Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-02-10, 02:42 PM   #26
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: funnyfun 查看文章
其實佢一直都冇講出口話想分手 < 佢擔心你之後突然會走
其實係米只係我諗多左...佢只係純粹關心我叫我諗下自己... < 佢擔心你之後突然會走
其實佢係米導緊我叫我同佢講分手... < 佢擔心你之後突然會走
其實係米只是我個人一直都冇自信比唔到信心佢... < 是不夠
其實當初我地係米唔應該向埋一齊.. < 你自己先失信心
其實佢究竟由始終有冇鐘意過我想同我一齊... < 你自己先失信心, 而且這想法勁傷她
如果佢真係鐘意我既, 唔係應該就算我番工辛苦, 佢都會支持我既咩... < 男人工作辛苦成日呻是很討人厭
其實....係米一切都係我自己拿來犯賤...? < 你自己先失信心, 而且這想法勁傷她
對方是很傳統觀念的女仔,
家庭壓力一定不少,
更需要你比多d關懷及信心

另外切忌用"為左妳"來說乜說物,
這是怨婦行為

最後假如你已先失信心及愛意,
請早些說再見,
大家重新出發好過
假如不是, 經濟許可建議你辭職轉工
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 02:09 AM   #27
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
傾過了
原來始終都係果條刺的問題
不過, 我們都知道這個差距係天註定不能改變的
唔同其他問題, 這是一個不能解決的問題
到底有咩辨法可以解決到呢....
我真係諗唔到..
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 02:53 AM   #28
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
學 Hitomi 講,用時間去解決,愛到一個程度既時侯,年齡差算係乜?
既然知道個問題所在,可以對症下藥啦。
你唔好當自己係細路先,主動啲,定一些小計劃一齊去實行,比佢知道你係可以成熟的。
順其自然發展,大家多左「在一起」既感覺,條刺會消失喇。
或者孤注一擲見下家長?既然佢咁受家人影響,家人都對你都既話,可能會有好轉呢。
唔需要好正式果種,借啲意幫佢屋企整下野,伯母政策!
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 11:50 AM   #29
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 2dn 查看文章
學 Hitomi 講,用時間去解決,愛到一個程度既時侯,年齡差算係乜?
既然知道個問題所在,可以對症下藥啦。
你唔好當自己係細路先,主動啲,定一些小計劃一齊去實行,比佢知道你係可以成熟的。
順其自然發展,大家多左「在一起」既感覺,條刺會消失喇。
或者孤注一擲見下家長?既然佢咁受家人影響,家人都對你都既話,可能會有好轉呢。
唔需要好正式果種,借啲意幫佢屋企整下野,伯母政策!
好易死架... 而且加重女方壓力, 咪亂黎...
別見人家長, 應該過時過節禮到人不到,
要努力比人感受你係成熟有體面, 之後再去見人好過la...
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 12:36 PM   #30
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
我當年真係用見家長呢招(但要計劃一下小心用)

拍拖4年後~咁佢個樣無咁0靚仔嘛~咁叫佢著恤衫西褲成熟少少~
某日買MON去我屋企~我媽當時在家~
就係咁同我呀媽就咁樣見第一次面(1分鐘後我媽趕住出去)~
我老豆本身唔CARE~最難係呀媽果關

事後我媽話個男仔好似唔錯幾斯文(本身佢個樣都乖GE)~於是我媽就話下次叫佢黎食飯
我扼我媽話我同佢同年
當然外表都有D距離(佢個樣細)~我媽有疑惑架~不過印象幾好就無打爛沙盆問到底

就係咁屋企有人生日父母親聖誕節之類飯局佢都會黎~
用漫長時間建立好印象及關係~佢本身又真係好好脾氣又好笑容~所以同我家人關係超好
因為如果一開始就同我媽講真實年齡~我媽又唔知他的人品~心理上已經先扣分~你做D咩佢都唔會覺得好

我係直到結婚先同我媽自爆~

我媽在臨走前都叮囑我要對佢好D唔好蝦佢~話佢係絕種好老公~

做人呀媽都係想仔女好~我老公本身屋企窮! 不過佢表現到佢有上進心~對我又好到不得了
我媽就好放心將我交俾佢

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-10, 03:08 PM   #31
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
唏~兩三年算係乜呀!
關詠荷都大張家輝三年啦,有冇人提過先?

先唔好理條刺先
你女朋友講既野,都有d係岩架喎。
如果你讀番個degree,對你將來一定係利無害
何解你去讀書,就一定會散先?
呢條數點計出來架?

你女朋友好明顯係無自信啦
而你就要負責將個信心俾佢
要表現到「你真係超愛佢無論咩事都影響唔到你對佢既愛」呢一份決心
而且我覺得佢都係因為無野做得閒得滯而亂諗野姐

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-10, 04:02 PM   #32
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: funnyfun 查看文章
佢本身大我2年

我就同佢講, 我係鐘意佢先同佢一齊
為左佢, 我可以勤力D, 早D出來熬去追番我落後左佢個3年
但係佢就話: 唔想自己成為我的壓力, 佢好驚成為任何人的壓力
重話唔好成日話"為左佢", 要為左自己, 拎多3年時間讀多個有用D既DEGREE可能前景重好

...
我諗呢度係佢覺得你拋個波俾佢
佢覺得你第時辛苦就會賴佢

既然佢都咁講,第時提起你可以話反工係為儲$返學
就算讀pt degree都講十x萬, 唔想靠父母咪出黎做lor

我毒個度, 個個都係讀書求沙紙既人, 又有拍拖, 想搵食都難
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:12 PM

手機版 | APP版