Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-07-09, 08:46 AM   #26
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: irismong 查看文章
日本版cup noodles curry cheese
次次去日本都掃一堆番黎~~
呢隻真係好野黎!!!
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 03:48 PM   #27
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
同好!!!我d fd話隻味似嘔吐物
但我覺得真係超正!!勁開胃!!
講開就想食
呢隻杯麵我屋企有大量儲備,試過我區附近幾間百佳d貨比我掃哂
呢隻仲有出即食麵,不過佢個即食麵好難煮得好食,煮得唔好就會非常難食,所以都係買杯麵好

舊 05-07-09, 10:57 PM   #28
>G<
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ZombieTerry 查看文章
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
我都好鐘意食lee種, 或者我個人喜歡大辣味~~~

另外想問下有無巴打知佢果種面算係嘜面?!?!細面?!伊面?!
同d包裝果d面又唔同, 我幾鐘意食lee種面, 唔知有無類似既面有包裝賣~
>G< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 08:58 AM   #29
白銀虹
Ultimate Gamer
Scorpion

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDAG-RASS
合味道5香牛肉 + 醋 超正 \/
白銀虹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 11:30 AM   #30
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ZombieTerry 查看文章
滿漢大餐-麻辣鍋牛肉麵
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
呢隻要突價$13.x我先會買,真係太貴啦
wellcome...
$12.50

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 11:36 AM   #31
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
日本-
1. 日清面職人!約$17 一碗
飲埋d面豉湯都唔口乾架~好出奇!!

2. maru-man 日式curry 黑豚烏冬!!!! 特價$10-12左右
o係日本買離食~~一食就愛上
回hk發現都有得賣
好濃既curry湯底~面又彈牙

3. 日本版cup noodles curry cheese
捕sogo 成年先得一水貨
不過呢樣真係神物~~
$17 一杯, 都照5杯5杯咁掃!!

由於日本既杯面太好食
e家好少食hk果d了

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
同好!!!我d fd話隻味似嘔吐物
但我覺得真係超正!!勁開胃!!
講開就想食
御前冬陰功既湯底真係好得
不過面底唔太好食

此篇文章於 05-08-09 11:39 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 11:57 AM   #32
>G<

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
wellcome...
$12.50
我果邊特價完$13.9 wor...
以前最平果陣, 係7仔都係$20兩個...
>G< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 12:17 PM   #33
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
wellcome...
$12.50
尋日去 家興超市 好似唔使 $11 一碗
不過哩D牛肉/排骨碗麪實在很油很肥膩 好少會買黎食

Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 01:07 PM   #34
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: >G< 查看文章
我果邊特價完$13.9 wor...
以前最平果陣, 係7仔都係$20兩個...

引用:
wellcome...
$12.50

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 01:16 PM   #35
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:

殖民星冇忌安......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 01:30 PM   #36
-正-

註冊日期: Aug 2007
以前...應該10年前左右,

合味道咖哩海鮮未出之前, 有一隻咖哩杯麵的, 係薯仔同豬肉料.
不過就咖哩海解出後就停產囉.

我印象中呢隻個咖哩味香過咖哩海鮮的.
-正- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 02:48 PM   #37
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
大補貼
d酒味好香
不過依家好似唔多覺有

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 08:33 PM   #38
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Seppie 查看文章
日本-
1. 日清面職人!約$17 一碗
飲埋d面豉湯都唔口乾架~好出奇!!

2. maru-man 日式curry 黑豚烏冬!!!! 特價$10-12左右
o係日本買離食~~一食就愛上
回hk發現都有得賣
好濃既curry湯底~面又彈牙

3. 日本版cup noodles curry cheese
捕sogo 成年先得一水貨
不過呢樣真係神物~~
$17 一杯, 都照5杯5杯咁掃!!

由於日本既杯面太好食
e家好少食hk果d了

御前冬陰功既湯底真係好得
不過面底唔太好食
呢個我朋友又係勁迷
仲要去日本旅行買一箱返黎
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-09, 08:50 PM   #39
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

俾你班友仔毒到...
今日又執左碗麻辣鍋看門口......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 05-09-09, 01:25 PM   #40
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
早兩年前左右我好鐘意食合味道D杯麵同有隻唔記得左名既撈麵

但佢而家加價加得好西利,所以我而家都好少食,如果半夜肚餓我情願落麥記買個包好過
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-09, 03:16 PM   #41
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
以前公仔定唔知咩牌有隻羅宋湯味杯麵,不過依家冇出,好好食

舊 05-09-09, 04:33 PM   #42
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
以前公仔定唔知咩牌有隻羅宋湯味杯麵,不過依家冇出,好好食
公仔黎架
呢隻好似賣左幾年都冇乜名氣
可能就咁摺左

死神Lv.3能力覺醒
舊 05-09-09, 04:51 PM   #43
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
公仔碗麵而家越整越垃圾,湯難食到爆炸,d配料又縮哂水,最慘o既係得返3隻味,永遠都唔再食佢...

舊 05-10-09, 02:26 PM   #44
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
買左上面講果隻芝士咖喱杯麵
成20蚊一杯.... 都幾貴...

舊 05-10-09, 02:36 PM   #45
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
我至likes食合味道咖喱海鮮杯麵 ,
辛辣杯麵 和豬骨濃湯味公仔碗麵~~
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-09, 04:02 PM   #46
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
其實有隻四洲湯面 辣牛肉味
我以前好中意食...
不過e+周圍都唔見有得賣了
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 01:39 PM   #47
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

終於食左個咖喱芝士杯麵...好肉赤
但係好好味, 咖喱有日式風味, 加埋芝士香味
口感好thick, d麵好彈(可能落少左水)
食完麵, 個湯可以再撈d飯就正晒

舊 05-11-09, 02:01 PM   #48
NexTony
ヴェイン様~

3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
味味一品 紅燒牛肉麵...>.<

超好食 >.<

不過去左外國冇食好多年..>.<

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-09, 05:01 PM   #49
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
http://photo.gaforum.org/files/3/4/3/7/IMG0790A.jpg[/img]
啱啱去買左珍味牛肉麵X2

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
呢隻n耐喇喎......
間廠仲存唔存在都唔知......
啱啱記起上年去台灣買到的差不多產品,不過已經忘記左好唔好食,唔知香港有無得買

引用:

舊 05-11-09, 05:39 PM   #50
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
啱啱去完日本買唔到日清既咖喱芝士杯麵
不過買左隻日清新出既鹽味杯麵
食完覺得幾好味
即刻掃左六盒返香港
http://www.nissinfoods.co.jp/product/p_2281.html?new=1
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:57 PM

手機版 | APP版