Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 
Neo Entertainment TREND>無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2
信長 09:22 PM 06-29-17
瑛姑...
周伯通真識食
Dangerous-boy 09:22 PM 07-04-17
昨晚最尾瑛姑拎住把刀嗌有殺無賠,今晚竟然沒了下文;cctvb趕住大結局cut到咁...
大破人間 09:07 AM 07-05-17
其實大陸同泡菜個D小說改編/歷史/宮廷劇真係唔合適香港播

下下幾十集水蛇春咁長, 香港師奶又唔啱睇, 無線又CUT到九彩.
teealpha 09:30 AM 07-05-17
作者: Dangerous-boy:
昨晚最尾瑛姑拎住把刀嗌有殺無賠,今晚竟然沒了下文;cctvb趕住大結局cut到咁...
唔關事嫁,因為大陸原版都係果個位冇左,完全唔知乜事
大破人間 09:41 AM 07-05-17
作者: teealpha:
原來係咁

其實整埋個段裘幫主見到癲婆追砍所以落荒而逃前後都唔駛半分鐘, 點解咁都唔拍
Dangerous-boy 04:20 PM 07-05-17
作者: teealpha:
謝謝!
怪錯了cctvb添!
信長 09:13 PM 07-20-17
套男臣都OK 好睇
Busconcamp 12:19 AM 07-21-17
作者: 信長:
套男臣都OK 好睇
家陣有追男臣同踩過界
遲吓重有套同盟
鐵之侍 08:32 AM 07-21-17
男臣是明抄某韓劇,不過也延好笑
Busconcamp 02:48 PM 07-21-17
作者: 鐵之侍:
齋睇宣傳片已知...王世子丫嘛

另...原來男臣有32集咁長
而首3集收視上升中...成今年目前最高收視劇集
信長 03:05 PM 07-21-17
作者: 鐵之侍:
唔怪得咁啦, 好心CCTVB ,唔係有得抄的話, 佢都唔會有膽去馬,跳出平時的框框
Dangerous-boy 05:14 PM 07-21-17
套男臣同上一套古代穿越現代劇九五至尊比,完全差好遠!難怪鼎爺和添哥都插現在尐新晉編劇尐曆史知識好屎,完全沒做資料搜集!

三兄弟的對白想刻意用文言話,但說出來卻夾雜了現代話

設定也有很多不符史實!
就最簡單的三兄弟的年齡,史實是李進忠(魏忠賢)1568年生、左光斗1575年生、袁崇煥1584年生,都竟然可以弄錯!
真!DC 05:41 PM 07-21-17
仲睇緊無線劇?
由手機版發出
信長 05:48 PM 07-21-17
作者: 真!DC:
仲睇緊無線劇?
由手機版發出
屋企人睇,被迫睇/聽, 望兩眼,唔太差都會睇
Dangerous-boy 07:02 PM 07-21-17
作者: 真!DC:
仲睇緊無線劇?
由手機版發出
好少睇,聽多!
通常在家,電視都會慣性開住cctvb。就算在電腦上網、睇動畫、日劇或美劇時,都會同時開住cctvb。而當電視用來睇波時,又會慣性在iPad開住myTV SUPER的直播
dragonwing84 02:57 PM 07-22-17
作者: Dangerous-boy:
套男臣同上一套古代穿越現代劇九五至尊比,完全差好遠!難怪鼎爺和添哥都插現在尐新晉編劇尐曆史知識好屎,完全沒做資料搜集!

三兄弟的對白想刻意用文言話,但說出來卻夾雜了現代話

設定也有很多不符史實!
就最簡單的三兄弟的年齡,史實是李進忠(魏忠賢)1568年生、左光斗1575年生、袁崇煥1584年生,都竟然可以弄錯!
九五至尊係神劇~演員故事都係~而家果D無得比
Busconcamp 11:45 PM 07-23-17
作者: dragonwing84:
九五至尊係神劇~演員故事都係~而家果D無得比
九五係好劇...可惜又係爛尾(地球村果幕...重衰過BBQ)...
相隔近15年既撒嬌又玩同一爛尾橋段...
而九五既林韋辰又一被編劇玩弄之作
pet3 12:53 PM 08-01-17
認錯要在雨中等求原始果道

落雨機可否專業少少

主角後少少 (大約5步距離)
就已經無雨
連地都無濕
仲有路人無雨傘慢慢行
Busconcamp 10:01 AM 08-02-17
殺剩太監1人而亡國...魏忠賢...
只想起小李子...果然...
Busconcamp 03:20 PM 08-02-17
套賭城要死既死
唔該死都死晒
巧在早早放棄左
鐵之侍 03:25 PM 08-02-17
早說了那時段應播偽dd才對,人家沒大卡士但不知好看多少陪

王豬去吃x啦
Busconcamp 03:10 PM 08-04-17
100%「完美」複製17年前電影橋段 王晶想向自己作品「致敬」定技窮?
http://www.msn.com/zh-hk/entertainme...ejy&ocid=ientp

日前當偶醒唔起係邊套電影既橋段既時候
傳媒幫左觀衆們召喚記憶...賭聖3之無名小子...
Tano 11:24 PM 08-08-17
雖然冇睇

但知今日出街
賀吓佢

http://hk.apple.nextmedia.com/supple...60531/19633982

Busconcamp 03:21 PM 08-10-17
作者: Tano:
雖然冇睇

但知今日出街
賀吓佢

http://hk.apple.nextmedia.com/supple...60531/19633982

但同呢個topic有乜相關係...劇集中登場a
Busconcamp 08:23 PM 08-23-17
又係掟人落樓劇情...
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

返回主題版面