Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-05, 04:53 PM   #151
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
內文那段介紹不是寫了 アリス イン サイバーランド 了嗎? 有出PS game的
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:28 PM   #152
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: naco
係咪Alice in Cyberland
記得當年只看了一回埋唔頭尾,好似係千葉麗子投資的動畫公司制作,唔知係咪?
引用:
作者: 美堂蠻
未見過.............
有冇中文個名???
Alice in cyberland

千葉紗子我就識, 千葉麗子係邊個 ???

出果間公司叫 GLAMS , 摺左好耐
原本係 PC GAME, 出左幾集, 人設係Chrno Crusade 既 森山大輔, 人氣唔錯, 之後先出 CD DRAMA 同 PS 版

係香港又無人知, 果時有機會睇到套 OVA 睇到真係好

我都係前幾年係 2 手鋪笠到隻 LD 先有得睇, 之後又平價回收到隻 PS GAME 同一本 PERFECT GUIDE, total 300 都無
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:34 PM   #153
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

concept 擺明抄魔法騎士, 不過少布 d
舊 01-20-05, 09:55 PM   #154
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
千葉麗子咪恐龍戰隊個粉紅戰士
拍完野之後去開左間game公司

舊 01-20-05, 11:02 PM   #155
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
我膚淺.........我未見過

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-05, 11:11 PM   #156
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Rance
千葉麗子咪恐龍戰隊個粉紅戰士
拍完野之後去開左間game公司
多謝你更正,原來係遊戲公司,當年好似亞視播o既五星戰隊佢都客串出過一集

舊 02-15-05, 10:00 PM   #157
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

http://www.prowaremedia.com.tw/shop/...p?cPath=22_469

正野
舊 02-15-05, 11:54 PM   #158
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
作者: 歌絲˙暮斯
係入手既時候啦

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

舊 06-06-05, 02:15 AM   #159
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

http://www.venus.dti.ne.jp/~ranpei/hb/gaiden.htm

"
舊 06-06-05, 03:28 AM   #160
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
外伝..
新作..?
人物有點走樣..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-05, 09:32 AM   #161
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: CSY
外伝..
新作..?
人物有點走樣..
你見唔見倒有個"joke"字

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-05, 09:38 AM   #162
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我手頭上有akira的dvd,不過當然不是正.......^^b
談起這作品又想起大友最近的steam boy了,真是.....光輝是不能回頭的嗎?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-05, 09:51 AM   #163
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鐵之侍
我手頭上有akira的dvd,不過當然不是正.......^^b
談起這作品又想起大友最近的steam boy了,真是.....光輝是不能回頭的嗎?
點解人人都話 steamboy 失望呢
舊 06-06-05, 10:06 AM   #164
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
講真,我覺得kailedo star係近期最出色的作品
不但人設好,歌曲好,故事題材新穎,而且有勵志成份,的確不錯
同伴@[]@!!

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-05, 12:53 PM   #165
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
引用:
1. 偶像防衛隊 , 90 年代幻之名作(?) ..... 實質上係雷聲大雨點小
2. AIKa , ( 當年睇到我 )
3. 無責任艦長 taylor

e + 想揾日版 dvd,cd都難,相關書刊更加冇可能搵到,連邪道都冇
有冇人睇過 ??
1.有印象
2.無睇過\ /
3.有印象
法修 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-05, 01:43 PM   #166
CSY
女神親衛隊

有無人見過以下那兩套OVA 有無出過台版的DVD 呢 ?
AIKa 同 VS騎士ラムネ&40FRESH

我只是買過VCD..
好想買成套DVD回來重溫一下..

舊 06-06-05, 01:46 PM   #167
CSY
女神親衛隊

引用:
作者: mikemike
你見唔見倒有個"joke"字
即是假的嗎..
好失望喔..

舊 06-06-05, 01:54 PM   #168
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
AIKa 同 VS騎士&40FRESH

我只是買過VCD..
兩套都無台版, AIKa 我諗都係得日版似樣, 老外版本好難頂
都係等有錢先 .....

>>即是假的嗎..

唔係真係信 ar ma ??
舊 06-06-05, 01:56 PM   #169
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 法修
1.有印象
2.無睇過\ /
3.有印象
AIKa 唔算名作, 不過都幾經典, 簡直男性石化恩物
舊 06-06-05, 02:40 PM   #170
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
AIKa 唔算名作, 不過都幾經典, 簡直男性石化恩物
我有一套邪道
AIKA某程度上我覺得有趣過NAJIKA,因為有變身同觸手XDD

舊 06-06-05, 04:15 PM   #171
CSY
女神親衛隊

引用:
我有一套邪道
AIKA某程度上我覺得有趣過NAJIKA,因為有變身同觸手XDD
邪道..?
AVI.. 定DVDISO..?

NAJICA.. 雖然都成日露小褲褲.. 但個主角就好似無露過有點可惜..

舊 06-06-05, 04:29 PM   #172
CSY
女神親衛隊

引用:
兩套都無台版, AIKa 我諗都係得日版似樣, 老外版本好難頂
都係等有錢先 .....

>>即是假的嗎..

唔係真係信 ar ma ??
佢做到個網頁又有介紹同發售日期咁.. = =
重搞到我搵成晚都得個吉..

舊 06-06-05, 04:35 PM   #173
naco
Insane Gamer

引用:
AIKa 同 VS騎士&40FRESH

我只是買過VCD..
VS騎士呢套OVA其實純綷係VS騎士SERVICE版,最記得"加加奧"詠唱果段......
宜家只係得返VHS版,想搵質素好D可能要靠LD(唔記得係咪果期出 )

至於aika我都只係有vcd版,可能先入為主的關係,覺得najica一點也不好看,新酒舊瓶

aika有段劇場版預告片(假),非常攪笑

舊 06-06-05, 05:50 PM   #174
美堂蠻
蛇夫座的使者

引用:
邪道..?
AVI.. 定DVDISO..?

NAJICA.. 雖然都成日露小褲褲.. 但個主角就好似無露過有點可惜..
RMVB

舊 06-06-05, 07:27 PM   #175
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
點解人人都話 steamboy 失望呢
期待越大失望越大.....
不過講真這作品也不是真的不好看,只是沒有想像中好吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
本月 OVA 「王ドロボウJING in Seventh Heaven」[King of Bandit Jing] DVD 截圖! bbaeric 日本動漫畫討論版 3 01-25-04 01:14 PM
Hunter X Hunter OVA 2 有幾多集 ? cwleung22 日本動漫畫討論版 1 12-31-03 02:04 PM
みずいろ ova 初回omake neko罐頭內容係… Hayami H-GAMEの部屋 46 12-28-02 12:45 AM
angel core ova 化 Hayami H-GAMEの部屋 0 12-03-02 09:58 AM

現在的時間是 12:33 PM

手機版 | APP版