Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-01-09, 08:09 PM   #1
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
有無人用開FC2 (請推薦一個好用既Blog)

想學人寫下blog
開左個fc2
但係開左咁奈, 衰足咁奈

想upload張圖都有問題
成日一番到屋企就upload唔到圖, 改唔到setting
朝頭早番公司試又好地地wor
番到屋企就試得左, 好開心咁說野啦
點知第二日番到屋企又唔得番

其實係我屋企同部腦有問題定係佢一直都有問題??

我都係想搵個
可以upload圖
同埋訪客唔使login就可以比到comment既地方寫下野je

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-09, 09:37 PM   #2
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
其實係點樣UP唔到圖?(我用左咁耐FC2都無事

http://www.exblog.jp/的BLOG也蠻好用,可以參考一下

舊 09-01-09, 09:40 PM   #3
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: 十六夜賂 查看文章
其實係點樣UP唔到圖?(我用左咁耐FC2都無事

http://www.exblog.jp/的BLOG也蠻好用,可以參考一下
browse左個file
之後呾上傳
佢refresh左一下
當無做過野.................

用埋firefox試都係咁............

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-09, 09:56 PM   #4
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
>>訪客唔使login就可以比到comment
好容易比d廣告洗板

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-09, 12:52 AM   #5
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: jamsquare 查看文章
可以upload圖
同埋訪客唔使login就可以比到comment既地方寫下野je
wordpress.com
自己經驗,九成九既spam post都比plugin block哂
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-09, 02:22 PM   #6
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Nelly 查看文章
>>訪客唔使login就可以比到comment
好容易比d廣告洗板
睇你blog 受唔同歡迎啦wwww
我blogger 人少,從來無人打主意w

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-09, 12:48 PM   #7
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
有關fc2既問題

無法發表新文章....
打完野按「發表」或者「預覽」都好
都冇反應
淨係網頁底行bar寫住「網頁出現錯誤」....
已經search過q&a同係google搵過哂有冇方法解決
都搵唔到解決方法....
請各位巴打幫下手.....

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:14 AM

手機版 | APP版