Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-10-02, 07:41 PM   #1
卓羅
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
我想問日版cd比港或台版cd音質係咪好好多?

港或台版比起日版有時價錢分分鐘平成倍,加上台版有時有中文歌詞
有時想試下日版cd既音質,但係一見價錢就好難落手......
所以想問下大家日版cd音質係咪好好多?如果係我覺得買日版cd都值
但係如果只係差少少都係會揀番台版或港版,大家點睇?
卓羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-02, 07:47 PM   #2
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
自己鍾意果D咪買日本版囉
麻麻地鍾意或者第一次聽既咪港版囉

舊 12-10-02, 08:49 PM   #3
林佳樹
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
歐美歌手既日版cd仲貴過歐美版...
林佳樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-02, 09:33 PM   #4
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
我覺得係心理作用

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-02, 02:55 PM   #5
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
日版既CD音質係聽好多架....由錄音室既設備到CD既制程都High好多, 如果你只係聽下一d流行曲, 分別可能唔會太大(其實細聽都有分別), 聽一d metal, rock, 又或者一d piano solo果d....日版既聲係靚好多.

舊 12-12-02, 03:08 PM   #6
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
我只知日版質數係好d,但聽落都分唔出有乜唔同,還有"台版=老返"<--因為台灣那邊好似無代理,所以先會咁平...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-02, 03:10 PM   #7
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
Originally posted by 嘿哈兒 :
我只知日版質數係好d,但聽落都分唔出有乜唔同,還有"台版=老返"<--因為台灣那邊好似無代理,所以先會咁平...
用一d好少少既hifi聽, 人聲冇咁清, d樂器聲一樣差...

舊 12-14-02, 05:37 PM   #8
卓羅
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
Originally posted by 嘿哈兒 :
台版=老翻?我係新星堂買左隻cd,封底間代理地址寫住台北
賣125,老翻來的?
卓羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-02, 08:56 PM   #9
URA
盡皆過火 盡是癲狂

PSN  IDyungandrew
引用:
Originally posted by 卓羅 :

台版=老翻?我係新星堂買左隻cd,封底間代理地址寫住台北
賣125,老翻來的?
no....only some is

舊 12-14-02, 09:22 PM   #10
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
我真係聽唔出有咩分別.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-02, 01:34 AM   #11
toro
Game Master
井上Toro

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 浦島景太郎 :
自己鍾意果D咪買日本版囉
麻麻地鍾意或者第一次聽既咪港版囉
totally agree

長い悲しみの闇夜に汚されぬように
星よ まだ照らして

GARNET CROW - 百年の孤独
(from 7th Album - "STAY ~夜明けのSoul~")
toro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-02, 09:45 PM   #12
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

唔鐘意個cover有中文字咪買日板囉...
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:07 PM

手機版 | APP版