Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-10-09, 12:34 PM   #1
Augulist
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
我自己把自己推往地獄

4年前,我向她表白..
3年前,我被她甩掉...
這3年間,一直厚顏地待在她身邊
甘於當她朋友.......
她不高興
努力開解她
她有麻煩
盡力幫助她....
她說"她現在很不快樂"
我說"不如去結識多一點新朋友吧"
然後她認識了一堆男生...
在她臉上的笑容多了
而她和我聊天的時間少了
和她說話也只有淡淡的不耐煩
還有急於結束話題
問她,是不是我的存在令她不快讓她有躲開我的行為
是的話我直接從她面前消失
她又淡淡地說
"我做那些行為時沒任何想法"

我吃醋了
即使我知道我和她不是情侶
即使我知道她只當我是朋友
即使我知道這一切都只是我自己傻

想逃,逃不了
想走,走不掉
面對,比想像中更痛苦

我把自己推了進地獄..................
Augulist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 12:42 PM   #2
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
對.
既然知道就好轉身走人啦, 樓主.

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 12:43 PM   #3
Augulist

引用:
作者: irismong 查看文章
對.
既然知道就好轉身走人啦, 樓主.
轉不到
走不掉
踩在泥上
逐漸下沈
我卻連自己想不想走也弄不清楚

道理我懂
該怎做我也覺得我知道
但這一步卻怎樣也提不起來

此篇文章於 11-10-09 12:46 PM 被 Augulist 編輯。
舊 11-10-09, 12:54 PM   #4
FarSeer
Crazy Gamer

註冊日期: May 2003
你知道又唔肯做 咪一宜沈落去
you play you pay

明 日 の 私 に ヨロシク
FarSeer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 01:01 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
做兵就要有做兵既覺悟.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 01:01 PM   #6
Augulist

引用:
作者: FarSeer 查看文章
你知道又唔肯做 咪一宜沈落去
you play you pay
don't know what can I do..
朋友堆又和她一樣
剩大半年的學業
天天也要對著她...
想在校內去認識新朋友也難了...(組隊什麼都已經分好了)

想去專心學業....但連學業也有她的影子...
我真的不知道該逃去何處了

引用:
作者: ahleung 查看文章
做兵就要有做兵既覺悟.......

的確...原來這3年來我也只是在做觀音兵...
舊 11-10-09, 01:16 PM   #7
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
知己知彼,觀音兵法
http://www.gaforum.org/showthread.ph...85%B5%E6%B3%95
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 01:17 PM   #8
FarSeer
Crazy Gamer

註冊日期: May 2003
引用:
作者: Augulist 查看文章
朋友堆又和她一樣
剩大半年的學業
天天也要對著她...

咩都話I don't know, 我不知道
咁你搵任何人傾訴 係網上聽任何reply 都係冇意思

冇人會拉住你隻手叫你行邊條路
你遇到既係你好彩
而好彩都你要肯行第一步先會出現

起身啦

明 日 の 私 に ヨロシク
FarSeer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 01:21 PM   #9
Augulist

引用:
作者: FarSeer 查看文章
咩都話I don't know, 我不知道
咁你搵任何人傾訴 係網上聽任何reply 都係冇意思

冇人會拉住你隻手叫你行邊條路
你遇到既係你好彩
而好彩都你要肯行第一步先會出現

起身啦
放棄果堆朋友
放棄同佢所有接觸機會..?
我想起身
但係第一步..點走都得?

此篇文章於 11-10-09 01:32 PM 被 Augulist 編輯。
舊 11-10-09, 01:34 PM   #10
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
樓主,有d野要決斷d好...

當然...講既好易做就難...

我又何嘗唔係要狠心去做個決擇,放棄自已最喜歡既,好好為未來繼續生活~~

你至少都曾經一齊,我只係一直等左5年都只係食白果~~

舊 11-10-09, 01:49 PM   #11
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
ウホッいい男

醒下啦樓主~~~光陰寶貴呀

舊 11-10-09, 01:49 PM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
她說"她現在很不快樂"
我說"不如去結識多一點新朋友吧"

現在,到你要試試這樣做了。
這半年可能難過,
但之後,就到你要放過你自己。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 02:50 PM   #13
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
樓主, 有時候心態係改唔到既, 你响佢身邊可能係朋友, 但另一方面又可能係觀音兵, 何不早早放手比較好呢~

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 02:54 PM   #14
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
你浪費左三年仲想點......

舊 11-10-09, 03:23 PM   #15
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
朋友堆又和她一樣
剩大半年的學業
天天也要對著她...

[正能量]咁既話咪報下興趣班, 打下波, 返pt, 做下義工咁

走出GAF, 只要你肯踏出第一步, 識人試下享受正常既社交
你會發現呢個世界其實係咁美好[/正能量]
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 03:26 PM   #16
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
題目已說明了一切。

樓主自己唔變大家遘乜都冇用。

轉唔到返學個圈子,咪課外時間玩多啲其他嘢囉......

舊 11-10-09, 06:37 PM   #17
Augulist

而家打算去屋企附近一個團契....
當係第一步
舊 11-10-09, 10:05 PM   #18
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
樓主,快快放手吧,你繼續留係佢身邊只係浪費時間,唔會開花結果,係會有些少痛苦,不過你必須學識點面對,快D搵個直得你付出感情的女仔吧

舊 11-10-09, 10:13 PM   #19
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
一念天堂
一念地獄

地獄是自己造出來的

舊 11-10-09, 11:20 PM   #20
Augulist

雖然立下了決心
卻發現待在她身邊好像已成習慣...
只要一個不小心就會打回原型
舊 11-10-09, 11:23 PM   #21
Augulist

-del-
舊 11-10-09, 11:43 PM   #22
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
覺得留低係會令自己快樂0既咪留低囉~~

但係如果留低係令自己唔快樂~~咁留低黎做乜~~?

放低~向前走吧~樓主~

http://www.youtube.com/watch?v=ZyFaipRwvmw
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 11:50 PM   #23
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
別要我,我犯賤,被嫌棄,也像蜜甜..
努力走出困局吧, 要有番自信, 有番尊嚴

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-09, 11:54 PM   #24
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
你咪當捱埋呢最後半年lo
到大家生活環境都唔同晒,諗法都會唔同晒
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-09, 12:00 AM   #25