Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-28-08, 10:21 PM   #251
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
我由Zero出現要殺ruru開始就一路係咁諗係咪真係會死呢, 係咪真係會死呢

熟人們既眼淚, 世人既歡呼....
其實都係真係死左會好d...
如果唔係冇晒feel

再睇返, 柯姐出黎救人o個時, 係衝出黎既平民人群前面有班著住同比ruru係皇宮落geass既士兵差唔多制服既人都同住同一方同衡既 ._. ?

此篇文章於 09-28-08 10:27 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 09-28-08, 10:27 PM   #252
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Arcanist 查看文章
我由Zero出現要殺ruru開始就一路係咁諗係咪真係會死呢, 係咪真係會死呢

如果唔係冇晒feel
呢幕應該係對照上一季虐殺皇女死果幕,而且完全唔覺魯魯修真係有code
NNL掂到魯魯修都唔係好似第一幕咁不斷彈d零碎片段出黎,而係好完整咁睇到朱雀同魯魯修ge對答
當然open ending就係留有想像空間,但我覺得係死左多
Apricot 目前離線  
舊 09-28-08, 10:27 PM   #253
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
1.朱雀喊乜鬼?
2.妹喊乜鬼?
3.C.C.喊乜鬼?

4.佢無死自己做番ZERO咪得囉,洗鬼朱雀代佢?
有D人係要不得不騙

1&2.朱雀同妹呢個重要角色唔昆架話點實行到計劃囧...兩大代表喎
3.C.C.佢喊可以有另一個理由,就係過左個CODE比LULU搞到佢死不了;或者佢亦矇在蛊裏,因為無人知LULU當時係咪救唔返;仲有一點,係佢喊完後先過CODE比LULU,而LULU佢自己根本無諗死唔去~不過如果咁解又解唔到橙哥個笑~橙哥個笑只有在預知LULU可被救時才會出現囧...
4.= =呢點我想鬧你,你有無留心睇佢個意義呀?佢將所有人的仇恨放係自己身上,讓第三者殺佢釋放怨恨呀~Please use your brain.

補充兩點
1.橙哥回收LULU咁快~無人知救唔救到LULU~CHECK多次其實唔係中心藏,又無中肺~中個位置度得幾好~佢閉眼好大機會只係因為失血過多休克而已~
2.NNL摸手知一切個PART太唔合理,若果真係入左CODE就完全合理化.

此篇文章於 09-28-08 10:33 PM 被 grxgr 編輯。
grxgr 目前離線  
舊 09-28-08, 10:29 PM   #254
貓貓II
Game Master

註冊日期: Dec 2001
引用:

如果唔係冇晒feel

再睇返, 柯姐出黎救人o個時, 係衝出黎既平民人群前面有班著住同比ruru係皇宮落geass既士兵差唔多制服既人都同住同一方同衡既 ._. ?
果感覺就好似借左人錢,無錢還。
然後詐死騙保險。

此篇文章於 09-28-08 10:34 PM 被 貓貓II 編輯。
貓貓II 目前離線  
舊 09-28-08, 10:32 PM   #255
貓貓II
Game Master

引用:
作者: 338242 查看文章
如果25集個ending關於二皇子講法成立既話, 係唔係任何一個人扮zero都會聽佢話?
何必深究。
要找渣,唯一大勢力突然消失,唔打到七彩就有鬼。
無謂找渣,呢套野找到人無心情找。

此篇文章於 09-28-08 10:36 PM 被 貓貓II 編輯。
貓貓II 目前離線  
舊 09-28-08, 10:36 PM   #256
Apricot

引用:
作者: grxgr 查看文章
有D人係要不得不騙

1&2.朱雀同妹呢個重要角色唔昆架話點實行到計劃囧...兩大代表喎
3.C.C.佢喊可以有另一個理由,就係過左個CODE比LULU搞到佢死不了;或者佢亦矇在蛊裏,因為無人知LULU當時係咪救唔返;仲有一點,係佢喊完後先過CODE比LULU,而LULU佢自己根本無諗死唔去~不過如果咁解又解唔到橙哥個笑~橙哥個笑只有在預知LULU可被救時才會出現囧...
4.= =呢點我想鬧你,你有無留心睇佢個意義呀?佢將所有人的仇恨放係自己身上,讓第三者殺佢釋放怨恨呀~Please use your brain.

補充兩點
1.橙哥回收LULU咁快~無人知救唔救到LULU~CHECK多次其實唔係中心藏,又無中肺~中個位置度得幾好~佢閉眼好大機會只係因為失血過多休克而已~
2.NNL摸手知一切個PART太唔合理,若果真係入左CODE就完全合理化.
你根本認定老馬無死,呢個又係open ending,咁你仲想講乜?
想人地認同你覺得老馬未死?open ending就係唔同人睇出黎個結果都唔同架la
舊 09-28-08, 10:39 PM   #257
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
但點解無那那會有佢老豆個code?

