Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-18, 01:38 PM   #1126
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
有條友好堅,淨係出ECHO同REM搭牌王FD過左美弓13HARD @@

https://www.youtube.com/watch?v=X6pswBEFrlI

抄佢出埋覺56既瑪利亞過左了 XD 84ACT俾人BREAK左5次得14萬分,執晒石就算 XD

又覺得REM好神了 XD 不過出REM實郁多左低分左,打唔到高分MISSION

而家最少既綠石都515,藍又990了 XD 遲D先諗覺邊個

此篇文章於 06-16-18 01:41 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 05:45 PM   #1127
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
斷章唔拖個黑魔是旦打左22萬分先..

今次重點竟然係第3wave.....

---------------------
果然係 lock EX ...
就咁睇片好多野咁....

我暫時既理解係: (可能睇錯)
技1 上盜賊小手, "盗賊の小手" 狀態下, brv 變 "ぶんどる"
用ぶんどる會random(?)上 "源氏の小手" or "ミラーシュシューズ"
"源氏の小手" 令HP攻擊變 2hit brv + HP
"ミラーシュシューズ" 令HP攻擊變 brv + HP & 立即再行動 , 哩個用一次個buff 會解除(即係要再用"ぶんどる"上)

"盗賊の小手" 係 最大BRV&攻擊&速度 up
"源氏の小手" 係 攻擊up
"ミラーシュシューズ"係 減brv傷 & brv regen & 速度 up

技2睇片好似係分配+全體brv hp , 似牌王技1

EX 7hit brv +hp , 最大brv 150%限界突破 , 上"treasure hunter"buff
效果係最大BRV&攻擊&速度 up + 自己turn 回HP或brv.

--------------------------
有一次免費11抽wor

--------------------------
覺醒都出曬
https://www.famitsu.com/matome/dffoo/character01.html

此篇文章於 06-21-18 05:14 PM 被 Gustavi 編輯。
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 07:45 AM   #1128
ShinDou

就咁睇真係唔知勁唔勁,要用下先知,之前都俾瑪莉亞呃左以為佢咩都有好勁,點知好細力

派咁多覺醒石而家黃藍紅有2百係個箱拎唔到,又冇人好覺,斷章d覺醒石都未執晒

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 06-22-18, 02:04 PM   #1129
ShinDou

冇料中左落古ex 相性,升下睇下勁唔勁先

舊 06-22-18, 02:30 PM   #1130
Gustavi
Crazy Gamer

你咁好野呀,
我免費中tidus相性.....
舊 06-22-18, 02:33 PM   #1131
ShinDou

但暫時睇落應該唔勁?只係好過王子少少?

之前想抽既又射極唔中,而家有萬幾石幾十張飛

舊 06-22-18, 02:52 PM   #1132
Gustavi
Crazy Gamer

有多可以留月尾既, 淨番個d 冇斷章角應該一次解放曬
舊 06-22-18, 03:09 PM   #1133
ShinDou

我已經留到岩岩拎得晒箱同mission d石就算

舊 06-22-18, 03:16 PM   #1134
Gustavi
Crazy Gamer

拎 兩隻FFT + 重力 入去試打EX ....
冇乜特別地打 12萬 完成mission

可以考慮唔抽lock了... 雖然想要牌王專....
舊 06-22-18, 03:24 PM   #1135
ShinDou

我都係想要牌王專多過落古,諗緊射唔射,又驚下輪出勁野,都好耐冇出勁野了1

舊 06-22-18, 03:29 PM   #1136
Gustavi
Crazy Gamer

不過咁,下個斷章照計應該係クジャ, 特角牌王 yuna.
即係都有牌王抽,
又不過搭yunaクジャ..... 可能哩個pool仲好咁.... 除非クジャ改好勁
舊 06-22-18, 03:35 PM   #1137
ShinDou

Kuja估佢會勁,錫生都係,1出覺50仲勁過有d覺60

舊 06-22-18, 03:47 PM   #1138
Gustavi
Crazy Gamer

可以等下既, 個pool 都冇咁快完
舊 06-22-18, 05:42 PM   #1139
ShinDou

仲以為好易,是但打左77act得十萬分,不過冇出bonus人

舊 06-22-18, 05:43 PM   #1140
ShinDou

落古其實好難用,好易滿瀉brave又冇咩機會放

舊 06-23-18, 08:17 PM   #1141
ShinDou

黑魔斷章終於打夠分

岩岩試下用隻得LV50既黑魔,用REM同貓帶佢COMPLETE了,都94ACTION 11萬分 XD

而家爭落古12萬分,之前打得11萬6千分,爭少少 @@
舊 06-24-18, 12:51 PM   #1142
ShinDou

跟貓CHANNEL條片咁打試左好多次終於岩岩好打夠12萬分,62ACT,我牌王得相性,SELFIE又冇凸爆,爭太遠跟唔足,仲要中間做錯野 @@
舊 06-25-18, 09:51 AM   #1143
Gustavi
Crazy Gamer

有乜打...
我用雙重力唔用特效角好輕鬆咋wo.
舊 06-25-18, 09:57 AM   #1144
ShinDou

而家d活動用特效分分鐘仲難打過唔用 XD d特效太廢,最近勁既特效已經係deuce

舊 06-25-18, 09:59 AM   #1145
ShinDou

隻落古有ex都係廢到用唔到,諗住佢技2可以用黎高速刷水晶,用fd果隻凸爆專都係扣得3千幾,衰過牌王

舊 06-25-18, 10:02 AM   #1146
Gustavi
Crazy Gamer

我冇lock EX 姐 ...

牌王係勁, 不過自帶出陣唔夠技用嘛
你有lock EX, lock 重力 貓 實得la
---------------

lock 應該要上曬自己堆buff 先....

此篇文章於 06-25-18 10:07 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 06-26-18, 02:19 PM   #1147
Gustavi
Crazy Gamer

臨出lightning EX 送20000石wo...

如果係紅色一個pool , 黃色一個pool 的話,
暫時睇應該黃色似吸引d ...
舊 06-26-18, 02:28 PM   #1148
ShinDou

我落古0凸,咁廢唔凸啦同埋得番4粒凸石凸得1下都冇用,又唔想賣廢武住

搞乜出奶挺ex會送2萬石?會好難抽? 不過奶挺本身太廢

舊 06-26-18, 02:39 PM   #1149
ShinDou

奶挺同zell出ex,感覺上zell應該會勁d?

另外果6個解放最勁應該會係舞女啦?果陣我就係刷舞女開局,果陣佢得覺50都勁過晒d覺60,雖然果陣解得好少

舊 06-26-18, 02:56 PM   #1150
Gustavi
Crazy Gamer

新加mission 執15000, report 送5000 lor

驚佢dnc 唔敢加太強, 結果是但每招加一次

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 11:23 PM

手機版 | APP版