Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-19-17, 09:54 PM   #1901
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
榮光難用好多啦... 要7粒又唔長, 好難壓到線上去
漢鳴可以用細計埋位差好遠, 守頭段又唔使理士氣差反正當儲錢

榮光得先陣/隙無守, 但得+4同+2仲要驚死...
我就覺得好難用
中左張兵力bbg榮光同顏良都唔諗住打

引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
EX曹操9武10知伏 其實幾好用..
曹操打門好似一拳2x%
搞到我都想玩下
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-17, 11:10 PM   #1902
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
榮光難用好多啦... 要7粒又唔長, 好難壓到線上去
漢鳴可以用細計埋位差好遠, 守頭段又唔使理士氣差反正當儲錢

榮光得先陣/隙無守, 但得+4同+2仲要驚死...
我就覺得好難用
中左張兵力bbg榮光同顏良都唔諗住打

曹操打門好似一拳2x%
搞到我都想玩下
EX曹馬單定BALANCE落攻城文姬好

舊 10-19-17, 11:30 PM   #1903
6eo
美波様!

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
EX曹馬單定BALANCE落攻城文姬好
好似馬單易玩D
下下9粒號令玩BAL好似有難度
上唔到去個+攻城力就浪費左

此篇文章於 10-19-17 11:40 PM 被 6eo 編輯。
舊 10-20-17, 05:15 PM   #1904
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
請問同玩家換卡化緣, 與不同玩家換一次 +2緣, 100人限制是否每隔一段時間會 RESET?
我記得2個月前同人換過卡, 前2日再同人換卡, 發覺 残り人數 又變返 99人.
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-17, 08:36 PM   #1905
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002

袁紹避雷針⋯

舊 10-20-17, 10:14 PM   #1906
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 3headmonkey 查看文章
請問同玩家換卡化緣, 與不同玩家換一次 +2緣, 100人限制是否每隔一段時間會 RESET?
我記得2個月前同人換過卡, 前2日再同人換卡, 發覺 残り人數 又變返 99人.
早前Ver up
同人換卡 +1緣 變了+2緣,而且Reset了!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-17, 11:33 PM   #1907
番薯勤

又黎期間限定EX
3星期內儲唔夠60個印花個幾張咭就永遠冇得用

要搞到咁去逼人玩真係開始冇癮

舊 10-21-17, 01:29 AM   #1908
柚原このみ

大漢滅亡了
上修既連營運自己都標籤係現行垃圾
部份新咭使用率遠低預期,緊急上修

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 05:39 AM   #1909
張飛後代
V-MAX

關索帶左戰國大戰既華麗採配番黎.

武力加值係"範圍內我方持魅力特技既武將數+1".
(係時候砌關索後宮deck...)

舊 10-21-17, 08:31 AM   #1910
番薯勤

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
關索帶左戰國大戰既華麗採配番黎.

武力加值係"範圍內我方持魅力特技既武將數+1".
(係時候砌關索後宮deck...)
戰國個陣張野係砌魅力男單

舊 10-21-17, 12:32 PM   #1911
Dr.KOF

註冊日期: Aug 2003
香港而家邊間有三國?
Dr.KOF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 01:01 PM   #1912
6eo
美波様!

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
大漢滅亡了
上修既連營運自己都標籤係現行垃圾
部份新咭使用率遠低預期,緊急上修
廚咭梗係多人用
其他咭就自然無人用架啦

明明就有武將使用率,但Sega就死都唔肯放出黎
舊 10-21-17, 03:26 PM   #1913
3headmonkey

註冊日期: Sep 2011
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
又黎期間限定EX
3星期內儲唔夠60個印花個幾張咭就永遠冇得用

要搞到咁去逼人玩真係開始冇癮

SEGA 太狗了~~
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 04:09 PM   #1914
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
禁快powe creep可惜。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-21-17, 04:18 PM   #1915
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
關索個問題係2COST即係我應該會打5枚唔係6枚
6氣加6其實勁唔到去邊

關索 趙氏 孫尚香 月姬 諸葛果
或者 王桃 孫尚香 馬姬 月姬

其實唔勁...
夾大德唔係唔得不過覺得會好難用
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 06:06 PM   #1916
柚原このみ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
廚咭梗係多人用
其他咭就自然無人用架啦

