Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 
飲食版>大陸創意毒食物 中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。
メソウサ 08:10 AM 09-26-08
作者: 小草:
咩都可以有毒
其實搞咁多毒野 真係平得過整真野嗎
有陣時人落你又落jee
DC 97 09:09 AM 09-26-08
唔知幾時到薯片類
Vanessa 09:40 AM 09-26-08
人類要輪落到食元寶蠟燭香.......... 但可惜都係有毒........
DevilElvis 09:46 AM 09-26-08
太空強國你的面還想丟到第幾層地獄才會滿足的呢
Vanessa 10:38 AM 09-26-08
頭先聽電台, 3位太空人除左帶宮保雞丁上太空船, 仲有中藥:「靜心丸」. 佢地返落來就會有得買...

惠x同百x已表示暫時回收樂天熊仔餅.
emiko 11:00 AM 09-26-08
唉.....我早兩日在屈臣氏見樂天小熊餅家庭裝特價,先買。
仲要食左幾包。
都唔知係咪知道出事先做特價,無良呀!
POKA 10:45 PM 09-26-08
作者: DC 97:
唔知幾時到薯片類
毒薯仔->毒薯片
上頁好似有毒薯仔~
作者: emiko:
仲要食左幾包。
小心身子啦~
龍寶寶 11:07 PM 09-26-08
作者: emiko:
仲要食左幾包。
十幾蚊就買到家庭裝,真係唔買對唔住自己,但既然食左,為有自求多褔,擔心唔到架啦
大山椒魚 11:32 PM 09-26-08
作者: メソウサ:
有陣時人落你又落jee
跟住越落越多,之後就全民大攬炒
POKA 11:57 PM 09-26-08

我個朋友
琴晚去左醫院check
因為佢一日起碼隊1,2盒熊仔餅..
check到血有過量3聚xx 但冇生石
我諗好多小朋友都好危險
Designer 07:57 AM 09-27-08
好彩我有乳糖不耐症甚少食奶類製品啫
Misaki Taro 12:47 PM 09-28-08
樂天小熊餅都有真係好大影響.....
好多人細細過都好鍾意食........包括我.....
POKA 01:05 PM 09-28-08
作者: Misaki Taro:
會唔會係香港市場從此消失呢~~
龍寶寶 06:31 PM 09-28-08
作者: Misaki Taro:
如果找到香港出生的人無食過樂天小熊餅就真係奇蹟
小草 08:50 AM 09-29-08
印尼驗出超毒M&M's 同產地朱古力港有售 幼童吃數粒可致腎石
http://hk.news.yahoo.com/article/080928/4/8gbz.html

其實係唔係所有奶類製品一定有
yeah yeah 09:38 AM 09-29-08
死la>.
之前日日食M &M....
今次真係...
POKA 09:57 AM 09-29-08

超毒M&M's 3/4包已超標
國際知名品牌M&M's、Snickers及Oreo朱古力威化條,均被驗出極高濃度的三聚氰胺...

好快麥x沙,金x,個d都會......
Rance 10:06 AM 09-29-08
作者: 龍寶寶:
如果找到香港出生的人無食過樂天小熊餅就真係奇蹟
無呃你我真係未食過,細個人地請我都唔食,因為見隻熊仔咁得意咬佢好慘

3/4包m&m已經超標.....我一次隊一包架喎
POKA 10:52 AM 09-29-08
作者: Rance:
無呃你我真係未食過,細個人地請我都唔食,因為見隻熊仔咁得意咬佢好慘

3/4包m&m已經超標.....我一次隊一包架喎
北斗~mode~你已死了~
Designer 10:54 AM 09-29-08
Cancer

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?...&variant=zh-tw

慢性毒性
長期攝取三聚氰胺可能造成生殖能力損害、膀胱或腎結石、膀胱癌等。
.
.
1983年的美國針對三聚氰胺進行動物實驗研究,49隻雄鼠和50隻雌鼠每天被餵食263毫克的三聚氰胺20週之後,約1/6的雄鼠身上被驗出有癌細胞,而經過103週相當於2年多以後,49隻雄鼠全部都帶有癌細胞。根據研究結果,長期大量服用三聚氰胺會對動物的膀胱、尿道和腎臟產生致癌效果,不排除會對人體致癌的可能性
.
.
美國則是在經過2007年美國寵物食品污染事件後,禁止於飼料中添加三聚氰胺[29]。美國食品及藥物管理局(FDA)並未對食物中三聚氰胺的含量訂立最低的標準,但三聚氰胺是不應存在於食物中的物質,FDA禁止食品中含有這種成分
yeah yeah 11:57 AM 09-29-08
生殖能力損害.. ..
唔怪得....
DC 97 12:25 PM 09-29-08
作者: POKA:

超毒M&M's 3/4包已超標
國際知名品牌M&M's、Snickers及Oreo朱古力威化條,均被驗出極高濃度的三聚氰胺...

好快麥x沙,金x,個d都會......
Oreo 夾心餅有冇事?
我公司仲有2x包
nerv173 01:22 PM 09-29-08
作者: 小草:
印尼驗出超毒M&M's 同產地朱古力港有售 幼童吃數粒可致腎石
http://hk.news.yahoo.com/article/080928/4/8gbz.html

其實係唔係所有奶類製品一定有
前日至隊左包
怪盜小G 01:24 PM 09-29-08
到底依家食咩先安全??

不如搵個國家滅左強國佢啦之後再好好管理帶返佢入正途(cg上腦 )
Rance 06:12 PM 09-29-08
今次到吉百利....
我上個星期先咬左兩排
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 

返回主題版面