Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-02, 07:02 PM   #1
老野一個
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
如果中國首圈出局唔知會唔會暴動呢

中國球迷會唔會咁呢?

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 07:27 PM   #2
ycktom
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
有可能呢!
ycktom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 07:39 PM   #3
kelvin
Junior Member

我諗唔會... 因為本身入到首圈都唔係易

舊 04-14-02, 07:51 PM   #4
老野一個

通常d教練都會係代罪羔羊......
阿門

保方
舊 04-14-02, 08:31 PM   #5
諸星 當
無無謂謂人一個

前幾日睇蘋果體育版有兩個中國國腳(唔記得乜名),
好大口氣...........又話要入八強,又話對住巴西要入波.......
其實如果唔使做三零部隊己經好好啦!

能打,裝作不能打;
要打,裝作不要打。
孫子用此行兵,俺卻用此為人。
諸星 當 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-02, 08:35 PM   #6
老野一個

有志氣係好既

保方
舊 04-14-02, 08:51 PM   #7
hctrodney
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2002
入到十六強就可能會暴動(因為太興奮)

舊 04-15-02, 08:12 AM   #8
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

我幾個月前上過大陸o個邊,
咁o岩當時中國隊win左比賽,
當地球迷不知幾咁情緒高漲,
我坐o個架旅遊巴就大塞車,仲畀球迷係咁拍架旅遊巴...
馬路上仲有好多中國國旗既暴走族...
哩d野相當o係香港好難體驗得到...
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-02, 09:44 PM   #9
Q頭
Banned

PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
引用:
Originally posted by hctrodney :
入到十六強就可能會暴動(因為太興奮)
maybe
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-02, 10:32 PM   #10
Freddy
God of Gamer
博麗神社信徒

冇咁易出局ge.....
雖然同組有巴西姐,
但對其他都有機會嬴

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-02, 02:11 AM   #11
雙星
God of Gamer
GAF足球隊15號

PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
中國足協於日前公佈了二十五人名單,準備前往今屆主辦國之一的南韓,為世界盃決賽週作熱身。

米路今次公佈的名單之令人甚為意外,因為除了謝暉與李毅落選之外,就連李金羽及申恩亦榜上無名。中國將於五月有連場友賽,他們於五月十六日將友賽烏拉圭,其後便面對荷蘭勁旅PSV燕豪芬;五月二十二則挑戰厄瓜多爾,至於最後一場熱身賽便會於五月二十五日客戰葡萄牙。

中國大軍名單︰
門將:江津、區楚良、安琦

後防:孫繼海、張恩華、范志毅、李瑋鋒、高堯、杜威、楊璞、吳承瑛、徐雲龍

中場:馬明宇、李明、肇俊哲、李霄鵬、李鐵、邵佳一、于根偉、祁宏

前鋒:楊晨、郝海東、宿茂臻、張玉寧、曲波

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-02, 01:40 PM   #12
老野一個

對巴西都有機爆泠ga

保方
舊 04-17-02, 05:38 PM   #13
中華牌
Account Locked
基地的百十號~ 吹咩

雖然我係中國人.....但今年既 world cup 我想中國隊成為 3零部隊

why?.....我覺得中國隊依班依代既球員既心態好有問題
已為自己國內聯賽攪到如火如荼...and 入到 world cup 就好"更"
但其實國內聯一d 都唔勁...黑哨...假波場場都係咁仔
國內球隊對住西亞/日本/南韓既球隊到依家都係唔夠打
係 10 強賽中....係人都知抽簽得利...是但有支沙地 or e朗過稷 b 組
都出唔到線....
最大獲係 10 強賽中除頭個一兩場打得似樣過....其他都係不知所謂
我睇過亞視直播個幾場....無論主or客都係攻不銳...守不"搵"
體力嚴重不足.....
一個可係前場突破既球員都冇....得個 x海東 似樣 d
但比起其他同級球隊既突出球員...好似洪都拉斯既 s.馬天尼斯.....etc
都係給比下去....
但我地祖國依班球星似乎亳不自量.....個個自已為事...
對住港聯....未打就猛咁話 hkx 完全唔同層次....
心諗....only 一個高尼路我就冇法係中國隊中找到有依隻技術&級數既 player
仲有仙奴.....欣馬田等
到衰左啦....又扮晒唔在乎...話佢地當 training....lost 咪 lost lo
唉....咁點會有進步呀.....好似日本咁幾乎年年都有小小進步
就係人地知道同世界既 2 線球隊仲有距離(98 world cup 時)
到依家幾乎到達 2線頭...
我真係唔想中國隊好似 60-70's 既 hk 咁.....威震亞洲
到依家既亞洲 3線水平.....
所以我好想佢地場場衰獲金...懂得反思....好似日本隊咁
年年都有進步

以上純粹個人意見....如有中國 fans 請勿見怪
正所謂 "愛得深、丙得勁
中華牌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-02, 07:43 PM   #14
諸星 當
無無謂謂人一個

好老實講.........好彩南韓同日本今屆係主辦國唔使踢外圍賽!
如果唔係中國未必有份踢世界杯.....

能打,裝作不能打;
要打,裝作不要打。
孫子用此行兵,俺卻用此為人。
諸星 當 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-02, 07:52 PM   #15
烈火戰車
Account Locked
FullThrotle

所以我好想佢地場場衰獲金...懂得反思....好似日本隊咁
年年都有進步

以上純粹個人意見....如有中國 fans 請勿見怪
正所謂 "愛得深、丙得勁 [/QUOTE]

講真就算中國真係輸左,都唔會有進步,佢地只會不停漫罵米路天奴域,將所有罪名加在米路身上,當然,中國足脅d高層,為了自保,更會對米路落井下石...所以,如果中國輸左,..都不會反省,只會怒人...受害者都是米路先生...到時米路就真係變西米露了.........
烈火戰車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-02, 08:20 PM   #16
老野一個

中國打法係保守,經常都係猜下波,攻都係4,5個人上去,就算一d有突破能力既球員都唔會免強突破保持控球拳,可以睇下郝海東係出線之後o個場就知
孫繼海,范志毅2個防守有番咁上下級數
江津同安琦高波o羅晒
不過條中場線就完全唔掂,好似only識低線出波咁冇一個中場有創做力,馬明宇叫做似樣

保方

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:11 PM

手機版 | APP版