Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-30-13, 10:55 PM   #426
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
比D定格睇到一頭霧水,尤其安妮個段,鏡頭望住佢成3,4秒,完全唔知發生咩事。

OP前個段成2分鐘舊片回顧已經係變成左D典型少年漫畫既改編動畫,尤其係JUMP系列D動畫,有幾長就拖得幾長。

就睇在Studio WIT身為新進製作公司,可以去到13集先開始崩已經算係咁,我就放過佢地呢次。縱使已經係同Production IG合作借用人手,但要去到OP前回顧拖成2分幾到用定格用到連觀眾都睇唔明既地步,可以睇得出佢地資源真係開始去到極限了。

我真係誠心希望下個禮拜既總篇集係比班友仔去透翻淡氣既機會,等佢地下半季可以回復水準。

馬可RIP。雖然之前都感覺到佢不斷插旗,但佢咁樣被發現半條屍真係死左都唔知發生咩事。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 06-30-13, 11:14 PM   #427
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
一個星期的總篇集休息真係唔多夠, 寧願佢休夠一季...
雖然之後應該都無咁大場面
gingq7 目前離線  
舊 06-30-13, 11:19 PM   #428
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
比アニ定格睇到一頭霧水....

三笠秒了一隻,但兵長一出秒了兩隻!
Dangerous-boy 目前離線  
舊 06-30-13, 11:34 PM   #429
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
雖然亞妮定格真係唔知做乜
比銀髮眼鏡, mikasa同兵長3個用晒預算~~

兵長登場真係型到爆!!!!
葉老頭 目前離線  
舊 07-01-13, 12:05 AM   #430
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
阿尼做左D咩 +1

讓無事返上屋頂嗰幕仲有馬可喺度,初初以為係阿尼為救讓累死馬可
謎之天音 目前離線  
舊 07-01-13, 12:27 AM   #431
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
關於阿妮呢幾秒,遲D就會解密,動畫都應該好快會去到

想問SOUNDTRACK幾時出,D音樂真係超正

舊 07-01-13, 12:51 AM   #432
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
阿尼果part真係幾奇妙 好似同漫畫分鏡唔同?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 07-01-13, 01:09 AM   #433
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
阿妮果幾秒的確做得唔好,其實一開始OP前回顧咁耐都估到製作組開始有心無力

只能夠講,之前爬得咁高咁快,一有失足就好易比人千沉百踩...
至少今集仍然有好幾個位做得唔錯,可以將原作120%水準還原得咁好已經好難得...

如果仲係跟原作既話,如無意外總編集之後暫時都係文戲,交代法庭入團志向起碼講一到兩集
製作組如果唔襯呢兩三集回足氣既話,到時牆外遠征到活捉女巨人中間起碼七成都係動作場面
仲要一氣呵成由頭打到尾,到時真係おわた
沙翁 目前離線  
舊 07-01-13, 01:15 AM   #434
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
掉舊石落去o個下, 成塊牆裂晒

唔知點解我覺得今期四格會係 alan 大力得濟一野掟爆埋塊牆
第一眼見掟石果下道牆裂哂,真係有冧牆feel
塞左個窿,冧左塊牆...作戰失敗
ta423 目前離線  
舊 07-01-13, 01:23 AM   #435
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
一個星期的總篇集休息真係唔多夠, 寧願佢休夠一季...
雖然之後應該都無咁大場面
森林捕捉戰D樹用唔用倒3D model?
如果背景唔用3D用可能仲大鑊

真!DC 目前離線  
舊 07-01-13, 01:38 AM   #436
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我只可以講,有要求唔該買Blu-ray la,1week又要靚仲要免費仲想點?

阿尼停果part,動畫向終於體驗到漫畫向追緊漫畫果時的無奈喇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 07-01-13, 04:26 AM   #437
gingq7

引用:
作者: 真!DC 查看文章
森林捕捉戰D樹用唔用倒3D model?
如果背景唔用3D用可能仲大鑊

如果無記錯森林果段多數時間都係騎馬, 真係打既好似得女巨人1打3後再連戰2大神人
gingq7 目前離線  
舊 07-02-13, 02:58 PM   #438
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
OST初WEEK銷量
12 17407 進撃サントラ

ED總銷量

***,538 *16,168 *8 美しき残酷な世界 日笠陽子

此篇文章於 07-02-13 03:48 PM 被 money 編輯。
money 目前離線  
舊 07-02-13, 09:09 PM   #439
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
『進撃の巨人』原作11巻表紙絵&円盤1巻ポスター絵公開!

進撃の巨人 原作11巻表紙

進撃の巨人 BD/DVD1巻ポスター
事丫娃些 目前離線  
舊 07-04-13, 10:53 AM   #440
money
◆.西野司命.◆

舊 07-04-13, 02:48 PM   #441
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
又係下刪10000字既說明文...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 07-04-13, 05:57 PM   #442
money
◆.西野司命.◆

舊 07-05-13, 01:57 PM   #443
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

1巻2話収録 / 本編約46分

Blu-ray
2013年8月21日(水)発売 / PCXG-50272 / 6,300円(税込)
DVD
2013年8月21日(水)発売 / PCBG-52222 / 5,250円(税込)
発売元・販売元:ポニーキャニオン

初回特典

諫山創監修ニセ予告ドラマCD『サシャの怒濤の料理バトル編!!』(約15分)
「限られた土地の、限られた食材(芋)で、サシャが肉料理に立ち向かう!」
出演(予定) サシャ・ブラウス:小林ゆう / コニー・スプリンガ―:下野紘 / ジャン・キルシュタイン:谷山紀章 / アルミン・アルレルト:井上麻里奈 / キース・シャーディス:最上嗣生 / ドット・ピクシス:田中正彦
キャラクターデザイン浅野恭司描き下ろしプラスリーブケース
12Pオールカラー・スペシャルブックレット
豪華デジパック仕様

映像特典

「進撃の巨人」ちみキャラ劇場“とんでけ!訓練兵団”
ノンクレジットED

※初回生産限定盤終了より、通常盤に切り替わります。
supermanlady 目前離線  
舊 07-05-13, 06:29 PM   #444
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
47話又揭發好多伏筆...

舊 07-05-13, 06:56 PM   #445
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Rance 查看文章
47話又揭發好多伏筆...
越睇越唔明

此篇文章於 07-07-13 04:49 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線  
舊 07-05-13, 11:14 PM   #446
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線  
舊 07-06-13, 01:22 AM   #447
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
47又係未到打大交,一個月一次真係好苦......

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 07-06-13, 10:59 AM   #448
money
◆.西野司命.◆

舊 07-06-13, 05:18 PM   #449
money
◆.西野司命.◆

OP Single 入手

舊 07-06-13, 08:04 PM   #450
gingq7

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
47又係未到打大交,一個月一次真係好苦......
spoil

照計出左森林應該打唔成了..

gingq7 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM
[漫畫] 諫山創「進撃の巨人」#08「心臓の鼓動が聞こえる ――トロスト区攻防戦④――」丨絕望人類大戰巨人兵團――。 神名レオ 日本動漫畫討論版 1006 05-28-13 01:19 PM
{RG-1-blue-6] 稻草人vol.1,vol.2第二版發行,其他售賣書刊(更新 12月25日) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 1 12-25-07 11:04 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Game vol.25 (完) 魚伕 體育版 25 12-04-04 12:22 PM

現在的時間是 01:06 PM

手機版 | APP版