Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-16, 09:35 AM   #101
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 一一 查看文章
我反而想知如果單靠VR market, 可以賣到幾多?

capcom真係對VR咁有信心? 我自己對VR真係麻麻 (屋企細)
psvr 果種

唔洗你全身動的

你坐係道玩用上半身就ok
1.5米空間咩都夠

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 10:12 AM   #102
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
就算頭幾集都好,HORROR部份始終都唔係BIO既主菜
GAPCOM係咪攪錯左D野
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 10:24 AM   #103
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
隻DEMO無BIO FEEL,不是玩法問題,好似同生化危機無關,只係一隻靈異GAME,但有敵人出現,卻不是鬼。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 10:34 AM   #104
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: pet3 查看文章
你覺得差是因為你無VR咋

有應該就好好多
鏡頭速度用上VR就不會慢
但如果照你甘講,10月出VR,1月出bh7,而VR又甘貴,大概好多人都唔買住,甘呢隻就難令人覺得好玩
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 10:40 AM   #105
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kain 查看文章
就算頭幾集都好,HORROR部份始終都唔係BIO既主菜
GAPCOM係咪攪錯左D野
引用:
作者: ai. 查看文章
隻DEMO無BIO FEEL,不是玩法問題,好似同生化危機無關,只係一隻靈異GAME,但有敵人出現,卻不是鬼。
兩位都講到我想講既嘢,

BIO應該係求生遊戲, 求生之中產生死亡的恐懼感, 而唔應該係心靈恐懼,

心靈恐懼應該係"零"系列, SILENT HILL就一半一半.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 11:40 AM   #106
gingq7

註冊日期: May 2008
由2開始已經唔覺恐怖
由4開始已經唔係求生,
其實最有求生feel係得outbreak1,2
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 11:57 AM   #107
pet3
The One

引用:
作者: Lamsze 查看文章
但如果照你甘講,10月出VR,1月出bh7,而VR又甘貴,大概好多人都唔買住,甘呢隻就難令人覺得好玩
psvr 訂單現在全部一出爆訂

而vr玩家 需要一隻vr 去試機

買開既人會買7
未玩開既人會想試

可能會比之前更好賣

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-15-16, 12:28 PM   #108
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
甘呢隻又吾系vr專用game,如果內容好無vr一樣玩得開心,又吾使甘快下結論,講左demo系體驗bio新方向,系統人物故事等方面都未講的

P.s.點都會買 :-P

舊 06-15-16, 12:50 PM   #109
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: TSZ 查看文章
甘呢隻又吾系vr專用game,如果內容好無vr一樣玩得開心,又吾使甘快下結論,講左demo系體驗bio新方向,系統人物故事等方面都未講的

P.s.點都會買 :-P
咪就係,好懷疑正式版有無試玩版呢部份
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 12:54 PM   #110
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Alpha 查看文章
咪就係,好懷疑正式版有無試玩版呢部份
或者可能係 Prologue 黎既,之後先接返歷代既角色出場?

舊 06-15-16, 01:01 PM   #111
Kain

同隻GAME無關係?
咁即係想俾人體驗D咩?
幾時開始無腦到咁交關?
舊 06-15-16, 01:26 PM   #112
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
http://www.eurogamer.net/articles/20...-the-full-game

即係好似p.t.咁俾我地試下新玩法,到實際出game係另一樣野!
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 01:30 PM   #113
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 01:38 PM   #114
gingq7

註冊日期: May 2008
bio7官網已寫左正式版都係第一身視點+VR,
就算隻trail版角色唔會在正式版登場, 但成個feel應該唔會和正式版差太遠

唔同PT, 一來PT無寫明正式版係唔係用第一身視點, 二來請左弩哥做主角, 俾人個感覺係正式版會用番第三身
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 01:53 PM   #115
pet3
The One

引用:
同隻GAME無關係?
咁即係想俾人體驗D咩?
幾時開始無腦到咁交關?
講左主角不是試玩

應該是路人逃出到(失敗)

之後正篇主角看到路人屍

例如房中某間房一開門就有路人在吃肉轉頭看著你

FGO 目標預算
舊 06-15-16, 02:09 PM   #116
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
拾key應加隻怪爬上來!

舊 06-15-16, 02:13 PM   #117
Kain

引用:
作者: pet3 查看文章
講左主角不是試玩

應該是路人逃出到(失敗)

之後正篇主角看到路人屍

例如房中某間房一開門就有路人在吃肉轉頭看著你
唔係講故事,講緊GAME PLAY
如果正式係同體驗版一樣感覺既野,我已經肯定唔會買
如果唔係,咁究竟想俾人體驗D咩?
舊 06-15-16, 02:15 PM   #118
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
生化系列幾大既問題係唔求生又無恐佈,故仔已經破爛到發臭,唔係好理解有部份版友想點追落去.
睇銷量同口碑成個系列都需要reboot,所以要著重求生恐佈定劇情應該要由新作品決定,唔使再以前果D係點點點,隻game做得好逼到你出vr,對相方都係好事.

舊 06-15-16, 02:17 PM   #119
liar
Game Master

XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
唔係講故事,講緊GAME PLAY
如果正式係同體驗版一樣感覺既野,我已經肯定唔會買
如果唔係,咁究竟想俾人體驗D咩?
我未玩個demo,如果跟返P.T.果種就係想話比你聽佢地有哩類諗法而且做到咁既效果.睇下玩家比咩反應.

舊 06-15-16, 02:19 PM   #120
Kain

引用:
作者: liar 查看文章
生化系列幾大既問題係唔求生又無恐佈,故仔已經破爛到發臭,唔係好理解有部份版友想點追落去.
睇銷量同口碑成個系列都需要reboot,所以要著重求生恐佈定劇情應該要由新作品決定,唔使再以前果D係點點點,隻game做得好逼到你出vr,對相方都係好事.
出456模式其實一樣大把人受
原歸原點就更加皆大歡喜
但係而家完全唔知想點
舊 06-15-16, 02:27 PM   #121
liar
Game Master

引用:
出456模式其實一樣大把人受
原歸原點就更加皆大歡喜
但係而家完全唔知想點
繼續456個模式你玩埋佢啦,我就Dead space都打到悶左.
但係你講既回歸原點係點?玩返企定射擊定係2D背景3D人物?
比如話你想繼續玩456模式?出面Dead island,Dying light果D幾隻喪屍game好玩過隱過456喎.

此篇文章於 06-15-16 02:30 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 02:36 PM   #122
Kain

起碼依然食到老本程度
未到唔REBOOT就生存唔到落去既問題
舊 06-15-16, 02:39 PM   #123
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實在下覺得自己最後都係PASS多,真係唔慣第一身。
雖然尋晚有感冒在身,不過打到見暈想嘔真係第一次…

舊 06-15-16, 02:48 PM   #124
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: gingq7 查看文章
印象中capcom好少放demo出黎比人試玩,
今次應該係為左收集意見先放出黎,我估反對聲音夠大,capcom會縮沙 (出會照出, 但刪左個7字, 叫biohazard VR之類)
Biohazard其實好多集都有試玩版…
最少456都出過
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-16, 02:52 PM   #125
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
如果真係出返4,5,6既玩法我就真係唔會買
咁既模式都玩左咁多集啦,都未計埋 Revelations 1 & 2 啦
CAPCOM肯尋求突破,保住品牌價值其實未必係壞事
我個人更加想佢將以前d角色,故事背景全部係呢一集消失添
沒完沒了,根本就阻礙住新一集既開發

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 05:05 PM

手機版 | APP版