Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-16-17, 12:41 PM   #2626
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
大哥支旗插到爆晒
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 02:03 PM   #2627
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
睇來E單野會係鐵華決定同艦隊開戰的主因....連櫻井都決定正式開戰.....豬隊友真係好豬.....

最奇係司令唔拉條豬隊友先奇....他明顯都知豬隊友夠豬.....要引櫻井動手有必要搞禁多火頭咩

引用:
作者: Sito 查看文章
呢段真係好違反人性,正常人情願跟鐵華團搏一搏一係成功一係收皮,都好過跟個白痴仲要賣命幫佢執屎啦
其實鐵華團禁先係唔正常.....這種做法只係冇飯開得好緊要的人先會.....

反而"跟個白痴仲要賣命幫佢執屎啦"係常見只係平日唔洗俾埋條命他姐....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 02:24 PM   #2628
ゆり

註冊日期: Nov 2004
豬隊友真係成套野既黑點

咩事都因佢而起

舊 01-16-17, 08:11 PM   #2629
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
明瀨支旗大支到呢
黑仔的死法可以幾慘先令人滿意?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 08:15 PM   #2630
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
大哥支旗大到
阿叔話傻仔因為傻先有人跟,但我明明見身邊個兩條靘個表情同我硬食上司D天才主意時一樣喎……係貴族D一廂情原咋話……

舊 01-16-17, 09:21 PM   #2631
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
大哥支旗大到
阿叔話傻仔因為傻先有人跟,但我明明見身邊個兩條靘個表情同我硬食上司D天才主意時一樣喎……係貴族D一廂情原咋話……
咁率直同熱情嘅個性的確可以推使到人,問題响個腦度,同性格無關

大哥支旗由開場插到落尾,最後仲要同團長講啲咁型嘅說話
希望打得好好睇睇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 09:55 PM   #2632
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
就算御留我威都華真係聽大哥話唔去幫手,
但三日月王我主都聽到老爸話名瀨遇到麻煩,
會唔會自動自覺走去幫手?(雖然可能性唔大......)

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 09:56 PM   #2633
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
就算御留我威都華真係聽大哥話唔去幫手,
但三日月王我主都聽到老爸話名瀨遇到麻煩,
會唔會自動自覺走去幫手?(雖然可能性唔大......)
巴巴仲係半殘

舊 01-16-17, 09:57 PM   #2634
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
咁話分兩頭,白痴的確係對部下唔錯,佢係有真心關心下屬,作為上司嚟講的確應該有人緣,只係智商出咗問題啫

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 10:03 PM   #2635
野良猫
肥倫

當巴巴完整
團長去幫手都只會被當成賊人一味被打,你反抗得勁號角直頭派更多人嚟滅你,到時拉到去阿爺嗰度
發現更多不法物品直頭連阿爺都滅埋
而且團長去幫手亦會影響到朱古力,到時大川透發圍順勢搞掂埋朱古力

所以哩度團長點都冇可能去幫手
舊 01-16-17, 10:29 PM   #2636
qwe
Game Master

話說, 三明果然係駁住部機, 而阿錢真係想就咁樣

新OP個感覺, 三明好似甘心俾奧加擺布的感覺...果個死眼神被由床抬起
然後明瀨是鬼父嗎...
舊 01-16-17, 10:54 PM   #2637
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
你有無見過巾op係成個主角攤屍出場?

睇晒成段片都見唔真新巴巴嘅樣....
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-17, 11:10 PM   #2638
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Op應該遲d先出巴巴新樣
幾幕抬住三明好好笑
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 01:14 AM   #2639
次期Cekehe
Game Master

想睇巴巴應該留意ED,似乎ED大合照個背景會根據當時巴巴情況而轉換......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 01-17-17, 01:34 AM   #2640
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
巴巴新形態會係20號公報, 趕得切下集出黎救人既
就算救唔哂, 希望都可以將傷亡減低

另外,就算名瀨話唔好黎
但奧加應該好清楚鐵華團絕對係令塔賓斯身陷險境既原因
如果咁樣就放棄, 先不說不夠道義, 其實名瀨同塔賓斯各位一直都是出生入死既伙伴, 咁同家人又有乜分別!? (雖然名瀨口頭唔認)
最後真係放棄的話, 我對奧加會好失望
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 09:21 AM   #2641
野良猫
肥倫

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
巴巴新形態會係20號公報, 趕得切下集出黎救人既
就算救唔哂, 希望都可以將傷亡減低

另外,就算名瀨話唔好黎
但奧加應該好清楚鐵華團絕對係令塔賓斯身陷險境既原因
如果咁樣就放棄, 先不說不夠道義, 其實名瀨同塔賓斯各位一直都是出生入死既伙伴, 咁同家人又有乜分別!? (雖然名瀨口頭唔認)
最後真係放棄的話, 我對奧加會好失望
大哥就係知有人有心做佢哋先叫團長唔好嚟
只係有人借團長用磁炮一事嚟做大哥
團長最多只係被人利用,唔係絕對原因
而且朱古力都講咗雖然團長有用禁斷武器,但子彈只係普通彈頭
所以存有灰色地帶,依家件黑人直頭將禁用武器拎出嚟屈大哥
根本就冇得走
舊 01-17-17, 11:41 AM   #2642
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
名瀨當然是想保護奧加佢地先叫佢地唔好黎
今集黑仔本來要復仇既對象係鐵華團(雖然我唔明找鐵華團報咩仇, 班部下係佢自己害死), 最後比人教唆先將目標轉向鐵華團靠山塔賓斯
拉遠d睇, 本來塔賓斯同堤沃茲係唔想同加拉爾號角拉上關係, 最後走向而家亂局都係奧加同朱古力做左火星之王這交易所致
名瀨當然都知堤沃茲內本身就有人睇佢唔順眼, 甚至有人會借題發揮都有哂心理準備, 但鐵華團係今次件事既責任都一定走唔甩
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 03:23 PM   #2643
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有冇責任都好,鐵華團既人都應該會同意去救人吧
而且唔救邊有得打
點都要比新形態巴巴出場威下
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 03:52 PM   #2644
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
純粹斷估:鐵華團最後關頭到達救人,擊退號角,但被自己人偷襲補刀。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 06:37 PM   #2645
次期Cekehe
Game Master

純粹斷估:大哥大嫂戰死,後宮團由鐵華團接收,劇名可以改為「鐵血的孤兒寡婦」

P&D

舊 01-17-17, 08:10 PM   #2646
qwe
Game Master

引用:
純粹斷估:大哥大嫂戰死,後宮團由鐵華團接收,劇名可以改為「鐵血的孤兒寡婦」
sorry, 笑左
舊 01-17-17, 08:25 PM   #2647
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
都係女兒嘛所以可以唔洗改名

舊 01-17-17, 10:12 PM   #2648
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
後繼有人,全部BB同佢裝哂阿賴耶識。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 09:33 AM   #2649
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
新形態變成有尾巴巴獸
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-17, 09:52 AM   #2650
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
大哥大嫂埋位準備食便當sosad

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:42 PM

手機版 | APP版