唔係要 既咩~

lulu * 若本

舊 09-28-08, 10:39 PM   #258
freemanl
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
全世界都知橙哥係LuLu的近臣, LuLu倒台,
大家又會咁好人放生橙哥, 俾佢去做農夫種橙?
freemanl 目前離線  
舊 09-28-08, 10:40 PM   #259
Freddy
God of Gamer
博麗神社信徒

最終話幾好, 個人認為收貨

臨尾魯魯比人插完之後
周圍d人大叫 Zero 同 NNL 係到大喊 真係好大對比

橙哥好掂
估唔到最後個解geass係咁用

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線  
舊 09-28-08, 10:40 PM   #260
Arcanist
Game Master

其實個end令到我好矛盾

如果真係死左既話就係偉大, 唔想佢死
但係如果冇死既話就係無賴, 想佢去死
舊 09-28-08, 10:41 PM   #261
Apricot

引用:
作者: freemanl 查看文章
太多吐糟位,上集都爛到透,今集叫回升左就算把la
舊 09-28-08, 10:43 PM   #262
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: grxgr 查看文章
有D人係要不得不騙

補充兩點
妹同C.C.唔講

朱雀果時戴住面具做俾邊個睇?
你意思係朱雀都唔知lulu計劃,要昆埋佢?唔明你意思

你唔明套野講乜
朱雀對外已經死左,佢同lulu嘅約定係一世戴住ZERO嘅面具做英雄
呢件工作絕對係豬頭骨
如果lulu無死自己做番zero就得(朱雀做同lulu做都唔可以俾人認出身份)
做咩要推俾自己嘅最好朋友做?
Kain 目前離線  
舊 09-28-08, 10:44 PM   #263
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: freemanl 查看文章
魔皇一死, 赦免天下

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 09-28-08, 10:44 PM   #264
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
其實cc最後未必同緊馬車司機講野,
可能個大旅行箱或者個大芝士君入面收埋了很可怕的東西

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 09-28-08, 10:44 PM   #265
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:

如果唔係冇晒feel

一切都在魯魯汁的計算之內
Van仔 目前離線  
舊 09-28-08, 10:45 PM   #266
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
妹同C.C.唔講

你唔明套野講乜
朱雀對外已經死左,佢同lulu嘅約定係一世戴住ZERO嘅面具做英雄
呢件工作絕對係豬頭骨
如果lulu無死自己做番zero就得(朱雀做同lulu做都唔可以俾人認出身份)
朱雀做左zero之後既世界可能會好灰, 因為已經同佢熟既人已經死左 想搵個可以表露身份既朋友都無了
338242 目前離線  
舊 09-28-08, 10:46 PM   #267
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005

真希望lulu真係個車伕

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線  
舊 09-28-08, 10:48 PM   #268
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
朱雀做左zero之後既世界可能會好灰, 因為已經同佢熟既人已經死左 想搵個可以表露身份既朋友都無了
仲有妹,而且伯爵同大姊應該都知計劃
Kain 目前離線  
舊 09-28-08, 10:48 PM   #269
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
可能nnl知
另外有個問題, nnl唔恨殺佢阿哥的zero?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 09-28-08, 10:49 PM   #270
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
除非佢真係日日戴住個死人頭盔既姐,唔係黑騎班蛋散一定會問架啦,卡蓮一定追住佢黎問啦
Van仔 目前離線  
舊 09-28-08, 10:50 PM   #271
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: wyhone 查看文章
-skip-

中途撞到人點算

引用:
作者: harakuma 查看文章
可能nnl知
接觸果part己經咁知左...
佢自己都諗住咁做...
有咩理由要憎人..
Whirlwind 目前離線  
舊 09-28-08, 10:50 PM   #272
Arcanist
Game Master

引用:
作者: wyhone 查看文章

唔知點解覺得好好笑...

引用:
作者: harakuma 查看文章
可能nnl知
恨乜鬼, 佢阿哥自己既計畫黎既
舊 09-28-08, 10:51 PM   #273
貓貓II
Game Master

講開又講,
LULU係唔係等於天人????
貓貓II 目前離線  
舊 09-28-08, 10:52 PM   #274
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: Whirlwind 查看文章
中途撞到人點算

接觸果part己經咁知左...
佢自己都諗住咁做...
有咩理由要憎人..
gaess佢囉 ,仲使問
Van仔 目前離線  
舊 09-28-08, 10:52 PM   #275
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Apricot 查看文章
你根本認定老馬無死,呢個又係open ending,咁你仲想講乜?
想人地認同你覺得老馬未死?open ending就係唔同人睇出黎個結果都唔同架la
大家都係估估下咁討論~我講個可能性出黎當然要比理據~咁多不合理的地方我都只係指出黎
我係咁認為呀~你講得出呢點,你咩又係想我認同你老馬死左~
我提出的疑點係對的,你唔好質疑我,你唔認同你GE事~疑點多到難以置信畢竟係事實~

引用:
妹同C.C.唔講

你唔明套野講乜
呢件工作絕對係豬頭骨
講多無謂~你我觀點唔同~大家各為其主~
grxgr 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
ロザリオとバンパイア money 日本動漫畫討論版 432 02-18-14 12:14 PM
09/10英超(恭喜 車路士 成為本年度足總盃/聯賽雙料冠軍) 龍寶寶 體育版 1019 05-19-10 12:03 AM
羅君左截肢換新生 Busconcamp Neo Entertainment TREND 7 10-13-09 01:30 AM
[漫畫] 島本和彥的新生漫畫狂戰記 GN00508771 日本動漫畫討論版 9 01-18-09 01:36 AM

現在的時間是 11:18 PM

手機版 | APP版