Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-11-15, 12:28 AM   #276
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
又唔係叫你ALL IN,
而家都算係一個低位, 再跌如果見到支持位咪溝淡囉, 一直跌破自己O既check pt咪損手離場/長渣

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-15, 12:30 AM   #277
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Rance 查看文章
講係咁講,今次走唔到下次跌得重甘...
有賭未為輸
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-15, 11:56 AM   #278
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
雖然好多都低價,如果轉角位入到個班重賺到笑,但我真係無信心入啦。雖說高風險高回報但無乜風高浪急出海的勇氣。

舊 07-11-15, 12:22 PM   #279
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
http://goo.gl/N5plIS
參與炒股是支援國家的經濟建設
即使在股票下跌時,也不能跟風拋,給國家添麻煩……要相信國家,相信中國人的能力……我們要為國家接盤
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-15, 06:42 PM   #280
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Rv250 查看文章
http://goo.gl/N5plIS
參與炒股是支援國家的經濟建設
即使在股票下跌時,也不能跟風拋,給國家添麻煩……要相信國家,相信中國人的能力……我們要為國家接盤
我們要為國家接盤 X
要成為國家肉便器 O

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 05:50 PM   #281
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

唔好買中國建築(3311)
舊 07-12-15, 06:05 PM   #282
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
ICAC 真係廢到無朋友

定係ICAC要接到投訴先會展開調查

舊 07-12-15, 08:09 PM   #283
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章

ICAC對上係689,689對上係...
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 10:32 PM   #284
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:

乜ICAC仲有用咩

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-15, 11:43 PM   #285
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
乜ICAC仲有用咩
正確啲黎講ICAC係對付異己用,好似曾蔭權呢啲,無事都要出盡奶力去入佢罪

舊 07-12-15, 11:43 PM   #286
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
原來已經同東廠差唔多

舊 07-13-15, 10:23 PM   #287
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Sar8 查看文章
原來已經同東廠差唔多
一早變左啦

-------------------------------

呢單算唔算呢邊......好明顯預左不久將來就大把人告政府......捉晒等冇人幫手.......

http://hk.apple.nextmedia.com/intern...50713/19217678

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-15, 10:28 PM   #288
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
一早變左啦

-------------------------------

呢單算唔算呢邊......好明顯預左不久將來就大把人告政府......捉晒等冇人幫手.......

http://hk.apple.nextmedia.com/intern...50713/19217678
[題外話]
之後我同過d大陸人傾過 問佢地對維權人士律師點睇
佢話佢地好黑人憎, 成日想著政府著數

所以我有時覺得六四真係唔洗搞
班有基本飽飯開既人果班都已經唔領情 仲話我地多事

舊 07-13-15, 10:49 PM   #289
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:

ICAC = I Can't Arrest Communists

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-15, 11:35 AM   #290
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
[題外話]
之後我同過d大陸人傾過 問佢地對維權人士律師點睇
佢話佢地好黑人憎, 成日想著政府著數

所以我有時覺得六四真係唔洗搞
班有基本飽飯開既人果班都已經唔領情 仲話我地多事
他們可能不是住含鉛水管的樓宇,所以覺得那班律師多事

舊 07-14-15, 01:59 PM   #291
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
唔燒到自己人地的事就係多事,燒到自己拼埋條命同你死過係本份。這就是中國。

舊 07-15-15, 06:55 PM   #292
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
引用:
https://www.facebook.com/hoiho.lau/posts/742722306917
友: 我剛剛同老竇反咗面。
我: 因乜事反面咁激?
友: 前幾日係到睇新聞,老竇拍枱大鬧現在啲香港人大驚小怪,見到一兩個水樣有鉛就嘈嘈閉。
我: 都過咗幾日,家陣先嚟反面?
友: 之後幾日,我被我老竇發現。為咗同佢鬥氣,我日日走去問住係啟晴邨既朋友攞水滲落屋企個電熱水壺裡面。剛剛老竇問我做乜喱幾日屋企多咗咁多膠樽。 我忍唔住,自爆出������。
我: 吓?! 咁之後點?
友: 我潤_我老竇, 叫佢唔好大驚小怪。短期飲鉛水對身體不會有長期傷害。 更何況,我朋友都唔一定係中招嗰啲單位。
我: ..........
友: 我老竇今晚入咗房, 飯都無出������食。
我: 你條__都幾有計......
好方法

此篇文章於 07-15-15 07:00 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 11:31 AM   #293
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

http://hk.apple.nextmedia.com/financ...50715/19219665

引用:
金嗓子(6896)今日掛牌,暗盤價企硬招股價4.6元以上,為股災後上市少有企硬的新股,一手賬面賺25元。董事長江佩珍指股災只是「小波浪」,「還會升上來」,寄語投資者不要恐慌。現任代言人卡卡續約事宜需「兩家商量」。

金嗓子昨定價4.6元,接近招股價範圍下限,一手500股中籤率100%。受股災拖累,月初上市的新股上周皆跌穿招股價。金嗓子昨日暗盤價算硬淨,高收4.65元,比招股價升1.09%,以每手500股計算,一手賬面賺25元。

