Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-18, 04:45 PM   #3101
6402oen
God of Gamer
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 08:34 AM   #3102
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
買咗隻行版xenoblade 黃金國 先發現唔對應日版本體game.... 唉

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 09:49 AM   #3103
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
買咗隻行版xenoblade 黃金國 先發現唔對應日版本體game.... 唉

你指個dlc code?

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 10:24 AM   #3104

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
你指個dlc code?

係呀 yes

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 10:45 AM   #3105
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
係呀 yes
咁係未代表你已經用左個code?咁好慘喎

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
舊 09-23-18, 01:45 PM   #3106
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
你係用唔到個DLC code , 定係DL落黎用唔到 ?
前者既話可以試下轉用港服e-shop DL
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 01:55 PM   #3107

引用:
咁係未代表你已經用左個code?咁好慘喎

未 因為根本redeem唔到

地球不曾為誰停一停

舊 09-23-18, 01:57 PM   #3108
golan

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
如果開個港服account,download完dlc,再用日acc玩,可唔可行?
由手機版發出
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 02:25 PM   #3109
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
可以當獨立玩?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 05:34 PM   #3110
AKIRA桑
Splatoon中

Dragon Quest 11S,有語音,雖然講到好似S for Switch咁,但以SE呢幾年既做法,最後應該都係全機種。
http://www.nintendolife.com/news/201...a_special_name

舊 09-23-18, 05:44 PM   #3111
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
Dragon Quest 11S,有語音,雖然講到好似S for Switch咁,但以SE呢幾年既做法,最後應該都係全機種。
http://www.nintendolife.com/news/201...a_special_name

唔係已經全機種了嗎..? 日系的..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 05:52 PM   #3112
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

終於等到了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 05:57 PM   #3113
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: aquarius 查看文章
唔係已經全機種了嗎..? 日系的..

你咁講都無錯,但以SE食到盡既CI,幾乎肯定會出PS4 Royal Edition。

舊 09-23-18, 06:44 PM   #3114
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:

講得出為Switch,有誠意嘅起碼都獨佔一年吧

FF Remaster又講定哂2019
有啲懷疑佢夠唔夠資源
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 07:10 PM   #3115
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
引用:
作者: golan 查看文章
如果開個港服account,download完dlc,再用日acc玩,可唔可行?
由手機版發出
引用:
作者: leungky1 查看文章
可以當獨立玩?
由手機版發出
其實日服轉港服就得,換完code再dl返,再轉返日版,搞掂~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 07:26 PM   #3116
charcsc2000
J神哥

試完dark souls,勁似ps3版,完全感受到個種慢半拍delay,
要等佢出左實體睇review睇下病村去到咩fps~

上網睇懷疑係用ps3個base來做,
反而ps4真心好順,順到下下盾反都得~

舊 09-23-18, 08:27 PM   #3117
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
試完dark souls,勁似ps3版,完全感受到個種慢半拍delay,
要等佢出左實體睇review睇下病村去到咩fps~

上網睇懷疑係用ps3個base來做,
反而ps4真心好順,順到下下盾反都得~

[YOUTUBE]ZCDgrPfNv7Y[ /YOUTUBE]
佢既測試時間我完全夾唔到,係未已經完晒?

此篇文章於 09-24-18 11:47 AM 被 neo2046 編輯。
舊 09-23-18, 08:28 PM   #3118
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
佢既測試時間我完全夾唔到,係未已經完晒?

仲有半個鐘
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 08:30 PM   #3119
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
https://www.youtube.com/watch?v=aBpzOORsL8I

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-18, 10:21 PM   #3120
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: aquarius 查看文章
仲有半個鐘

明顯同我無緣。

再講返DQ 11S,之前大鑼大鼓話TGS有大公報,但而家冷靜點睇返,佢老人家只係公佈左個新名同有語音咁大把,連少少畫面都懶得show比你睇,難道真係要等足三年,等人開始唔記得玩過,以為係新game咁可以賣過一百幾十萬?

舊 09-24-18, 11:47 AM   #3121
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
スーパー マリオパーティ TVCM
https://youtu.be/1fcHS8PE4nw
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 11:54 AM   #3122
charcsc2000
J神哥

引用:
明顯同我無緣。

再講返DQ 11S,之前大鑼大鼓話TGS有大公報,但而家冷靜點睇返,佢老人家只係公佈左個新名同有語音咁大把,連少少畫面都懶得show比你睇,難道真係要等足三年,等人開始唔記得玩過,以為係新game咁可以賣過一百幾十萬?

DS我應該不買了...和PC舊版/PS3差不多...
佢既優點只係可以NS度玩...但佢係玩PS3個FPS....病村和盾反都去返以前....

DQ 11S呢...希望佢PS4版有得追加語音...但相信要比錢....
又或者玩完全版....真係唔知SE想點...
舊 09-24-18, 03:46 PM   #3123
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
DS我應該不買了...和PC舊版/PS3差不多...
佢既優點只係可以NS度玩...但佢係玩PS3個FPS....病村和盾反都去返以前....

DQ 11S呢...希望佢PS4版有得追加語音...但相信要比錢....
又或者玩完全版....真係唔知SE想點...
有兩大傳聞可能:
1. 跟新型號Switch同步上市,基本效能接近PS4毋須太多調整。
2. 堀井老頭話要追加新故事,有可能加入DQ3戲本。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 04:39 PM   #3124
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 「Nintendo Switch Online」服務9月開始營運

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
有兩大傳聞可能:

1. 跟新型號Switch同步上市,基本效能接近PS4毋須太多調整。

2. 堀井老頭話要追加新故事,有可能加入DQ3戲本。

第一個可能性最少要等到PS4 portable 或PS5亮左劍先有可能,即係2020年,否則同老任自取滅亡無分別,而且新型號裝機數有限,賣得幾多隻?仲要係舊Game,比我揀都揀Smash啦;第二個可能性唔出奇,堀井年紀大見好就收,DQ11作為收官之作都唔錯,但堀井講左唔會退休住。

此篇文章於 09-24-18 04:45 PM 被 AKIRA桑 編輯。
舊 09-24-18, 04:54 PM   #3125
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
第一個可能性最少要等到PS4 portable 或PS5亮左劍先有可能,即係2020年,否則同老任自取滅亡無分別;第二個可能性唔出奇,堀井年紀大見好就收,DQ11作為收官之作都唔錯,但堀井講左唔會退休住。

職業病又發作
以市場學角度嚟睇,
如果新型號Switch2019年推出作為上位機種(貴價),
可以推PS4/XB1同級遊戲(COD,Battlefield,FFXV等),
而現時Switch同時減價(減5000yen或50USD)擴大市場。
類似PS4 Pro/PS4 concept,帶動Switch2019年滲透率會更高。
亦可以早一步封左PS4 portable嘅可發展性。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:30 AM

手機版 | APP版