Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-11-19, 10:41 AM   #151
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
完全唔明點解唔用番原名.....

舊 07-11-19, 11:46 AM   #152
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Eking 查看文章
完全唔明點解唔用番原名.....
有啲唔妥佢兩家就出花名咁解啫,老細們唔老嚟即改!OK?

舊 07-12-19, 02:33 PM   #153
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 大破人間 查看文章
畢竟佢以前性格係咁

甚至spiderman上集禿鷹都係佢既仇家
TONY和政府強行搶左禿鷹佢地份處理外星人太空船殘骸的合約

你咁講又真係喎 XD

Tony性格出名招呼人少,得罪人多。以前啲奸角除咗直接搵佢算帳之外,仲要搞到復仇者差啲分裂咁滯。而家死咗都仲要Peter出嚟幫佢執手尾。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-19, 03:10 PM   #154
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
你咁講又真係喎 XD

Tony性格出名招呼人少,得罪人多。以前啲奸角除咗直接搵佢算帳之外,仲要搞到復仇者差啲分裂咁滯。而家死咗都仲要Peter出嚟幫佢執手尾。
其實喪鞭同ZEMO都唔係TONY嘅私人恩怨嚟,
HOWARD踢走喪鞭老豆, TONY只係父債子還;
而ZEMO係視整個AVENGERS為敵, 並非只針對TONY

舊 07-16-19, 02:16 AM   #155
肉羊哩咖
griffin611

呢個週末美帝收肆仟伍佰万,冧莊第一;覺得一來啲人話 Sony Film 唔想蜘蛛仔留嚮 MCU, 唔係無腦就係亂吹;二嚟終於明白 Endgame 入面咁多個「返生」角式都無佢咁多對白係有原因嘅~

舊 07-16-19, 11:45 AM   #156
王小虎

註冊日期: Apr 2002
同呢個都有d關係。肯花錢宣傳,都幫到唔少。
https://deadline.com/2019/07/spider-...os-1202643198/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 03:51 PM   #157
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 03:58 PM   #158
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
恭喜恭喜,如果這樣sony還不願續約太那個了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-19, 01:36 AM   #159
f2light
Crazy Gamer

https://www.hollywoodreporter.com/he...-first-1226598
舊 07-26-19, 01:47 PM   #160
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
恭喜恭喜,如果這樣sony還不願續約太那個了
心諗各位老細都係食住花生,等睇 Sony 點放隻 Venom 落去。

舊 08-21-19, 02:43 AM   #161
f2light
Crazy Gamer

Spider-Man: Far From the MCU

endgame之後到far from home, 香港未知會唔會上呢

此篇文章於 08-21-19 04:24 AM 被 f2light 編輯。
舊 08-21-19, 08:31 AM   #162
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
一早預咗$ony傾唔掂數
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 10:06 AM   #163
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
如果sony再拍新的,完全和marvel宇宙無關我是不會看的了

早就擔心這「合作」方式會出現這種問題

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 11:44 AM   #164
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Evil對more evil, 邊個成最後贏家?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 11:55 AM   #165
f2light
Crazy Gamer

50/50...

舊 08-21-19, 12:13 PM   #166
肉羊哩咖
griffin611

之前個約,係當年 $ony 唔掂時簽落,滴住嚟獨霸所有週邊利潤,當 MCU Spiderman 咁掂 滴住嚟唔乘機分返份無人信。早少少爆出嚟話咩「離家出走」好可能係 $ony 單方面放風,向 Marvel 施壓嘅「陽招」嚟。

樓上老細咪咁快下定論罷睇住,一嚟 Tom Holland 多數會繼續留低,二嚟會合拍埋 Venom 度,三嚟 $ony 手頭上仲有大把角式可以用。

此篇文章於 08-21-19 12:24 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 12:18 PM   #167
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
50/50 老鼠真係大咬左D, 隔離台仲話罪大零成本, 老鼠就零成本, 罪大全資拍, 失手老鼠都袋一半, 同埋之前蜘蛛仔出MCU 其他戲罪大有冇錢分先?

舊 08-21-19, 12:21 PM   #168
Game Master

今次覺得兩邊都有錯,都係兩邊高層貪錢作怪

迪迪尼食住Endgame個勢侍住自己成為當今荷里活大佬就以為可以隻手遮天當Sony冇到

而Sony又係自視過高,完全冇理解到FFH嘅10億票房都係多得MCU,以為靠自己真係咁有料

由於Phase 3啱啱先做完,距離真係要計劃下一個MCU蜘蛛俠電影都仲有一段時間。

今次嘅「談判破裂」只係公開兩邊嘅基本立場先,遲下等兩邊被粉絲小到核爆之後,又會靜靜雞摸索對方睇下可唔可以達成新協議(個人希望)

但如果最終Sony真係一意孤行將蜘蛛仔由MCU度抽走,以後所有由Sony製作嘅真人版蜘蛛俠電影我唔會有興趣睇囉。(至於Spiderverse動畫係完全唔同類別所以可以作例外)

