Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-07-17, 03:08 PM   #801
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Famitsubasa 查看文章

削血你都仲可以犧牲削血效率 對道中做對策黎提高通過率
斬會更開心
撞鬼佢
刷完24三重閃之後
第一場竟然可以打到最後
難得門神比我通過左
差D已經嗌出黎

點知竟然走歪左去V點...
點解會唔夠索敵值....40.84

依家收低左一架艦戰
轉左一部彩雲再試下

但係2次對潛勸退 一次門神勸退....
又繼續刷閃地獄.....

舊 09-07-17, 03:21 PM   #802
Famitsubasa
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDDr_Yuni
削果時我係落左2先制反潛 分左3次陸攻比門神
打到道中支援甩晒閃就停 之後先連主隊(尤其二隊)一次補返晒D閃等第二日再打 分左3日削

之後斬先起雙飛確保24隻都有閃狀態下出擊

舊 09-07-17, 03:59 PM   #803
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
刷閃不如洗面

舊 09-07-17, 04:44 PM   #804
Famitsubasa
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDDr_Yuni
信仰問題
同埋削果時阻止唔到老司機跳海 刷下CV閃可以順手補埋艦攻D柴

今次辛棄疾同三屁股要爆你就點都爆到你

舊 09-07-17, 06:20 PM   #805
蛋撻王子
功德完滿

換入彩雲後第六場終於入王點了
開幕都還OK
但砲擊戰表現太差
打晒夜戰先扣得279

唔知打唔打得切= ="
而且資源量都係一個問題

舊 09-07-17, 06:26 PM   #806
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
換入彩雲後第六場終於入王點了
開幕都還OK
但砲擊戰表現太差
打晒夜戰先扣得279

唔知打唔打得切= ="
而且資源量都係一個問題
所以我打到E7甲第一晚,第一次入王之後果斷切丙
即使是在兩、三星期後的今天,都只是為拿不到甲隊飛機感到一點可惜而已

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 06:41 PM   #807
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
直接丙完全無感

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 11:25 PM   #808
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
直接丙完E7算
依家番E1同5撈艦

想問下,依家夜戰開放左上限,麥姐炮係唔係已經達唔到上限?
另外,嫁艦到一定lv後因為裝上過重炮減既命中會減少? (之前睇巴哈人po既EV組成時睇到有人問+答)

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 12:21 PM   #809
蛋撻王子
功德完滿

斬殺期六場王點都反航戰
比人落降頭都無咁黑
係咪傻架...........

舊 09-09-17, 01:46 PM   #810
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
斬殺期六場王點都反航戰
比人落降頭都無咁黑
係咪傻架...........
請提督自行刷閃

舊 09-09-17, 09:27 PM   #811
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: rfdingo 查看文章
請提督自行刷閃
朝早六點打到依家
用晒女神落晒速吸2個洋上補給
刷晒艦攻熟練滿
陸攻熟練滿
24閃

斬唔到

最多個次扣剩6X
霞射斜CUTIN打左院長

剩番4萬油彈
比左個ACC朋友打

再打唔到考慮退坑
玩少隻GAME

舊 09-09-17, 09:31 PM   #812
懶人一個

引用:
朝早六點打到依家
用晒女神落晒速吸2個洋上補給
刷晒艦攻熟練滿
陸攻熟練滿
24閃

斬唔到

最多個次扣剩6X
霞射斜CUTIN打左院長

剩番4萬油彈
比左個ACC朋友打

再打唔到考慮退坑
玩少隻GAME
甲打不過就轉乙啦,切菜一樣,SAN值見底或是資源過了心理關口就要轉難度,不需要去到退坑的
要記住這一句:
引用:
甲は栄誉、乙は敢闘、丙は英断

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 09:41 PM   #813
蛋撻王子
功德完滿

唔知講咩好
淨係好無奈

多謝師兄意見 我會考慮下

舊 09-09-17, 09:50 PM   #814
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

點解上兩個補給?效果勁d?

舊 09-09-17, 09:55 PM   #815
蛋撻王子
功德完滿

我比朋友之前刷好晒所有野

結果佢順推

結果一如以往反航戰
再咁既陣入夜戰
諗住已經GG左

點知魔王中破打41x
嫁霞再收尾

真係估都估唔到咁就斬左

太感激佢了
仲要連女神都無發動過

舊 09-09-17, 09:57 PM   #816
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

你要相信超級北上大人

舊 09-09-17, 09:58 PM   #817
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
點解上兩個補給?效果勁d?
我以前都係玩開一個洋上補給
上TWIITER睇先知D人食夠2個

因為2個效果會多D
3個會更多添
但今次要高速配置
所以最後淨係擺左兩個

舊 09-09-17, 10:00 PM   #818
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我以前都係玩開一個洋上補給
上TWIITER睇先知D人食夠2個

因為2個效果會多D
3個會更多添
但今次要高速配置
所以最後淨係擺左兩個
我有放作死燈

舊 09-09-17, 10:01 PM   #819
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
唔知講咩好
淨係好無奈

多謝師兄意見 我會考慮下
撻爺、You Are Not Alone!
我打到丙斬殺...打極都斬唔到(太耐無打装備不足+得一隊陸攻去到Boss)
而家得返7000油、9000鋁...打唔完我都打算完全引退
你最少都仲有4萬油彈、我打多幾場就玩完

