Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-14-10, 03:51 AM   #76
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
去到巨神腳個平原, 使唔使咁大, 痴線

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 08:50 AM   #77
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: W!LL 查看文章
整石個系統唔係幾明
同色、要合到100%就整到石, 咩野最多8粒? 點樣唔可以再投入?
其中一個屬性過100%就唔可以再入
如何唔過100% 最多都係只可以入8粒

打埋打埋成堆騎呢晶石搞到咁上下就要番C9整石

任務多到
任務盡解
d任成日走黎走去 好彩有傳送唔係真係行到喊
解到燐光都差唔多25hr
d怪太多差唔多有時好亂

此篇文章於 06-14-10 08:54 AM 被 will1223 編輯。
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 09:39 AM   #78
RPG之鬼
God of Gamer

有面機神兵可能係...

會唔會係機神兵捉左去既人再經洗腦然後變成有面既機師?
因為神劍傷唔到人,而有面又唔怕神劍...

舊 06-14-10, 09:55 AM   #79
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
有面機神兵可能係...

..
神劍能力解放之後都可以傷佢地, 仲非常痛

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 10:06 AM   #80
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
我入來只係想講....E隻RPG好玩得緊要,基本上我都唔知幾多年冇玩過咁正的RPG

世界觀,音樂,劇本,演出,系統,景....全一流,第一次覺得自己有買wii真系好

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 11:47 AM   #81
RPG之鬼

想問問
如果將在未來視看到的道具賣掉的話,可不可以再取回來?
因為有幾次都唔覺意將這些賣走了

舊 06-14-10, 12:11 PM   #82
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
想問問
如果將在未來視看到的道具賣掉的話,可不可以再取回來?
因為有幾次都唔覺意將這些賣走了
quest中的item, 表會有"!"提示
打怪 / 地圖執的item轉幾次map / game over都會reset過一次

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 06-14-10, 12:15 PM   #83
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
有面機神兵可能係...

.....

打第一隻會講嘢嘅機神佢又話真係食咗啲人(定只係嚇主角a),又話變成依家哩個樣先知道某啲嘢…
我就諗可能係將人類嘅靈魂抽出注入機神兵入面,就好似第二隻出聲嘅機神咁

此篇文章於 06-14-10 12:18 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 01:57 PM   #84
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
怎樣才能夠好好地使用魔法少女?好想用但冇姐姐就冇人回血,唔出英雄,咁又冇人同主角分散敵人……
我岩岩入到去監獄島...玩野轉party做兩女加英雄...當堂打得慢好多...
減左防但少左主角物攻片怪....試過俾三隻lv41 unknown怪(我43lv)圍兩條女係死同重傷...但英雄因為素早189再用技加50%迴避....我已經好耐未見過佢紅血

結論係除非你好高lv..或者打boss(打boss實係打英雄,就算係範圍技兩條女行得開都未必會中)....如果唔係都好難用哂兩條女...又少血又低素早仲要攻擊輸出低....唯有谷防+skill link槍女中裝備強化硬食慢慢打

引用:
作者: W!LL 查看文章
去到巨神腳個平原, 使唔使咁大, 痴線
之後果d都係咁大....大到有時我都係直接去event

引用:
作者: {蒼} 查看文章
世界觀,音樂,劇本,演出,系統,景....全一流,第一次覺得自己有買wii真系好
+1, 好明顯係滿分作

此篇文章於 06-14-10 02:03 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 02:44 PM   #85
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
真係咁好玩..!?
我原本都諗住為佢出機..

但近排d JRPG令人卻好多步..
(360,PS3都算玩左大部分JRPG..,得TOV,LO令我滿意)
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 02:52 PM   #86
野良猫
肥倫

引用:
作者: ZOMA 查看文章
真係咁好玩..!?

(360,PS3都算玩左大部分JRPG..,得TOV,LO令我滿意)
只能說作為一個rpg人又有wii嘅話,唔玩哩隻係一個損失
舊 06-14-10, 02:57 PM   #87
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
有面機神兵可能係...