被問到招股即遇股災,會否覺得可惜,江佩珍指公司計劃上市已多年,遇上「百年一遇」的股災亦只視之為「小波浪」,香港市場發展成熟,有信心「還會升上來」,希望投資者不要恐慌。
金嗓子以足球員為代言人一向惹火,大陸網上流傳「第一代」代言人朗拿度曾指控金嗓子挪用私人飯局照片作宣傳,江佩珍昨澄清雙方有正式簽署相關法律協議,「合作很愉快」,面對流言「我也不想去追究啦」,公司亦無收過任何來自代言人的投訴或異議。至於與現任代言人卡卡的協議將在明年7月完結,屆時續約問題需「兩家商量」。

集團旗下的金嗓子足球學校,上市前已剝離並由江佩珍名下的「佩珍投資」接手。江氏指現時「把主業(喉糖)做好,讓投資者放心」,足球學校「先放到一邊去,沒問題的」。日後會否如恒大(3333)般將足球業務上市,江佩珍只表示「到時候再說」。

上市前夕,金嗓子更換已沿用14年的包裝頭像,由有份研發配方的教授王耀發,轉為江佩珍本人。招股書披露去年10月,雙方訂立配方授權協議,確認金嗓子擁有專有配方。江佩珍表示王氏為配方作理論總結,相信未來雙方不會因此有糾紛。
喉嚨唔舒服, 一係食利口樂, 一係念慈菴枇杷膏, 仲有漁夫之寶

近來多左龍角散
舊 07-16-15, 12:34 PM   #294
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
做咩唔貼埋個霸氣事頭婆

舊 07-16-15, 01:00 PM   #295
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
頂...攪到以後唔敢食佢...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-15, 01:04 PM   #296
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Thumbs up

引用:
作者: J+1 查看文章
頂...攪到以後唔敢食佢...
由手機版發出
就算金嗓子(6896)d 野有毒, 拉勻計一世人流流長, 食左一年半載其實對健康無乜大影響

敬祝 身體健康, 出入平安
舊 07-22-15, 04:40 PM   #297
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
泛亞所陷400億兑付危機 數百投資者示威

大陸多家媒體日前報道雲南泛亞有色金屬交易所(簡稱泛亞所),陷入兌付危機,事件牽涉全國20個省份、22萬名投資者,總金額達400億元(人民幣),知情人士指,泛亞所資金鏈斷裂恐難修復;今日更有數百名投資者在省政府門前拉橫額示威。

泛亞所曾於14日在官網發公告回應,稱泛亞所一款產品的委托受托交易商出現了資金贖回困難。出現兌付危機的是泛亞所一款名為「日金寶」的產品。一位投資者當時向《北京商報》記者表示,他之前在泛亞交易所購買「日金寶」的產品,但從今年4月開始,該公司被限制交易至今已3個月,投資者資金無法取出。

事後,泛亞所聲明稱,有外國勢力糾結國內一些機構,惡意做空中國稀有金屬市場,導致出現「日金寶」產品資金贖回困難。而最新進展是,在雲南省委省政府協調下,全球500強企業、正威國際集團參與股權重組,並以持股51%而控股昆明泛亞有色金屬交易所。

有分析人士向中國經濟網表示,由於國內沒有稀有金屬定價權,日金寶產品風險控制存在潛在風險,導致出現兌付危機,不能簡單解釋為惡意做空。另外,泛亞所沒有發行理財產品的資格,涉非法集資。

另一名接近泛亞所代理商的知情人士透露,「泛亞所實標控制人善X已收購江西省煤炭交易中心51%股份,未來或主營新平台,泛亞所下級代理商也從3月開始,逐漸將資源轉向江西省煤炭交易中心,未來泛亞所後續資金很難跟上,有關門風險。」

中國經濟網記者曾致電泛亞所,但電話忙線中,未能接觸。
都係果句啦, 我地電腦同 iphone 都係 made in China.
短期內唔好望大支爆啦, 小爆就日日有
舊 07-25-15, 10:08 AM   #298
david
The One

【股災之後】香港是內地「提款機」? 李小加:說法不公道

引用:
對於有人認為中國把香港當作「提款機」,內地跌巿時就先在港「抽水」,李小加指此說法並不公道,認為只屬基本巿場運作模式。他表示,中國投資者對香港巿場有信心,所以來這裡投資,不能因為他們有抽走資金需要的舉動而作出批評。他又指,香港應協助內地巿場解決困難,中國巿場變好,香港「就會變得更好」。

至於「深港通」,李小加指希望可於年底前開通,屆時兩地可有更緊密交流,惟目前未有明確時間表。
X 提款機
O 便盤

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-15, 10:29 AM   #299
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
香港應協助內地巿場解決困難,中國巿場變好,香港「就會變得更好」。

好易姐,買一手香港股票,就要將相同金額交俾大陸証卷商幫你投資未解決問題

舊 07-27-15, 12:08 PM   #300
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
香港呢邊一交資料,可以宣佈冚旗吧
上傳的圖像
檔案類型: jpg FB_IMG_1437970155716.jpg (48.3 KB, 69 次查看)

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:29 PM

手機版 | APP版