Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-04, 09:33 PM   #1
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
唔洗$100的PVC vs 幾百蚊的PVC figure...分別何在?

呢隻係唔洗$100買番黎的Capcom PVC Figure

呢隻係$250買番黎ge Pia Figure

兩隻size一樣~capcom果隻平成百幾蚊..但係又唔係真係差幾倍..
手工都唔差..到底分別何在呢...

此篇文章於 02-02-04 10:21 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 09:36 PM   #2
endymion
Ultimate Gamer
ハン・イェスル

註冊日期: Dec 2001
CAPCOM隻邊到有??
妳愈來愈多女

舊 02-02-04, 09:41 PM   #3
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
Originally posted by endymion :
妳愈來愈多女
信和9樓好似仲有
CAPCOM果隻我格硬插入地台後,再除番出來時整斷左腳板...
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 09:43 PM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by endymion :
妳愈來愈多女
我鐘意女人

ge figure...

信和9樓有~仲有春麗款~都幾靚架~唔洗$100又大大隻...

不過我唔係要討論學生d$$點黎...
我真係好奇到底貴左百幾蚊..分別何在...
有眼睇Capcom果隻真係唔錯~而且唔洗$100..

此篇文章於 02-02-04 09:45 PM 被 Hitomi 編輯。
舊 02-02-04, 09:46 PM   #5
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
Originally posted by Hitomi :

我鐘意女人

ge figure...

信和9樓有~仲有春麗款~都幾靚架~唔洗$100又大大隻...

不過我唔係要討論學生d$$點黎...
有眼睇Capcom果隻真係唔錯~而且唔洗$00..
好明顯係角色問題啦.......

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 09:49 PM   #6
Bahamut

引用:

有眼睇Capcom果隻真係唔錯~而且唔洗$00..
幾百蚊ge PVC figure無咁易爛
唔使一百ge figure 一跌就爛, 大力D又爛
舊 02-02-04, 09:55 PM   #7
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by lysnel :

幾百蚊ge PVC figure無咁易爛
唔使一百ge figure 一跌就爛, 大力D又爛

我諗係你特別粗魯...
我都要用少少暴力先插得穩個地台..

順便一問~
capcom呢個角色叫mud?

舊 02-02-04, 09:55 PM   #8
Bahamut

引用:
你仲咩除番出黎......
個地台太大, 太ar定阻住擺其他figure,
諗住放番入盒度暫時封印, 點知就....
舊 02-02-04, 09:59 PM   #9
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
上色、面相爭好遠喇 ,看看雙眼的分別
btw,無三不成幾耶~
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:01 PM   #10
小貓Hideki
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
大廠細廠既問題
小貓Hideki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:09 PM   #11
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by q^__^p :
上色、面相爭好遠喇 ,看看雙眼的分別
btw,無三不成幾耶~
對眼...少左兩粒星閃閃下...

>大廠細廠既問題
Banpresto...你地稱之為ge眼鏡廠?

舊 02-02-04, 10:11 PM   #12
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by lysnel :

個地台太大, 太ar定阻住擺其他figure,
諗住放番入盒度暫時封印, 點知就....
個地台真係大到離晒譜撞佢個鬼~
不過用左第2d方法解決...
廢物利用用盒旦ge盒整過佢...(我最愛的display方法)

渣相機果個蠢才手震.....

此篇文章於 02-02-04 10:16 PM 被 Hitomi 編輯。
舊 02-02-04, 10:17 PM   #13
人仔貓
Game Master

引用:
順便一問~
呢個係 Capcom 一隻街機立體格鬥game [Capcom Fighting All Star]內的原創角色。
但隻game依家已經暫時終止左開發...但Figure就照出...
咁既情形都極少有下...
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:24 PM   #14
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

我無吹水架

很好奇問點解價錢差咁遠..
同收藏品很有關...增加對收藏品知識...

原來呢個係原創角色...我覺得呢個角色幾型啊...
唔出game浪費晒...

舊 02-02-04, 10:29 PM   #15
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
引用:
Originally posted by 人仔貓 :
呢個係 Capcom 一隻街機立體格鬥game [Capcom Fighting All Star]內的原創角色。
但隻game依家已經暫時終止左開發...但Figure就照出...
咁既情形都極少有下...
咦? 不是Capcom隻機械人格鬥的其中一個人類角色嗎? (可能我記錯了 )

註:該遊戲十分好玩,隱人是鐵甲豪鬼,當年我誤打誤撞較到出來用,是咁大個仔少數發現秘技的經驗
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:30 PM   #16
endymion
ハン・イェスル

引用:

咦? 不是Capcom隻機械人格鬥的其中一個人類角色嗎? (可能我記錯了 )
隻game十分好玩,隱人是鐵甲豪鬼,當年我誤打誤撞較到出來用,是咁大個仔少數發現秘技的經驗
你講果個係另一個角色

舊 02-02-04, 10:34 PM   #17
endymion
ハン・イェスル

妳隻上班族超人係原色定別色??

舊 02-02-04, 10:37 PM   #18
z_plus
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
Capcom個女角M隻印象中好似係景品\ga bo。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:38 PM   #19
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
妳隻上班族超人係原色定別色??
當然是平價原色..
別色d人炒咁貴...我打死都唔肯買..我唔係超人fans...

舊 02-02-04, 10:39 PM   #20
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
Originally posted by z_plus :
Capcom個女角M隻印象中好似係景品\ga bo。
個盒寫DX Figure~PVC膠

舊 02-02-04, 10:40 PM   #21
endymion
ハン・イェスル

引用:

當然是平價原色..
別色d人炒咁貴...我打死都唔肯買..我唔係超人fans...
我唔敢开別色,見到有盒全盒得一隻別色:@_@":
借位用用~kong魔星返左貨.

舊 02-02-04, 10:44 PM   #22
Kong
Insane Gamer

PSN  IDArthurKP
引用:

我唔敢开別色,見到有盒全盒得一隻別色:@_@":
借位用用~kong魔星返左貨.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
幾$$$$$$$$$$$$$$$$$$

我隻天"海"王(唔識打@_@ )等緊佢偷襲

才是小隊長的工作
Kong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-04, 10:46 PM   #23
endymion
ハン・イェスル

引用:
Originally posted by Kong :

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
幾$$$$$$$$$$$$$$$$$$

我隻天"海"(唔識打王 )等緊佢偷襲
$70

舊 02-02-04, 10:47 PM   #24
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:

順便一問~
capcom all star原創女角-イングリッド(INGRID)
隻GAME就胎死腹中
之前話做得唔好,惡評如潮,後來話改良
之後突然話唔出,之後話淨出PS2
而家又冇晒聲...........
不過呢個角色實在太正關係,所以隻GAME死左仲有精品出

舊 02-02-04, 10:47 PM   #25
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:

註:該遊戲十分好玩,隱人是鐵甲豪鬼,當年我誤打誤撞較到出來用,是咁大個仔少數發現秘技的經驗
本來係CAPCOM一隻3D格鬥大作既女角,可惜隻Game爛左尾....

俺有佢隻扭旦,連同其餘一套買

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
where can i buy Action Figure? shukei 收藏品討論版 10 11-23-03 10:49 PM
FFX-2 mini figure Squaresoft 收藏品討論版 7 06-19-03 06:29 PM
請問邊度多 Figure 賣呢??? TSZ 收藏品討論版 5 06-10-03 05:49 PM
Movie Stars Figure (56k小心) jun 收藏品討論版 13 06-06-03 03:44 PM

現在的時間是 01:01 PM

手機版 | APP版