根本就係咁,講得好清楚
見你地幾個都玩到估估下咁...好怪

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 03:33 PM   #88
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我岩岩入到去監獄島...玩野轉party做兩女加英雄...當堂打得慢好多...
減左防但少左主角物攻片怪....試過俾三隻lv41 unknown怪(我43lv)圍兩條女係死同重傷...但英雄因為素早189再用技加50%迴避....我已經好耐未見過佢紅血
監獄島event超好睇
隻game有vision予告下劇情好有心機衝落去

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 06-14-10, 03:41 PM   #89
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
日本玩家就和saga系列關聯性的推測影片w
嘛..就和這位玩家所言..看看就好..信不信隨各位
多多少少有捏到故事
要看就小心了

http://www.nicovideo.jp/watch/nm11010297
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 04:03 PM   #90
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: 魔璃 查看文章
監獄島event超好睇
隻game有vision予告下劇情好有心機衝落去

的確vision=予告

尋晚因為咁打到4:00先肯訓

------------------------------------------

我想問...我「崩」左D人 pc成日 出唔切/唔出「倒轉」,有冇計叫佢地出?

此篇文章於 06-14-10 04:06 PM 被 蒼森.laio 編輯。
蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 04:24 PM   #91
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
同伴好感點樣可以升快d?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 04:40 PM   #92
野良猫
肥倫

引用:
作者: Kello820 查看文章
根本就係咁,講得好清楚
見你地幾個都玩到估估下咁...好怪
.....
之前都未去到嗰個位,我都係啱啱睇完片先知班有樣機神兵點整
唔知會唔會上演男主 vs 女主呢?
舊 06-14-10, 07:08 PM   #93
RPG之鬼

終於玩到魔法少女老家……個海大到……
剛去了唔少心掉落海,幸好目的地有樓梯上,唔係又要行過
想問下係未暫時冇得返去第9區?
因為依家想整寶石……

依家差唔多廿個鐘,連魔法少女都加入埋,但仲未去機神界打,究竟有冇得去踩場架……

引用:
作者: 如月刃 查看文章
.....
.....

我都係玩到呢度先知道,睇黎果部新女性形機會係女主角

此篇文章於 06-14-10 07:11 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 07:34 PM   #94
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 如月刃 查看文章
.....
.....
原來係咁
劇透呢D行為儘可能都唔做,留返你自己玩,其實好快就會有答案

官方D Trailer已經透鬼晒咁濟,講真好後悔睇左
如果你一段都冇睇過,o個一刻會震撼好多

btw,其實都因為睇左某官方Trailer先的起心肝一定要玩,所以有時睇唔睇呢樣野又真係幾難揀

此篇文章於 06-14-10 07:36 PM 被 Kello820 編輯。
Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 07:41 PM   #95
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
因為依家想整寶石……
開MENU第一個MAP可以選番之前地圖再傳送
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 08:04 PM   #96
野良猫
肥倫

引用:
作者: will1223 查看文章
原來可以咁…
之前連c6都未上過去,就直接去劇情了

今晚睇嚟都係整下石同清任算…
舊 06-14-10, 08:41 PM   #97
nick

引用:
作者: will1223 查看文章
我初頭以為地圖上果d一舊舊係墓碑,指示上次死既位置返去執野~
點知上到c6手痕按一按先知可以傳送地點咁荀

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 10:36 PM   #98
Ammonium

註冊日期: Nov 2008
動作白痴...一開始去洞窟找energy都死咗n次...就係畀嗰兩條unique monster虐殺,不過正因為咁,我先儲夠錢買齊泳衣泳褲,呵呵~入劇情都見到泳裝,一個大露背真係幾爽

我都唔知應唔應該轉用classic手柄好,戰鬥時視點轉到我都唔知去咗邊...

此篇文章於 06-14-10 10:41 PM 被 Ammonium 編輯。
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 10:59 PM   #99
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ZOMA 查看文章
真係咁好玩..!?

我淨係玩過TO系列, 不過只要你玩過呢隻, 完全會覺得係唔同LV, 而且高班好多
Monolithsoft究竟開發左幾耐
引用:
作者: {蒼} 查看文章
的確vision=予告

尋晚因為咁打到4:00先肯訓

------------------------------------------

我想問...我「崩」左D人 pc成日 出唔切/唔出「倒轉」,有冇計叫佢地出?
我都打到4點先瞓, 尋晚食完dinner後已經走去瞓到12點起身玩
今日返工都放蚊

大乱闘X
舊 06-14-10, 11:04 PM   #100
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
因為依家想整寶石……

依家差唔多廿個鐘,連魔法少女都加入埋,但仲未去機神界打,究竟有冇得去踩場架……
[/SPOILER]
我覺得就算有得去, 有得行既地方都唔會太多
如果有續集, 會唔會由機神果邊玩?

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 12:53 AM

手機版 | APP版