Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-02-05, 03:11 AM   #1
oni_wan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
Smile Happy New year~~

來不及說聲新年快樂 , 希望來年人人可以都快快樂樂~~
(用了舊畫 因一些原因而需要重新修改一下 , 最起碼背景是重製的)

Click

oni_wan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-05, 02:28 PM   #2
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
新年快樂......
好有中國味.....
肌肉線條同打光都好好...背景又得...勁...
在下唔識用這類色澤的....期待新作...

此篇文章於 01-02-05 02:38 PM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-05, 04:01 PM   #3
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
新年快樂~
我的生日昨天過去了~又老了~

"勁勁勁"
其實要畫和上色要多久?
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-05, 04:38 PM   #4

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
光暗位打得好靚...油畫風都咁有立體感 好正
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-05, 04:58 PM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
又一個菜鳥終結者

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 12:45 AM   #6
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
上色好勁,強!
不過略嫌前臂太粗壯~

舊 01-03-05, 01:28 AM   #7
浦木豪
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDgouuraki
引用:
作者: XENOS=翔
又一個菜鳥終結者
好term
浦木豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 02:10 AM   #8
M-eye
菜鳥蛋

引用:
又一個菜鳥終結者
我好欣賞你的名詞.......

舊 01-03-05, 02:44 AM   #9
oni_wan

引用:
作者: M-eye
新年快樂......
好有中國味.....
肌肉線條同打光都好好...背景又得...勁...
在下唔識用這類色澤的....期待新作...
我都重係研究某些技巧當中 , 不過我覺都係基本功最緊要 . 自問基本功唔夠扎實~
努力中

引用:
作者: AiStudio
新年快樂~
我的生日昨天過去了~又老了~

"勁勁勁"
其實要畫和上色要多久?
咁我都講聲生日快樂 , 雖然遲左d
其實我無定的 , 多數幾個鐘 (唔係大作的話) , 麻煩ge畫需要十幾至二十個鐘
但係我算係畫得最慢 , 因為我咋

引用:
又一個菜鳥終結者
XENOS=翔說得有點誇張啦 ..... 勁人有如天上繁星 , 我都係學習當中 , 只係一粒微塵而已

舊 01-03-05, 04:15 PM   #10
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
好蘿油~! XD
我鍾意個境~show到功力呀~
引用:
又一個菜鳥終結者
terimeter?
rokiemeter~!
oni不嬲係~

此篇文章於 01-03-05 04:17 PM 被 【子夜】 編輯。
【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 07:55 PM   #11
ai.
RELEASED

引用:
作者: oni_wan
咁我都講聲生日快樂 , 雖然遲左d
其實我無定的 , 多數幾個鐘 (唔係大作的話) , 麻煩ge畫需要十幾至二十個鐘
但係我算係畫得最慢 , 因為我咋
謝謝先~
幾個鐘至十幾二十個鐘都不算長~
我看過一本唔知咩書~見d日本pc game poster有d都要好長時間.
我想問下今次貼那幅又用多夠~?
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 08:40 PM   #12
oni_wan

引用:
謝謝先~
我看過一本唔知咩書~見d日本pc game poster有d都要好長時間.
前後加埋十個鐘內~~

舊 01-03-05, 08:44 PM   #13

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
謝謝先~
好彩o者~我畫一幅都係七至八個鐘左右
證明只係自己懶
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-05, 11:32 PM   #14
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

好靚

我都好想畫到lee d

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-05, 01:06 AM   #15
星翎
初心者

原來wan老師上次扮晒野><!
果然係真人不露相,露相非真人啊!
犀利!

此篇文章於 01-04-05 09:13 PM 被 星翎 編輯。
星翎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-05, 04:46 PM   #16
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
用舊圖,你好懶呀 (自己都懶仲話人... )
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-05, 12:08 AM   #17
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: lange_why
lange_why 姐姐.....妳幾時有新作呀???
好期待呢.....
只有 Fcp 的聖誕圖......!!!
妳呢......???

此篇文章於 01-05-05 12:10 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-05, 03:41 AM   #18
oni_wan

引用:
聽講你好耐都....... 嘻嘻

舊 01-07-05, 12:36 AM   #19
Fcp

註冊日期: Nov 2004
引用:
有口話人, 冇口話...嘰嘰

CELLAR+ZILCH同人情報BLOG
Fcp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-05, 12:38 AM   #20
Fcp

註冊日期: Nov 2004
wan你終於post大作, 個景真係氣氛十足

CELLAR+ZILCH同人情報BLOG
Fcp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-05, 04:29 AM   #21
oni_wan

引用:
作者: Fcp
wan你終於post大作, 個景真係氣氛十足
MUD 咁講亞 , 係 FCP 大面前點咁班門弄斧呢~~

舊 01-07-05, 09:47 AM   #22
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
強者雲集哇真係= v =

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
xbox完全版零紅蝶 新結局"約束"介紹(劇情有) Happy Ending poppop 電視遊戲討論版 7 11-14-04 01:31 PM
Happy World 幾時先出第4集 ? Marco 日本動漫畫討論版 24 05-07-04 08:08 PM
Happy Lesson #1 漫畫見街 riceking 日本動漫畫討論版 18 04-29-04 12:00 PM
旺角邊間唱lunck k or happy hour平? 二階堂青丸 飲食版 0 04-06-04 04:50 PM
twins happy together ver 2... auntiethird Neo Music UNIVERSE 4 01-22-03 10:52 PM

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版