Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-16-12, 04:54 AM   #101
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
發現一個警察任務bug,該任務是要到北面的船賭場賭錢,但每次賭完第一個就會自動head機,令任務不能繼續進行,另外遊戲的叉制是圓圈,而圓圈是叉,令人成人按錯制...

舊 08-16-12, 08:42 AM   #102
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
無聊一問,我見開頭CAST有個名係JAMES HONG…會唔會係SCEH果位= =?
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:13 AM   #103
Alphaaldo
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2010
PSN  IDAlphaaldo
XBox Live GamertagAlphaaldo
引用:
作者: Reishin 查看文章
無聊一問,我見開頭CAST有個名係JAMES HONG…會唔會係SCEH果位= =?
由手機版發出
係哩個先真,佢VOICEOVER過TRUE CRIME:STREETS OF LA

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Hong

此篇文章於 08-16-12 09:16 AM 被 Alphaaldo 編輯。
Alphaaldo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:51 AM   #104
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: whassupbun 查看文章
我打到廿幾個已經悶到忍唔住離場, 其實主要作用都係升Lv啫, 三個三角形加滿就走得
不過點解你可以打到107個咁勁? 我主動打佢地個個都識接招還拖, 迫住我只可以等counter, 等得耐都悶啦, 廿幾個已經係我耐性既極限 定係你有方法可以主動打佢而佢又唔可以還手?
請善用地形
我都係要等counter
不過地圖上個銅鑼有群傷效果
我counter完捉人撞過個銅鑼度,
之後就見到成班和尚訓左一地
咁打有效率好多
引用:
會block但不停連招唔比佢還擊其實係好易KO佢,但佢係危險在當你被圍攻應付緊其他人既時候從後熊抱你,QTE一出O/X我頂又按錯嘞
我玩左個Martial Art Club打晒六wave比幾廿人都圍冇問題,反而做drug bust一遇到肥佬攬攬我就PK喇
EDIT: 咦喂原來你360版,咁打肥佬梗係冇困難啦 我地PS3版OX制調轉左呀,一玩QTE就奶晒野
玩drug bust 就開車撞啦
police升到可以係車尾箱拎武器之後就更加無難度
所有平民車都有鐵通拎 dlc果架under cover車有埋散彈
肥佬甚麼的弱爆了

此篇文章於 08-16-12 09:58 AM 被 sephirothmk3 編輯。
sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 10:10 AM   #105
GAOGAIGAR
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
好憎d死肥佬

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 10:16 AM   #106
0826使者
[死硬派]

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDzeroTIM
XBox Live Gamertagtim0826
引用:
極危險
哩D玩法,如果傳媒收到風,第日香港有D咩殺警犯呀強奸犯呀,又賴落隻game度

會block但不停連招唔比佢還擊其實係好易KO佢,但佢係危險在當你被圍攻應付緊其他人既時候從後熊抱你,QTE一出O/X我頂又按錯嘞
我玩左個Martial Art Club打晒六wave比幾廿人都圍冇問題,反而做drug bust一遇到肥佬攬攬我就PK喇
EDIT: 咦喂原來你360版,咁打肥佬梗係冇困難啦 我地PS3版OX制調轉左呀,一玩QTE就奶晒野

琴晚八萬幾一架都試過,唔知最高有幾多呢

藍箱要溝邊條女/完成咩任務先會喺地圖顯示位置出黎? Health shrines同翡翠雕像我都知要溝邊個,但藍箱同閉路電視我仲未知
閉路係果個not ping
藍箱就吾知
不過通常有堆紅人果到就有料到

多多指教

"叫果D死人黑客去死啦"
0826使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 10:19 AM   #107
0826使者
[死硬派]

引用:
作者: HONDA 查看文章
拖行佢N米就得

我以前玩PS2嘅True Crime 2嗰陣試過搜到D女身上有料到,之後反鎖佢喺地下
第二集有啲野今集無左吾係甘好
果時真係最鐘意周圍鎖人大叫NYPD

多多指教

舊 08-16-12, 10:49 AM   #108
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
d女做咩好似個個無下文咁.....

舊 08-16-12, 11:16 AM   #109
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
是說...DLC那套警察裝究竟是在那.

那個警車槍戰是過了幾次啦..
但就是沒有這套裝
PS3主機下載項目那兒我明明是下載了..

舊 08-16-12, 11:24 AM   #110
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
是說...DLC那套警察裝究竟是在那.

那個警車槍戰是過了幾次啦..
但就是沒有這套裝
PS3主機下載項目那兒我明明是下載了..
我夠打夠107隻和尚都唔覺學左少林功夫啦
唔通要108隻?
SWAT pack得個mission 無槍無車

舊 08-16-12, 12:24 PM   #111
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
我夠打夠107隻和尚都唔覺學左少林功夫啦
唔通要108隻?
SWAT pack得個mission 無槍無車
唔通真係要打贏梁山108條好漢
不過一開始Shaolin Showdown佢都係話take down as many monks as you can咋嘛,真係冇提上限架喎,升Traids XP算幾有用丫,又可以不停打,唔洗周圍搵人打得幾件又要再搵

SWAT裝備我都係到依家都未搵到,頭先google左,搵到官方forum據稱管理員都confirm左只係做DLC mission先可以用SWAT裝備,但會傳話比製作團隊聽可能將來update可以喺任務以外用
source:http://forums.sleepingdogs.net/viewtopic.php?f=2&t=1271
引用:
At the moment the the swat outfit and swat car is only available whilst doing the DLC's mission. This was confirmed by one of the mods, however he did talk to the production team about making it available to use outside of the mission in a future update.
大家依家著咩衫? 我打晒4個martial arts club開晒D衫都幾過癮,有葉問/唐山大兄/紅番區/拳霸裝束,打交著真係幾正 不過最鍾意都係著Deep Undercover DLC果件老西,睇D天台對話cut scene特別有無間味

