Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-09-19, 10:37 AM   #1
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
香港同中國3年後接軌 比送中條例仲大獲

一單未完又一單

舊 07-09-19, 04:17 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
香港有美國香港關係法,將來仲有香港人權民主法,唔洗咁驚住既。

可以話係考驗香港人愛香港定中國

鳩假期 KOL 日日同你 sell 深圳綠茶 cafe 長隆虐待動物園,仲有成千上萬個景點。唔去無得打卡無話題,你制唔制?

E+ 有唔少工都要求人去中國出差,順便體驗下假食物隨時周街爆炸死人冧樓。唔做呢份工,一係攞綜援一係搵過份差 d 既,你又制唔制?

幾年前我開始連廣州既親戚都唔會去探佢地,我可以控制都到唔需要去中國做野,年中有 agent 話有份順工,不過要去中國,我都話 No thanks。

我既屋企人將來亦唔會攞去中國既簽證(俗稱回鄉証),大家會唔會咁做?

如做唔到 100% ,又做到幾 % 唔去中國?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-19, 05:21 PM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
【!澄清!】
就有台灣報章和網上平台指內地的「社會信用體系」將在香港實施,現澄清絕無此事。

廣東省7月5日印發推進粵港澳大灣區建設三年行動計劃(2018-2020年),其中包括加快社會信用體系建設,這項措施與香港無關,絕對不會在香港實施。

#社會信用體系不在港實施 #聶德權 #patricknip
咁講即係一定會做啦
由手機版發出
舊 07-09-19, 06:47 PM   #4
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
咁講即係一定會做啦
由手機版發出

唔好話陰謀論。自己睇圖
未完待續,呢個政權由上到下都係大話

舊 07-09-19, 10:17 PM   #5
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
呢個系統影響咁大, 嚴重過起燒垃圾廠, 內地民眾照計會好清楚, 佢地有冇咩反應?

舊 07-09-19, 11:04 PM   #6
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
香港有美國香港關係法,將來仲有香港人權民主法,唔洗咁驚住既。

可以話係考驗香港人愛香港定中國

鳩假期 KOL 日日同你 sell 深圳綠茶 cafe 長隆虐待動物園,仲有成千上萬個景點。唔去無得打卡無話題,你制唔制?

E+ 有唔少工都要求人去中國出差,順便體驗下假食物隨時周街爆炸死人冧樓。唔做呢份工,一係攞綜援一係搵過份差 d 既,你又制唔制?

幾年前我開始連廣州既親戚都唔會去探佢地,我可以控制都到唔需要去中國做野,年中有 agent 話有份順工,不過要去中國,我都話 No thanks。

我既屋企人將來亦唔會攞去中國既簽證(俗稱回鄉証),大家會唔會咁做?

如做唔到 100% ,又做到幾 % 唔去中國?
由手機版發出
飲飲食食係可以唔去 但有時工就難啦 當一個要養起頭家果時
引用:
作者: wing 查看文章
呢個系統影響咁大, 嚴重過起燒垃圾廠, 內地民眾照計會好清楚, 佢地有冇咩反應?
有人覺好架覺自己唔做錯味無事lor 仲可以罰到人

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 12:35 PM   #7
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章

有人覺好架覺自己唔做錯味無事lor 仲可以罰到人
五毛咁講咋下嘩? 正常人都咁諗? 咁真係冇野好講了

舊 07-10-19, 01:10 PM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
佢地用支付宝用微信比人全更天候監視都覺得冇問題仲覺得好先進好方便
信用制佢地會覺得可以懲罰壞人做好事
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 01:31 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
中國人唔係正常人,的確唔係新聞
由手機版發出
舊 07-10-19, 01:34 PM   #10
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
都唔一定架,好多香港人都係覺得自己唔會中招就可以由佢,又或者因為外國都若干有做所以冇問題…
中國就算真係正常,都唔會講出黎,未死過咩。

此篇文章於 07-10-19 01:36 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 02:38 PM   #11
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
Psycho Pass 終於要現實化了嗎?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 03:24 PM   #12
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
引用:
作者: 真!DC 查看文章
佢地用支付宝用微信比人全更天候監視都覺得冇問題仲覺得好先進好方便
信用制佢地會覺得可以懲罰壞人做好事
由手機版發出
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
都唔一定架,好多香港人都係覺得自己唔會中招就可以由佢,又或者因為外國都若干有做所以冇問題…
中國就算真係正常,都唔會講出黎,未死過咩。
之前幾個地方都有測試真係唔知班人真傻定扮傻真係咁講 唔做咪無問題

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-19, 06:22 PM   #13
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:40 PM