對面大貪覺得allin 熱唱贏硬掛

中段我無比佢呂姬打到城我覺得已經算係咁
雖然一定可以守得好啲
守城唐姬之前無洗三藍無點開過嚟用
宜家有時開咗好守好多

3C夠我啲小朋友死晒
減知下開右弩個時間應該勁短

引用:
到我POST飛機片

第1場用駿弓就對到
諗住入30蚊架啦點知對面輕敵大失誤
BTW關興個計原來咁鬼大力
贏咗都係+45好唔抵
個吳大好似開早咗

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-17-23 06:54 PM 被 LR猫 編輯。
舊 09-18-23, 11:18 AM   #8256
6eo
美波様!

引用:
星梁無啦啦係大group關注我升格

對面大貪覺得allin 熱唱贏硬掛

中段我無比佢呂姬打到城我覺得已經算係咁
雖然一定可以守得好啲
守城唐姬之前無洗三藍無點開過嚟用
宜家有時開咗好守好多

3C夠我啲小朋友死晒
減知下開右弩個時間應該勁短

贏咗都係+45好唔抵
個吳大好似開早咗
1 cost D細戰器就算啦

我都覺得緊張開早咗
個下開完都心諗JM9

賽後睇番個下吳大香香無乜意思
留黎拍牛步/突破走人仲好過
唔知關興咁大力差D翻船
舊 09-22-23, 11:05 AM   #8257
LR猫
ˊ_>ˋ

1cost都洗埋將器會有動力啲開

計返成個霸王生涯,總共440場
18%對下格,勝率69%
40%對同格,勝率50%
42%對上格,勝率33%

鏟手遊保平安
舊 09-22-23, 03:24 PM   #8258
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-23, 11:52 PM   #8259
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
手遊就算把啦
消費IP嘅之前啲TCG都伏唔少人

btw 尿震哥由110証跌到落100証
10日前我對到佢時仲有109証

鏟手遊保平安
舊 09-26-23, 09:16 AM   #8260
6eo
美波様!

入左85個門
可以隨便FING DICK, 除左右弩仲有邊副好玩推介?

BTW駿弓打羊陸唔識打
萬惡吾彥

引用:
1cost都洗埋將器會有動力啲開

計返成個霸王生涯,總共440場
18%對下格,勝率69%
40%對同格,勝率50%
42%對上格,勝率33%
咁有心機記低哂

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
SKIP
又黎資源重用...

引用:
手遊就算把啦
消費IP嘅之前啲TCG都伏唔少人

btw 尿震哥由110証跌到落100証
10日前我對到佢時仲有109証
尿震哥
轉左DECK?
舊 09-26-23, 10:56 AM   #8261
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
入左85個門
可以隨便FING DICK, 除左右弩仲有邊副好玩推介?

BTW駿弓打羊陸唔識打
萬惡吾彥

咁有心機記低哂

又黎資源重用...

尿震哥
轉左DECK?
諗住玩天下二分+女教師
+8知嘅知力dam

Btw用右弩打同garde嘅羊陸都係贏嘅多

打唔贏咪join

尿震哥keep住同一副6.5cost都係黃蓋英魂白衣
但1.5cost弓就搵隻過20異彩嘅

鏟手遊保平安
舊 09-26-23, 08:59 PM   #8262
b_boy
↘呆~

一街都係12武3速槍, HEA玩算

淯底可保一世平安
舊 09-27-23, 09:22 AM   #8263
6eo
美波様!

引用:
諗住玩天下二分+女教師
+8知嘅知力dam

Btw用右弩打同garde嘅羊陸都係贏嘅多

打唔贏咪join

尿震哥keep住同一副6.5cost都係黃蓋英魂白衣
但1.5cost弓就搵隻過20異彩嘅
好似都OK喎

我諗住FING下丁奉, 象個隻
丁 吾 暴君 槍貞姬 守城弓

引用:
萬惡吾彥
舊 09-27-23, 01:42 PM   #8264
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
隻三速吾彥洗咗我三百幾銅

