Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 12-15-02, 12:58 PM   #1
owen10
Game Master

註冊日期: Jul 2002
關於打籃球的問題

我想問防守個時,如果隻腳d左右移動唔夠快..
點樣可以改善呀?
請指教!
owen10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-02, 11:41 PM   #2
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
得閒做左右移步
做得多就會快d呱

舊 12-16-02, 12:26 AM   #3
Alex@@@
Insane Gamer
活在一千零一夜中

註冊日期: Aug 2002
練習...不斷練習....重複練習

真係好似SLAM DUNK入面咁
做左右移動練習
仲有跑步,斷練小腿,兔仔跳....

感到自己的存在進入了另外一個層次,活在另一個世界,甚至肉體消失了。
感到時間好像停止了(失去了「時間感」)。
感到無名的輕鬆、愉悅、寧靜、滿足,有愛和被愛的強烈經驗。
感到跟上天(上帝、大自然、宇宙、各方神秘力量)密切連繫,甚至好像甚麼都看通了、明白了。
感到非常興奮、刺激,周圍一切生氣勃勃,甚麼都非常鮮艷可愛。
Alex@@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-02, 10:49 PM   #4
butterfly
Crazy Gamer
林志玲,黑與白的閃光!

註冊日期: Apr 2002
如果左右移動唔夠快
比人突破左自己既防線
就要以後退來回防
真正既防守成功係對方入唔到波
而唔係唔比人突破
比人突破係正常既