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 10:10 PM   #820
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Eclair 查看文章
我打到丙斬殺...打極都斬唔到(太耐無打装備不足+得一隊陸攻去到Boss)
佢最慘係一定要聯合艦隊+2隊支援
佢每次出擊個消耗太大
唔好睇少個陸基消耗
就算佢D機無耗損
每次出擊都會扣左好多油

入番正題先

艦戰你可以盡量壓低D
我打甲 或睇出面D人
空母點都直接打均衡制空就算(姐係唔出字)
其他上晒艦攻

艦攻一定要比心機刷滿熟練
陸攻都一定要比心機刷滿熟練

我發現E5你可以單潛艦第一個點去刷一隊陸攻
(艦唔扣血 亦唔食彈藥 只會硬食D敗)
不過D油都燒得勁既 由其你得7000

但陸攻熟練愈高 爆擊機會愈多
你平時少玩可能都只係砌到1~2隊去王點
淨番一隊就用艦攻打門神點

你如果以棄坑為前題
你個D 2隊既雷巡 主力驅逐打埋洞佢 上埋女神佢(一個ACC點都有3 4個)

卡斬殺就唔好落對潛
用臉過
好白痴 但真的 起碼多個攻擊點去打

今日至明午最好做好上面D準備
同有咁多遠征刷咁多遠征

閃刷得高D
真係靠佢迴避同命中搵食

做好準備同佢打一波

再亂咁出擊就番唔到轉頭

舊 09-09-17, 10:16 PM   #821
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

今次E7食鋁食得多,彈油還可以,因為唔洗用到大和武藏
之前活動成日話要用大量空母之類,都係燒5-6萬鋁,今次活動用左11萬

舊 09-09-17, 10:51 PM   #822
sumyuet
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
打丙既路過
用機動部隊,道中洗地可以保平安
主張用摩耶做旗艦,之後2戰3正母(用裝母啦)
第二艦隊可以考慮用1輕2驅3雷/1輕2驅2雷1戰
道中門神黎講,丙難度得隻辛棄疾同中間隻空母夏姬
斬殺可無視對潛,但空母夏姬最好用一隊基航隊去打(冇陸攻情況可考慮全上艦戰削戰力)
最後,E7 BOSS點有命中補正,無適重炮問題,有幾勁既炮就放幾幾勁啦
頫帶一提,刷閃既野,丙難度刷支援夠,唔好浪費資源去主力度

此篇文章於 09-09-17 10:53 PM 被 sumyuet 編輯。
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 10:59 PM   #823
懶人一個

引用:
降低制空,多放攻撃機,陸航一隊去BOSS,打丙一隊去空母姬一隊去戰艦姬點便夠,反而決戰支援要火力十足

引用:
作者: sumyuet 查看文章
打丙既路過
用機動部隊,道中洗地可以保平安
主張用摩耶做旗艦,之後2戰3正母(用裝母啦)
第二艦隊可以考慮用1輕2驅3雷/1輕2驅2雷1戰
道中門神黎講,丙難度得隻辛棄疾同中間隻空母夏姬
斬殺可無視對潛,但空母夏姬最好用一隊基航隊去打(冇陸攻情況可考慮全上艦戰削戰力)
最後,E7 BOSS點有命中補正,無適重炮問題,有幾勁既炮就放幾幾勁啦
頫帶一提,刷閃既野,丙難度刷支援夠,唔好浪費資源去主力度
這很看你放摩耶さま在一隊還是二隊,如果一隊是由良改二+1戰4空母的話,由良上兩隊水戰+司令部便可以使得戰艦空母都能多點攻撃力(艦攻)
話說你們知不知道一隊有隻輕巡或驅逐可以道中打少一戰這一點的?

此篇文章於 09-09-17 11:01 PM 被 Squall-Lucifer 編輯。
舊 09-09-17, 11:06 PM   #824
sumyuet
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
降低制空,多放攻撃機,陸航一隊去BOSS,打丙一隊去空母姬一隊去戰艦姬點便夠,反而決戰支援要火力十足

這很看你放摩耶さま在一隊還是二隊,如果一隊是由良改二+1戰4空母的話,由良上兩隊水戰+司令部便可以使得戰艦空母都能多點攻撃力(艦攻)
話說你們知不知道一隊有隻輕巡或驅逐可以道中打少一戰這一點的?
唔好意思
其實我唔記得左自己第一艦隊個配置
我記得我係行最短路線
旗艦應該係放左大淀(因為放左司令部)
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 11:20 PM   #825
懶人一個

我打E7的時候還未知道一隊可以放由良,當時只知道一隊要一驅逐,通常都是上秋月型
如果我有這麼多情報的話我應該會堅持打甲而不是早早轉丙切菜

標籤
艦これ, 艦隊これくしょん

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「艦隊これくしょん -艦これ-」2016年春活,大發數量夠嗎? VOL.10 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 06-10-16 10:56 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」2015年秋刀魚坑爹 VOL.8 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 01-19-16 07:31 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 VOL.4 LTKS PC電腦遊戲討論版 1917 04-29-15 12:53 AM
「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3 LTKS PC電腦遊戲討論版 1104 11-24-14 08:44 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」[武蔵]建造可能 VOL.2 LTKS PC電腦遊戲討論版 1024 08-03-14 04:27 PM

現在的時間是 08:28 AM

手機版 | APP版