引用:
好似都OK喎

我諗住FING下丁奉, 象個隻
丁 吾 暴君 槍貞姬 守城弓

萬惡吾彥
3士氣+4武+2征永續
大強得50c仲要4士氣無加征

鏟手遊保平安
舊 09-27-23, 09:12 PM   #8265
b_boy
↘呆~

引用:
隻三速吾彥洗咗我三百幾銅

3士氣+4武+2征永續
大強得50c仲要4士氣無加征
係+3征, 然後張卡2cost 8/8/0 無蝕武
好幾張惡改0既單體強化卡都係藍色...
隨口數都數到幾張, 馬留贊, 槍吾彥, 白刃甘寧

淯底可保一世平安
舊 09-28-23, 09:06 AM   #8266
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
係+3征, 然後張卡2cost 8/8/0 無蝕武
好幾張惡改0既單體強化卡都係藍色...
隨口數都數到幾張, 馬留贊, 槍吾彥, 白刃甘寧
馬留贊下修咗個技 之前回50%仲神
白刃就好好守
但2.5槍我想玩炒飯多啲

Btw我用親都輸

鏟手遊保平安
舊 09-29-23, 12:35 AM   #8267
b_boy
↘呆~

引用:
馬留贊下修咗個技 之前回50%仲神
白刃就好好守
但2.5槍我想玩炒飯多啲

Btw我用親都輸
下修咗都係超晒班
841活勇, 3個將器都靚, 然後同你講係好用0既超絕強化計
向來頂武個計就唔會太惡(有刻另計), 以前最靚果張831蠻勇已經比話偏心吳國, 明明係騎兵弱勢國有隻超班2COST馬, 但至少叫低B個計會自爆唔可以亂開
其他色邊度有隻8武唔低B無刻有活0既超絕馬返黎

淯底可保一世平安
舊 10-03-23, 10:11 AM   #8268
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
下修咗都係超晒班
841活勇, 3個將器都靚, 然後同你講係好用0既超絕強化計
向來頂武個計就唔會太惡(有刻另計), 以前最靚果張831蠻勇已經比話偏心吳國, 明明係騎兵弱勢國有隻超班2COST馬, 但至少叫低B個計會自爆唔可以亂開
又咁講
出刻時魏蜀群都2cost90騎
再出埋91槍吳先得隻垃圾防弩
就算留贊都係修改數值後先出嚟屈機
91刻槍都係修改出嚟仲要減智變垃圾計
吾彥又係上修咗幾次計先屈機

中秋早收打三場
用緊漢車輪對到馬單
咁自信神速兵法插輪死
仲要係有份踢我出叫糊試嘅
今次到我踢返佢出昇格試

鏟手遊保平安
舊 10-05-23, 11:17 AM   #8269
6eo
美波様!

引用:
下修咗都係超晒班
其實改8武應該拎走個活
舊 10-10-23, 04:48 PM   #8270
LR猫
ˊ_>ˋ

https://www.sangokushi-taisen.com/ne...f987491cecde54

不再更新
永續羊陸之亂

鏟手遊保平安
舊 10-10-23, 05:40 PM   #8271
6eo
美波様!

係永續吾生之亂

有親藍色都會見到咁濟
舊 10-10-23, 09:32 PM   #8272
b_boy
↘呆~

引用:
係永續吾生之亂

有親藍色都會見到咁濟
混色都一堆

淯底可保一世平安
舊 10-10-23, 10:41 PM   #8273
LR猫
ˊ_>ˋ

我仲有廿幾張非LE卡未擁有
等我用龍玉同緣印埋佢先

鏟手遊保平安
舊 10-11-23, 11:06 AM   #8274
6eo
美波様!

引用:
我仲有廿幾張非LE卡未擁有
等我用龍玉同緣印埋佢先
我連黑白咭都未齊
舊 10-11-23, 01:02 PM   #8275
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
我連黑白咭都未齊
我都未架仲有張馬岱,但有張龍玉LE就唔理佢住
之前都keep住用貨印返啲1-3彈嘅黑白卡
4彈後嘅好似有張久遠再會都無用緣印埋

鏟手遊保平安

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 09:53 PM

手機版 | APP版