Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 50  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
RPG之鬼 06:11 PM 12-25-17
唔升同伴啦!
玩咗成三日都係度升同伴升到想死,甚麼要100萬金女,去死吧!

問一下巴恩會的隱藏寶物的任務差一個情報屋,攻略話是到主角故鄉右手邊小島裡買情報,但唔見有個情報員

睇咗好多同伴劇情,其實"烏龜"都唔似笨蛋,講嘢有文有路,只係惡運高,早知將重音放係佢身上
aquarius 06:31 PM 12-25-17
剛剛過第四章
兩個bosses嘅人設應該係田中久仁彥
呢隻game D 人設真係集大成
ZERO NEKO 07:23 PM 12-25-17
作者: ZERO NEKO:
任天堂予約?
http://www.goodsmile.info
ZERO NEKO 07:25 PM 12-25-17
作者: RPG之鬼:
唔升同伴啦!
玩咗成三日都係度升同伴升到想死,甚麼要100萬金女,去死吧!

問一下巴恩會的隱藏寶物的任務差一個情報屋,攻略話是到主角故鄉右手邊小島裡買情報,但唔見有個情報員

睇咗好多同伴劇情,其實"烏龜"都唔似笨蛋,講嘢有文有路,只係惡運高,早知將重音放係佢身上
在甲板
lunn 07:43 PM 12-25-17
想問問
力男既怪力LV3係點樣升架??
睇佢指示係要做兩個傭兵任務,係關於破壞既,我誤打誤撞咁做左一個,但另一個唔係應該做邊一個任務...
想解埋佢再去拎埋天威呀…
fortel 07:52 PM 12-25-17
作者: rinxlun:
想問問
力男既怪力LV3係點樣升架??
睇佢指示係要做兩個傭兵任務,係關於破壞既,我誤打誤撞咁做左一個,但另一個唔係應該做邊一個任務...
想解埋佢再去拎埋天威呀…
未就係是咁掉佢出去做2個傭兵任未OK
lunn 08:04 PM 12-25-17
作者: fortel:
未就係是咁掉佢出去做2個傭兵任未OK
肯定唔係
因為我次次係唔係都放佢出去做傭兵任…
aquarius 08:18 PM 12-25-17
我都想知blade D field 能力點升
野良猫 08:24 PM 12-25-17
唔駛諗咁多
根本就係跟佢所寫嘅去做
我都係咁樣升
PatrickNo42 08:43 PM 12-25-17
肯定唔係
你開左怪力lv2之後係咪開始冇再比佢出傭兵?
佢未開到果格之前條件無寫累積既話你做極都唔會計你架
fortel 08:46 PM 12-25-17
肯定唔係
你係唔係未解3LV 個鎖?

h1初期
h2主食を4回使う
h3傭兵団任務を2回完了する
h4魚類の中でヂカラオの好きなものを4回使う
h520人のスペルビア人と話す
holsety 08:58 PM 12-25-17
到目前一直唔鍾意都係開箱道具散到一地都係,重要跌落崖^^!...orz
lunn 09:31 PM 12-25-17
作者: PatrickNo42:
你開左怪力lv2之後係咪開始冇再比佢出傭兵?
佢未開到果格之前條件無寫累積既話你做極都唔會計你架
唔係呀,一直都有派佢出去…

你係唔係未解3LV 個鎖?

h1初期
h2主食を4回使う
h3傭兵団任務を2回完了する
h4魚類の中でヂカラオの好きなものを4回使う
h520人のスペルビア人と話す
第三圈開左喇…我都係睇住wiki黎做…

依家解住其他任
遲吓再睇睇啦
ZERO NEKO 10:05 PM 12-25-17
純白大兜蟲怎跳過去 many thx
fortel 10:30 PM 12-25-17
去瞓覺等到朝漲游過去

Sent from my iPhone using Gaforum
Tannhauser Gate 10:31 PM 12-25-17
旅館改潮汐漲退 再游過去
ZERO NEKO 10:42 PM 12-25-17
thanks all
fortel 11:56 PM 12-25-17
後期真係好易出4星劍,手上都有6把慢慢升
RPG之鬼 04:26 AM 12-26-17
作者: holsety:
到目前一直唔鍾意都係開箱道具散到一地都係,重要跌落崖^^!...orz

放心
之後好多怪在半空,八成禮物都係掉落街
試過打完隻有名怪啲禮物掉晒去雲海

Sent from my iPhone using Gaforum
X&Y 05:23 AM 12-26-17
識飛既有名怪成日都鍾意走返去崖邊同我打
我收刀行入d先再打, 打打下佢都係唔知點解去左崖邊
仲試過兩次越級挑有名怪, 都未扣到佢10分1血, 破防>倒地>從此就落入雲海一去不復返
而我就真係輕易取得大量exp, 但佢有咩item趺都唔知
lunn 07:53 AM 12-26-17
後期真係好易出4星劍,手上都有6把慢慢升
我岩岩都抽中左第一隻4星
歌絲˙暮斯 08:11 AM 12-26-17
Chapter 3 岩岩傭兵入隊,quest 只係做左幾個。

無刻意升,lv 23-24,發覺好多 boss battle 唔難,正唔正常?

我已經好手殘,cancel 成功率都唔知有無 40%
RPG之鬼 09:21 AM 12-26-17
作者: 歌絲˙暮斯:
Chapter 3 岩岩傭兵入隊,quest 只係做左幾個。

無刻意升,lv 23-24,發覺好多 boss battle 唔難,正唔正常?

我已經好手殘,cancel 成功率都唔知有無 40%
正常不過
努力點,爆機靠CANCEL和屬性玉
martinyau1979 09:33 AM 12-26-17
請問點樣儲做綠毛 又唔似用技儲
野良猫 09:39 AM 12-26-17
作者: martinyau1979:
請問點樣儲做綠毛 又唔似用技儲
做咩有中文版都唔睇字

隊友糟儲滿+絆最高
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 50  ... 最後

返回主題版面