明明就有武將使用率,但Sega就死都唔肯放出黎
廚唔廚第二個話題,咁而家本身咭池細
仲要漢出時一口氣Nerf曬之前全部主流迫人跳糟
而家啲人追完咭威兩星期又全Nerf,快過OLG更新,仲邊有心機追野
不過營運玩左年幾仲係咁手高眼低無佢辦法

新咭等睇周瑜會點吊打郭嘉

舊 10-21-17, 09:01 PM   #1917
番薯勤

引用:
作者: darkvolver 查看文章
禁快powe creep可惜。

Sent from my iPhone using Gaforum
+1

好似步緊戰國後塵

咭愈出愈多愈複雜 但實際上玩法愈黎愈少

由有跳舞毒陣
變到兩邊鬥推槍騎號令

新咭只係能力通脹
比唔到隻game新玩法

舊 10-21-17, 09:23 PM   #1918
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>

引用:
廚唔廚第二個話題,咁而家本身咭池細

仲要漢出時一口氣Nerf曬之前全部主流迫人跳糟

而家啲人追完咭威兩星期又全Nerf,快過OLG更新,仲邊有心機追野

不過營運玩左年幾仲係咁手高眼低無佢辦法

新咭等睇周瑜會點吊打郭嘉

隻game有冇完成一年任期?
如果沒有sega還有什麼可以繼續玩?定還是走Fnami路線?

此篇文章於 10-21-17 10:49 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-17, 11:10 PM   #1919
rancehui
才人薄命

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: kev00269270 查看文章
關索個問題係2COST即係我應該會打5枚唔係6枚
6氣加6其實勁唔到去邊

關索 趙氏 孫尚香 月姬 諸葛果
或者 王桃 孫尚香 馬姬 月姬

其實唔勁...
夾大德唔係唔得不過覺得會好難用
似2代雷帝deck,又係人齊先大力,6枚係2+1.5+1.5+3條1,都唔會話唔得嘅。
大問題係有魅嘅普遍低武,就算+7都可能同高素武+5嘅差不多,咁又係攞嚟搞。

舊 10-21-17, 11:24 PM   #1920
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: rancehui 查看文章
似2代雷帝deck,又係人齊先大力,6枚係2+1.5+1.5+3條1,都唔會話唔得嘅。
大問題係有魅嘅普遍低武,就算+7都可能同高素武+5嘅差不多,咁又係攞嚟搞。
諗住夾鄧芝試下
[紙上MODE]最後一波正兵+10推埋去

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 08:26 AM   #1921
番薯勤

引用:
作者: rancehui 查看文章
好大機會同女單號一樣一定要多枚數打開幕DECK
如果用普通5枚蜀單SETUP可能只係劣化版大德

引用:
作者: b_boy 查看文章
諗住夾鄧芝試下
[紙上MODE]最後一波正兵+10推埋去
我都有咁諗過
落足球孫權個啲唔輸基武又用盡個混色優勢

舊 10-22-17, 09:11 AM   #1922
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

琴日見到4枚孟獲號令,感覺係sega有心攪番小小特色出來,但是面對人多特別是對吳。只感覺可惜。

此篇文章於 10-22-17 10:22 AM 被 darkvolver 編輯。
舊 10-22-17, 01:17 PM   #1923
張飛後代
V-MAX

引用:
家陣真係有好多人埋怨漢鳴deck過強,
甚至有人睇過1.1.0B個調整都仲埋怨王美人同埋群雄個趙氏貞點解冇nerf到。
以前3代初期就試過有卡牌過強又放置左好耐先至改(陣略大戰,忠義七星),結果流失左好多玩家。

舊 10-22-17, 01:27 PM   #1924
柚原このみ

3代初期得失最多人都應該係啲玩家投資變曬軍糧同咭變軍票問題

舊 10-22-17, 04:41 PM   #1925
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

觀記清一式頹漢,power creep萬歲。

此篇文章於 10-22-17 04:51 PM 被 darkvolver 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:35 AM

手機版 | APP版