Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 05-11-14, 09:41 PM   #476
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: emoil 查看文章
點解唔買A6000呀!!

不過5T配16-70又唔錯
因為6千頭係我預計最多的價,而且我想要有自拍,哈哈。
依家6190,兩支鏡pack,另包多一粒原廠電,2張sony 16gb class10,一個半sony套,和其它垃圾配件。

此篇文章於 05-11-14 10:01 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 10:07 PM   #477
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: ai. 查看文章
因為6千頭係我預計最多的價,而且我想要有自拍,哈哈。
依家6190,兩支鏡pack,另包多一粒原廠電,2張sony 16gb class10,一個半sony套,和其它垃圾配件。
我都用緊5T呀!都不錯啦...我上年10月買要$70XX呀..還沒有COUPON送呢..蝕很大

之前想放,換A6000的..但二手價實在太低(只用了4個月只值3千多)覺得唔抵..就沒換

直出相...冇修改..其實都OK的~

此篇文章於 05-11-14 10:32 PM 被 emoil 編輯。
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 10:21 PM   #478
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
A6000個對焦堅好多喎

舊 05-11-14, 10:31 PM   #479
emoil

引用:
作者: 忍者 查看文章
A6000個對焦堅好多喎
我想等下代先..睇下改良成點先...
舊 05-11-14, 10:46 PM   #480
ai.
RELEASED

引用:
我都用緊5T呀!都不錯啦...我上年10月買要$70XX呀..還沒有COUPON送呢..蝕很大

之前想放,換A6000的..但二手價實在太低(只用了4個月只值3千多)覺得唔抵..就沒換

直出相...冇修改..其實都OK的~
係吖,依家有現金卷送,我會有1000元現金卷,所以覺得好底。
希望係sony或萬寧現金,哈哈

無法la,水貨單鏡pack3400左右。。。

影得好靚吖。
其實我上年玩過朋友部5r,覺得唔錯,依家又平左,所以先買。

舊 05-11-14, 11:02 PM   #481
emoil

引用:
係吖,依家有現金卷送,我會有1000元現金卷,所以覺得好底。
希望係sony或萬寧現金,哈哈

無法la,水貨單鏡pack3400左右。。。

影得好靚吖。
其實我上年玩過朋友部5r,覺得唔錯,依家又平左,所以先買。
扣埋5千頭,抵玩啦!
舊 05-12-14, 12:01 AM   #482
ai.
RELEASED

引用:
扣埋5千頭,抵玩啦!
咁就要睇佢送邊間的禮券

舊 05-15-14, 12:31 AM   #483
ai.
RELEASED

有無人可以教我點用nfc傳送相,我跟住說明書都做唔到。
我已經將部note3開了nfc,相機又入去左睇相,放在一齊兩秒以上都無傳相。
有無人有steps教下我?

另外,在Sony entertainment network根點可下載佢送的pmca apps同買apps到相機?
我登入過個網,亦用了那個下載CODE,但係無佢教學出現的"安裝"按鈕....
想人教下我.
而且我都唔見好似個教學咁,有個STORE買PMCA APPS
個play memories home裡面個play memories online又唔知點解popup左個browser後就立即出error msg....

此篇文章於 05-15-14 01:03 AM 被 ai. 編輯。
舊 05-15-14, 01:17 AM   #484
Eking

註冊日期: Feb 2006
用相機連WIFI, 係MENU入面選APP, 會有得連上SONY個APP STORE, 或者入CODE, 我係用5T

舊 05-15-14, 02:27 AM   #485
ai.
RELEASED

引用:
作者: Eking 查看文章
用相機連WIFI, 係MENU入面選APP, 會有得連上SONY個APP STORE, 或者入CODE, 我係用5T
thanks,試了,成功。

舊 05-15-14, 07:18 PM   #486
ai.
RELEASED

終於知道nfc點連,原來係相機機身nfc logo個位對準到手機機身nfc嗰位先得,但係手機個位你完全唔知位置,所以要慢慢撞。

舊 05-16-14, 02:16 PM   #487
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ソニーの最新テクノロジーを結集して完成したデジタル一眼カメラ α『α77 II』『α7S』を発表。

http://www.sony.jp/ichigan/?s_tc=tw_20140516_01

舊 05-16-14, 11:30 PM   #488
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
終於知道nfc點連,原來係相機機身nfc logo個位對準到手機機身nfc嗰位先得,但係手機個位你完全唔知位置,所以要慢慢撞。
nfc個位唔同手機擺係唔同位置
xperia既機通常出機時張貼會show nfc位置,其他牌子唔清楚

舊 06-01-14, 02:11 AM   #489
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
遲下同女友旅行,想買部索索用
平平地係唔係A5000夠玩?定係上5T?
A5000有閃光但規格比5T差D同埋外型好女仔
但5T有TOUCH MON想知實唔實用?
去旅行夜晚想影,好似有閃光燈會好D?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。

此篇文章於 06-01-14 02:14 AM 被 鳳熾魂 編輯。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 04:14 AM   #490
Eking

註冊日期: Feb 2006
now only think a5000 or a6000, no need think old model

舊 06-01-14, 12:44 PM   #491
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Eking 查看文章
now only think a5000 or a6000, no need think old model
don't think a5000...it is lowend level....same as C3

u should choice 5T or a6000

post#473 for your reference

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 01:34 PM   #492
emoil

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
遲下同女友旅行,想買部索索用
平平地係唔係A5000夠玩?定係上5T?
A5000有閃光但規格比5T差D同埋外型好女仔
但5T有TOUCH MON想知實唔實用?
去旅行夜晚想影,好似有閃光燈會好D?
我會選5T囉~最好梗係上A6000啦~

其實都有支閃燈仔跟機既..可用住先~
舊 06-01-14, 06:13 PM   #493
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
我會選5T囉~最好梗係上A6000啦~

其實都有支閃燈仔跟機既..可用住先~
支燈仔一般係夠用
可能買單鏡算

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 06-02-14, 01:49 PM   #494
emoil

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
支燈仔一般係夠用
可能買單鏡算
同內罝果D差不多...
舊 06-05-14, 09:54 PM   #495
鳳熾魂
紅蓮の焔神

-Del-

此篇文章於 06-08-14 11:07 PM 被 鳳熾魂 編輯。
舊 06-08-14, 11:19 PM   #496
鳳熾魂
紅蓮の焔神

決定起公司用優惠價買部5t
但相機帶同袋果D出面買係平好多?

舊 06-13-14, 04:00 PM   #497
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
a7R brand new 13.8K值唔值得入@@ (另99%二手12Konly)

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 06-14-14, 12:00 AM   #498
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: ZlWS 查看文章
a7R brand new 13.8K值唔值得入@@ (另99%二手12Konly)
我諗如果快門大聲d,連拍少d無所謂的話可以go既
對焦速度人地就話其實唔係差咁多

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-14, 12:40 AM   #499
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Hayami 查看文章
我諗如果快門大聲d,連拍少d無所謂的話可以go既
對焦速度人地就話其實唔係差咁多
玩mf鏡有冇mount漏光的影響

舊 06-17-14, 10:45 PM   #500
鳳熾魂
紅蓮の焔神

咁各位大大想問下坊間有邊本攝影書岩新手

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
600d定nex 5n好呢? delta 照相館 22 01-01-12 12:30 PM
[醫生與我] 攪笑NEX-3 NetNetBoy 照相館 5 02-27-11 12:22 PM
[問題] 550d and NEX-3 or 5 飛機王 照相館 22 09-19-10 01:34 AM

現在的時間是 06:32 AM

手機版 | APP版