舊 08-21-19, 12:29 PM   #169
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
錢問題即係唔係問題
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 12:29 PM   #170
Game Master

引用:
作者: sgouki 查看文章
50/50 老鼠真係大咬左D, 隔離台仲話罪大零成本, 老鼠就零成本, 罪大全資拍, 失手老鼠都袋一半, 同埋之前蜘蛛仔出MCU 其他戲罪大有冇錢分先?
之前嘅協議係

1. 迪迪尼製作嘅MCU電影可以借用蜘蛛仔,但票房全歸迪迪尼

2. Sony製作嘅MCU嘜頭蜘蛛俠電影可以借用MCU其他角色,但票房全歸Sony

而家迪迪尼想喺#2嗰度嘅票房要求50%,比著我係Sony都會覺得勁蝕底被人搵笨,因為#1嘅票房Sony係幾乎完全冇份賺。

唯一折衷方法係#1部分票房分俾Sony,#2部分票房分俾迪迪尼,兩邊嘅百分比甚至會唔同。

舊 08-21-19, 12:30 PM   #171
肉羊哩咖
griffin611

引用:
今次覺得兩邊都有錯,都係兩邊高層貪錢作怪

迪迪尼食住Endgame個勢侍住自己成為當今荷里活大佬就以為可以隻手遮天當Sony冇到

而Sony又係自視過高,完全冇理解到FFH嘅10億票房都係多得MCU,以為靠自己真係咁有料

由於Phase 3啱啱先做完,距離真係要計劃下一個MCU蜘蛛俠電影都仲有一段時間。

今次嘅「談判破裂」只係公開兩邊嘅基本立場先,遲下等兩邊被粉絲小到核爆之後,又會靜靜雞摸索對方睇下可唔可以達成新協議(個人希望)

但如果最終Sony真係一意孤行將蜘蛛仔由MCU度抽走,以後所有由Sony製作嘅真人版蜘蛛俠電影我唔會有興趣睇囉。(至於Spiderverse動畫係完全唔同類別所以可以作例外)
無㗎,睇咱家件 Venom 同 Spider-verse 都得(後者仲砌低埋滴住嚟兩套動畫奪得小金人),佢啲自(大)信心難免返晒嚟。

老實講,有啲 fans 唔鍾意隻 Iron Spider,同埋有評論指 FFH 太過多 MCU 嘅嘢先行,食得太多 Endgame 嘅餸尾,啲「蜘蛛味」味唔爭氣。所以「萬一」真係落船,都仲啲 fans 會支持。個人就無乜所謂,好睇就得。

舊 08-21-19, 12:33 PM   #172
肉羊哩咖
griffin611

引用:
之前嘅協議係

1. 迪迪尼製作嘅MCU電影可以借用蜘蛛仔,但票房全歸迪迪尼

2. Sony製作嘅MCU嘜頭蜘蛛俠電影可以借用MCU其他角色,但票房全歸Sony

而家迪迪尼想喺#2嗰度嘅票房要求50%,比著我係Sony都會覺得勁蝕底被人搵笨,因為#1嘅票房Sony係幾乎完全冇份賺。

唯一折衷方法係#1部分票房分俾Sony,#2部分票房分俾迪迪尼,兩邊嘅百分比甚至會唔同。
容許本人補充少少,#1 嗰度當係蜘蛛仔借咗去「客串」。

舊 08-21-19, 12:50 PM   #173
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
之前嘅協議係

好似失敗人嘅週邊利潤都冇罪大份。。?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 01:30 PM   #174
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實有咪有,無既話復活ironman都要架啦
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-19, 02:17 PM   #175
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
無㗎,睇咱家件 Venom 同 Spider-verse 都得(後者仲砌低埋滴住嚟兩套動畫奪得小金人),佢啲自(大)信心難免返晒嚟。
Venom同變形金剛系列一樣得個票房好但口碑廢,頂多呃到啲MK潮人睇啫

引用:
老實講,有啲 fans 唔鍾意隻 Iron Spider,同埋有評論指 FFH 太過多 MCU 嘅嘢先行,食得太多 Endgame 嘅餸尾,啲「蜘蛛味」味唔爭氣。所以「萬一」真係落船,都仲啲 fans 會支持。個人就無乜所謂,好睇就得。

「蜘蛛味」唔夠?冇Marvel世界觀做背景嘅蜘蛛俠電影先唔會係完全100%真嘅蜘蛛俠囉。

最慘係Tom Holland,佢嘅合約係跟Sony簽而唔係跟迪迪尼簽,所以Sony可以強行reboot然後照叫佢主演多至少兩套。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
Spiderman 3 S.T.A.R.S. 電影版 644 09-19-07 06:50 AM
Spiderman jerry Neo Entertainment TREND 1 04-02-05 08:40 PM
My Spiderman... 收藏品討論版 6 08-16-04 12:35 PM
spiderman 2 Q頭 電視遊戲討論版 2 07-01-04 12:51 AM

現在的時間是 05:44 AM

手機版 | APP版