Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-02-17, 10:55 PM   #2026
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
對少左頹推DECK,兩張IC都升到2品下....
大德上到去終於覺得難打

其實周瑜最勁應該係夾若王....

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
相比下...大喬勁好多...我都想整番張玩

此篇文章於 11-02-17 11:04 PM 被 kev00269270 編輯。
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-17, 12:29 AM   #2027
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
吹風射波一出第一日已經有人試左

無睇過北斗有情破顏拳?
http://sp.nicovideo.jp/watch/sm32140...r_mylist_video

認真,真係唔係副副deck守到

wah.. 漢軍未夠3國力.. 真係好難守喎!!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-17, 11:24 AM   #2028
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
陳琳自爆好過啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-17, 05:12 PM   #2029
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
買左條自hi片
次次都係買完番到屋企睇就覺得其實打得幾差下...
係贏對面大意同判斷錯誤
https://youtu.be/DBrz6Wa4B4s

此篇文章於 11-04-17 05:14 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-17, 08:38 PM   #2030
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
搵番3代既北斗有情破顏拳。
http://sp.nicovideo.jp/watch/sm6217120

舊 11-08-17, 03:18 PM   #2031
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
近期轉左用大德。。。打武神有點吃力。。。。有冇咩建議
唔太識守
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 08:30 PM   #2032
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
引用:
作者: ouki 查看文章
近期轉左用大德。。。打武神有點吃力。。。。有冇咩建議
唔太識守
https://www.youtube.com/watch?v=QvqC...ature=youtu.be

屌打武神的方法..
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-17, 09:47 PM   #2033
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章

大德喎

[9UP] 3隻出入城 兩隻打城 用盡大德範圍優勢 連環正兵正兵法具 [/9UP]

呢度有冇大德高手

舊 11-08-17, 10:24 PM   #2034
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
大德喎

[9UP] 3隻出入城 兩隻打城 用盡大德範圍優勢 連環正兵正兵法具 [/9UP]

呢度有冇大德高手

5枚細隻過對面都未必守得住, 仲要分兩隻偷城?

舊 11-08-17, 11:01 PM   #2035
kev00269270
Game Master

我打大德都打唔贏武神....
一般要贏就只有衝軍打一波
最好開幕唔用兵法守到佢(輸少過3成血)開左兵法

又或者佢用張苞就單電佢張苞
舊 11-08-17, 11:31 PM   #2036
GUSTAV
The One
poor

開幕吳生偷城 另外4隻守 佢開蜀大你開蜀大 必要時開埋0距 我諗唔會輸得多

中場你大德佢武神 士氣差1 你左右兩支攻城槍上 掉低牛比比佢 沙同狼煙返到去睇情況開唔開狼煙

大約咁打掛...

舊 11-09-17, 12:53 PM   #2037
ouki
戸松控

引用:
作者: kev00269270 查看文章
我打大德都打唔贏武神....
一般要贏就只有衝軍打一波
最好開幕唔用兵法守到佢(輸少過3成血)開左兵法

又或者佢用張苞就單電佢張苞
近期見到就關趙吳+是但1。5
舊 11-09-17, 02:39 PM   #2038
kev00269270
Game Master

其實我有諗過開幕連環兵法全軍衝上去打城同佢鬥快
留一支騎或弓守
因為佢騎兵通常得一隻
要解決唔難
舊 11-12-17, 01:00 AM   #2039
6eo
美波様!

圍6大德真係幾煩, 關平吳意雙鬼拍門
用吳礎清左佢中間有時都無咩著數

第1次用勇略采配, 又幾好玩
https://www.youtube.com/watch?v=pX54R8-JL5g

此篇文章於 11-12-17 12:09 PM 被 6eo 編輯。
舊 11-12-17, 01:36 AM   #2040
GUSTAV
The One
poor

引用:

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=pX54R8-JL5g
兩張IC分別用象仔同埋榮光上左1品

舊 11-12-17, 10:11 AM   #2041
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=pX54R8-JL5g
6大德係武力依存下降最大受益人

兩張細咭守唔到邊個兩隻攻城術6武
但佢中間個3條6到又頂到你最大個幾隻

舊 11-12-17, 12:06 PM   #2042
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
象is廚
榮光

無時間打機 10月打得3日
上星期有次用吳礎差1場升1品就連對馬單同呂布

原來打錯LINK

此篇文章於 11-12-17 12:09 PM 被 6eo 編輯。
舊 11-12-17, 12:12 PM   #2043
ouki
戸松控

引用:
1品GTR
舊 11-12-17, 02:20 PM   #2044
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:

https://www.youtube.com/watch?v=pX54R8-JL5g
對面用12士氣打你18士氣…
第二下南蠻王佢有咩副計可以拍你?新卡唔熟

btw mk平日夜晚八九點多唔多人?

舊 11-12-17, 03:20 PM   #2045
ouki
戸松控

引用:
作者: maxwaver 查看文章

多。。。基本上晨操外都多
舊 11-12-17, 03:26 PM   #2046
GUSTAV
The One
poor

引用:
象is廚
榮光

無時間打機 10月打得3日
上星期有次用吳礎差1場升1品就連對馬單同呂布

原來打錯LINK
榮光冇你想象中咁廢 6品上1品都係打左60戰

法具最高LV2:0)

舊 11-12-17, 03:27 PM   #2047
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: maxwaver 查看文章

搏下金雞可能少人

舊 11-12-17, 03:45 PM   #2048
kev00269270
Game Master

引用:
榮光冇你想象中咁廢 6品上1品都係打左60戰

法具最高LV2:0)
榮光 顏良 沮授應該鐵三角
剩兩隻用乜好
舊 11-12-17, 04:13 PM   #2049
GUSTAV
The One
poor

蔡瑁牛比

舊 11-12-17, 04:28 PM   #2050
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
搏下金雞可能少人
平時收工七點幾北角
都唔知去邊打好,唔想推一局要等到十一點…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版