此篇文章於 08-16-12 12:30 PM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 01:26 PM   #112
Montague
遺伝子生物工学博士号

玩到感覺上巳經尾聲,隻game個main story感覺上冇gta咁長,但亦都唔可以話短最緊要樂在其中
有時真係d超random既廣東話足以令到你好有feel咁去慢慢摸索隻game

舊 08-16-12, 02:33 PM   #113
0826使者
[死硬派]

引用:
作者: Montague 查看文章
d女做咩好似個個無下文咁.....
淨係知落吧識果個話你一腳踏兩船就跟手say goodbye

多多指教

舊 08-16-12, 02:51 PM   #114
Montague
遺伝子生物工学博士号

引用:
作者: 0826使者 查看文章
淨係知落吧識果個話你一腳踏兩船就跟手say goodbye
Tiffany 呢個劇情應該係劇情需要

舊 08-16-12, 02:52 PM   #115
whassupbun

引用:
作者: Montague 查看文章
玩到感覺上巳經尾聲,隻game個main story感覺上冇gta咁長,但亦都唔可以話短最緊要樂在其中
有時真係d超random既廣東話足以令到你好有feel咁去慢慢摸索隻game
一般review話齋故事14小時,你玩左幾耐? save有得睇遊戲時間同完成度,不過完成度加埋sidequest D野

琴晚玩聽到個掃地阿叔冇啦啦好勞氣咁爆一句「喺外國讀完書返黎唔代表英文好架!」,笑到我訓低,完全無離啦更

舊 08-16-12, 02:55 PM   #116
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

我剛剛做晒北角堆主/副quest......
依家係中環有層樓
不過D家私係邊度買ga?

舊 08-16-12, 06:57 PM   #117
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
發現一個警察任務bug,該任務是要到北面的船賭場賭錢,但每次賭完第一個就會自動head機,令任務不能繼續進行,另外遊戲的叉制是圓圈,而圓圈是叉,令人成人按錯制...
我都玩到呢度
我個問題係鏡頭唔轉
又唔比我摸牌
局住cancel fail mission
點玩

唔得
bug晒
要等佢出修正先過到呢個mission

此篇文章於 08-16-12 07:11 PM 被 VICT 編輯。
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 07:19 PM   #118
hohorace

註冊日期: Aug 2012
引用:
作者: VICT 查看文章
我都玩到呢度
我個問題係鏡頭唔轉
又唔比我摸牌
局住cancel fail mission
點玩

唔得
bug晒
要等佢出修正先過到呢個mission
有一個方法可以解決的

就係每次玩完一局,之後按離開,佢會問你係唔係真係要離開

之後咁取消,咁樣做鏡頭就會無事番

希望呢個方法幫到你
hohorace 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:24 PM   #119
CCHander

註冊日期: Dec 2011
笑死我 , 有條友搶我錢 , 之後就係咁跑 , 佢跑到無路走 , 就跳左落橋 , 我又心急所以又跳落跳橋

點知跳到落去見到佢訓左係到話 , my leg is broken , 咁就捉到個賊仔
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:27 PM   #120
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
我頭POST加左少少資料, 喺度再講, 做主線任務會遇到Amanda, 之後用手機 > Contact > Amanda, 約佢出黎, 拍完拖就會顯示health shrine位置; 翡翠玉像都係一樣, 做任務會識到Tiffany, 之後又係約佢出黎就會顯示jade statues位置; 閉路電視我都岩岩搞掂了, 都係一樣玩主線任務就會遇到條女; 如此類推我諗locker都係咁
得咗
health shrine就係金髮
jade statue就係club bam bam個女人
cctv就係not ting,賣電子嘢個女人
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:34 PM   #121
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
我想知係咪每區都有間屋?我而家得北角有屋
但買咗新床同新冷氣
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 08:45 PM   #122
CCHander

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: pakchi70 查看文章
我想知係咪每區都有間屋?我而家得北角有屋
但買咗新床同新冷氣
係呀 , 每個區都會有間屋 , 另外我想問下你係邊買傢俬??
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:24 PM   #123
whassupbun

岩岩玩完The Wedding
第一次聽Winston提起要結婚就知一定係婚禮比人隊冧, 真係晨早估到劇情會咁樣發展
但最好笑係最尾要保護Uncle Po, 而又因為香港背景既關係, 拖住個阿伯, 原本要你保護佢, 但又一定要拖住佢行, 有個位見唔到身邊有敵人, Uncle Po幫我擋左幾槍, 睇住阿伯D血一路扣, 保護佢變成害佢, 我剩係諗起新扎師姐保護周聰go go go果幕戲
http://youtu.be/ljHSjOJVUGY?t=47s

此篇文章於 08-16-12 09:30 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 08-16-12, 09:34 PM   #124
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

Amanda係維園邊個位呀~?我搵唔到佢既~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-12, 09:41 PM   #125
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
大家有無差佬追時著草心得?駕車時撞開警車有無用的?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
PS3™ 情報總合區 草薙さん 電視遊戲討論版 3323 12-21-16 07:13 PM
[GALLERY] Celebrities and their Dogs KKH 照相館 0 07-19-06 11:26 PM
[PS2]日版Broken Sword: The Sleeping Dragon 圖片,預定5月發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 02-10-04 12:01 AM

現在的時間是 01:07 PM

手機版 | APP版