Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 12-07-02, 09:44 PM   #1
sgouki
God of Gamer
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
DVD連5.1...............

有邊套平靚正呀,定係分開5.1同DVD買會好D呢,我預3000之內啦.......thx
sgouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-02, 10:24 PM   #2
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
以你的budget最多只能買較舊款的日本combo機或大陸的combo機。
其實最理想的當然是分開DVD player同AV center啦,因為自由度高很多,但如果地方、金錢有限而要求又唔係咁高的話倒不如買部好小小的combo機會較理想。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-02, 12:17 AM   #3
Kenji少
暴走中

XBox Live GamertagKenji1445
得閒走去友誠行一轉
包你有收鑊~
以呢個筆直黎計~~真係靚聲靚畫就唔好太大期望~
不過平時係屋企都夠玩既~~
總之唔好心頭太高既話要搵一套都唔難~
不過我就建議5.1同dvd機分開買~~
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-02, 01:40 AM   #4
Kenji少
暴走中

係呢~你之前係唔係話想買電視?~
幫你睇過部野~~
表現中規中舉~~
價錢好似係4千9百元多少少~~
舊 12-08-02, 09:21 PM   #5
sgouki
gakky奸爸dee

引用:
Originally posted by Zenki仔 :
係呢~你之前係唔係話想買電視?~
幫你睇過部野~~
表現中規中舉~~
價錢好似係4千9百元多少少~~
O,thx,我都係業餘姐,要求吾太高.......
舊 12-08-02, 09:27 PM   #6
Kenji少
暴走中

如果唔係要求太高既話~
都叫做可以接受.....
係呢~~你有冇用開平面電視打機架?~
舊 12-08-02, 09:34 PM   #7
sgouki
gakky奸爸dee

引用:
如果唔係要求太高既話~
都叫做可以接受.....
係呢~~你有冇用開平面電視打機架?~
冇,得部爛鬼21吋.........
但睇過S端+wega已經覺得好正.........
舊 12-08-02, 09:55 PM   #8
Kenji少
暴走中

um......
你睇過咁你清唔清楚用平面電視會有畫面凹入呢個情況?
因為我之前都係用過wega同panasonic....都有咁既情況..而且仲幾嚴重下..
但而家部toshiba就好d...

p.s.我唔知係部份model既問題定係部部平面都會有類似咁既情況出現~
舊 12-08-02, 10:11 PM   #9
sgouki
gakky奸爸dee

引用:
um......
你睇過咁你清唔清楚用平面電視會有畫面凹入呢個情況?
因為我之前都係用過wega同panasonic....都有咁既情況..而且仲幾嚴重下..
但而家部toshiba就好d...

p.s.我唔知係部份model既問題定係部部平面都會有類似咁既情況出現~
可能我冇用開,所以冇留意...........呢個問題吾大丫......
舊 12-09-02, 12:31 AM   #10
cylmccoy
Insane Gamer
心情沈重, 再上征途

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDdigiReyes
凹入? can u give more detail?

舊 12-09-02, 12:47 AM   #11
Kenji少
暴走中

引用:
Originally posted by cylmccoy :
凹入? can u give more detail?

um.....
因為據我所知~~
而家我地玩緊既遊戲機呢個輸出訊號係根返日本果邊既電視規格
而行貨電視就主要係要就返香港電視台既訊號所以兩者係配合上就會出現左少少問題~(因為我之前部電視叫人整果陣~個電器佬咁同我講的)
而傳統電視因為係"胡"面所以就唔多覺眼
如果有人知道真正既原因請告知小弟~

兩邊凹入即係~即係畫面四條邊唔係貼住的~~有兩邊係浮下浮下咁的~~

) (

即係好似咁樣凹入去~
而正常應該係咁

| |
舊 12-09-02, 12:25 PM   #12
sgouki
gakky奸爸dee

引用:

um.....
因為據我所知~~
而家我地玩緊既遊戲機呢個輸出訊號係根返日本果邊既電視規格
而行貨電視就主要係要就返香港電視台既訊號所以兩者係配合上就會出現左少少問題~(因為我之前部電視叫人整果陣~個電器佬咁同我講的)
而傳統電視因為係"胡"面所以就唔多覺眼
如果有人知道真正既原因請告知小弟~

兩邊凹入即係~即係畫面四條邊唔係貼住的~~有兩邊係浮下浮下咁的~~

) (

即係好似咁樣凹入去~
而正常應該係咁

| |
Oic,冇得好似Mon咁較翻架咩?
舊 12-09-02, 07:13 PM   #13
Kenji少
暴走中

um...我知道有得較~~
因為部電視係有d seting可以較返正~(你平時係唔會開到的)
不過正如你較完之後就到打機就~就唔到睇電視..
就係咁啦~
舊 12-10-02, 01:24 AM   #14
cylmccoy
Insane Gamer
心情沈重, 再上征途

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDdigiReyes
我部new 29" Toshiba TV仲搞笑 , 畫面頂部有小小凹入, 左右兩邊唔係直線, 但係 toshiba 維修師傅話係正常,仲話原廠設定係咁樣, 所以冇得tune! 我當然唔接受佢地既解釋啦, 而家同緊 Toshiba HK 傾緊換個部新既比我......

舊 12-10-02, 01:53 AM   #15
Kenji少
暴走中

引用:
Originally posted by cylmccoy :
我部new 29" Toshiba TV仲搞笑 , 畫面頂部有小小凹入, 左右兩邊唔係直線, 但係 toshiba 維修師傅話係正常,仲話原廠設定係咁樣, 所以冇得tune! 我當然唔接受佢地既解釋啦, 而家同緊 Toshiba HK 傾緊換個部新既比我......

有幾嚴重先~?
如果係可以接受既話~即係少過1cm~我勸你都由佢啦~~
因為我而家部toshiba都係咁...
較就一定有得較~不過就係好煩既一樣野.
每部電視既setting都唔同~(有d可以係menu度set~有d要拆機)之埋真係較左之後既後果~你睇返我之前既post就知~~
舊 12-10-02, 01:55 AM   #16
Kenji少
暴走中

有關技術同設備~請到呢個topic
http://vbb.yuihome.net/showthread.php?s=&threadid=31781

thx~

論壇跳轉

現在的時間是 05:10 PM

手機版 | APP版