Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-17, 07:34 PM   #101
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Eclair 查看文章
基本上愈有愛既Fans鬧得愈勁
你比6分真係超好人
我覺得比多過3分都算多...
哈哈如果呢套3分都算多
1-2集係咪要比負分
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:33 PM   #102
T.S
God of Gamer
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實唔係太敢留言
但大家真係覺得咁正?
我第二日就睇左,我覺得第7集拍得仲好過呢集
呢集非常失望,用一套戲嚟講,6分左右
星戰fans嘅話直頭負評...
我淨係覺得當套戲睇還可以啦..
不過作為星戰fans就

都係果句,ben係套戲最後基本上做左迪士尼代言人,幫間公司講左意圖啦
為左吸更多新fans/更多細路仔由細開始做fans,套戲都出盡力架啦

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:40 PM   #103
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
其實唔係太敢留言
但大家真係覺得咁正?
我第二日就睇左,我覺得第7集拍得仲好過呢集
呢集非常失望,用一套戲嚟講,6分左右
星戰fans嘅話直頭負評...
無所謂架, 唔好睇咪照直講囉, 最緊要講到唔好睇原因就掂晒.

不過我都覺, 雖然自己唔係FANS, 但一開始咁睇已經覺得呢套只係今時今日既電影, 難聽D講句做唔返以前咁LA.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 08:49 PM   #104
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: HON HON 查看文章
無所謂架, 唔好睇咪照直講囉, 最緊要講到唔好睇原因就掂晒.

不過我都覺, 雖然自己唔係FANS, 但一開始咁睇已經覺得呢套只係今時今日既電影, 難聽D講句做唔返以前咁LA.
其實上一上imdb都睇到個現實
大家失望嘅都係個堆啦,唔重覆了
http://www.metacritic.com/movie/star...i/user-reviews
我其中一樣失望嘅係演員嘅身型
女主時肥時瘦
達哥除衫一身肥豬王身型...頂
六舊腹肌好難練咩....你份工嚟㗎

舊 12-17-17, 09:00 PM   #105
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
1. The Empire Strikes Back
2. Rouge One
3. Star Wars
4. The Force Awaken
5. Return of the Jedi
6. The Last Jedi

今集個tone唔知點咁
有d位無聊當有趣好反感 IMO

有人講得好啱
班殘黨同埋Luke其實係俾Poe, Finn同埋Rose害死:
如果條屎轎無實行, 個Hackerman就唔會出賣佢地, 大家就可以順利去到個舊基地

此篇文章於 12-17-17 09:28 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 09:09 PM   #106
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
其實會唔會關導演事⋯⋯睇返佢套looper都麻麻

下年套han solo同ep9用返大導演應該會好啲

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 09:21 PM   #107
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
哈哈如果呢套3分都算多
1-2集係咪要比負分
*
其實1、2算有描寫下反派既人+本身有設定
覺得勁好正常、Maul 同 Dooku都可以一打二

而家既反派...Kylo長期中二+情緒不安定...Hux就白痴...Phasma完全係雑魚...Snoke叫最高統領都係死得雑魚一様...
你要Resistance輸都落D墨描寫得堆反派勁少少啦、尤其呢堆人本身無設定...
而家真係一堆白痴打緊一堆白痴...Poe一無左架X-Wing就咩都做到...Finn去人地架艦又係咩做唔到返黎

仲有就係動作場面1、2既Lightsaber戰都係數一數二精彩
EP7個幾場...OK...可以話Rey同Finn劇情上都無學過劍...但好難睇...
到EP8對Praetorian Guard先好睇D

1、2個劇情係行得好慢+悶
最少(連埋3)都見到Anakin比Palpatine慢慢引入Dark Side...而入Dark Side既原因都話叫想救Padme + 本身不満Jedi既制度

7、8呢邊只係話Snoke引Ben入Dark Side、剛好Luke感覺到而想係佢入Dark Side前殺左佢...
中間Snoke同Kylo點解相識?Snoke係邊個同邊度走出黎...到底Snoke係唔係Sith?...無提過就死埋...
仲有7既最後Snoke話係時候完成Kylo最後既訓練...就係自己比佢殺?因為戲中7同8之間個時間真係好短

EP7入面Kylo殺Han Solo個段又係...
2個人戲中無交流過、又無提2個人過去有咩確執、連回想都無...
最後Han Solo死左...好多觀眾只能”哦、死左啦?”既反應
到EP8 Rey神交時問返Kylo點解殺Han、都係無答案
(其實因為片酬太貴!

花多少少時間刻劃下角色、好過叫Finn同Rose過去賭場大冒険啦

引用:
六舊腹肌好難練咩....你份工嚟㗎

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 12-17-17 09:50 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 10:04 PM   #108
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
今集玩咁大,估下第九點收科

舊人全滅,第九集點收科?

上集First Order被爆軍事重點Starkiller Base,今集又被爆巨砲艦同旗艦,應該要時間重整旗鼓,反抗軍死淨一船千歲鷹人,更加要時間增加新血。

今集結尾已經show咗luke個最後傳奇已經在低端人口中流傳,而且低端人囗小孩中亦有同rey一樣嘅原力適格者Force-Sensitive存在,睇黎下集可能玩推遲時間線到多年之後,帶過Leia已經自然老死,Rey又已經成為新一代JEDI master教出新一班年輕jedi (啲天書已經係曬千歳鷹度),Ben 就繼續人格分裂咁帶領First Order,而其他Kinghts of Ren應該有得出場啦掛,最後大戰Rey 對 Ben走唔甩,Ben會回心似乎又係一路鋪排,爭在係咪又要梗到死前先行呢步⋯

你唔講......
我都冇為意佢拎(撻?)咗啲書, 仲諗緊連Luke都死埋,
佢靠三堂就成為到Jedi的話, 就係比Luke同Anakin更犀利嘅超級天才......

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Snoke

呢個角色原來係可有可無,咁快就退場。

但又唔解釋佢當初係點樣擁有Dark Side力量,成為First Order領袖。

同埋仲以為佢會復辟帝國,自立為帝,但好似佢並唔係好鍾意行帝制。

唔知Kylo會唔會索性稱帝
Snoke......
出場第二集就現真身, 我都估到佢死硬......

引用:
Luke

見到佢原來識得連Obi-Wan及Yoda都唔識嘅元神出竅大法,即刻興奮起嚟。

但之後見到原來出動呢個招式係極度消耗佢嘅龐大生命力,最終成為同Obi-Wan,Yoda一樣嘅Force Ghost原力幽靈。

Yoda大師登場可以話係驚喜,如果有埋Obi-Wan會更好。

既然只有肉體消失,咁下集Mark Hamill應該仲會有機會以Force Ghost姿態教導Rey更多奧義
起初我覺得奇怪位係......
人就話遮, 點解C-3PO都睇得到佢? 不過諗諗下既然可以同人格到劍, 加上佢之前答Rey乜嘢係Force, 咁即係Luke唔止係元神出竅, 直頭係將遠處嘅Force整成一個有實體嘅自己, 咁就算機械人見到又唔奇.

引用:
Rey

佢嘅身世之前不斷講到咁鬼玄虛,之後話原來只係一般低端人口嘅女仔。感覺有啲掃興。

當初原本以為Rey會同Finn成為一對,點知Finn移情別戀被肥妹俘虜咗個心。
又未駛......
咁快下定論嘅, 話唔定佢都只係俾人執返嚟再拎去賣.

下集可能有爭仔情節.

引用:
Leia

仲以為今場便當食硬。

不過既然講到明唔會用CG將Carrie Fisher復活,咁下集應該會係幾年後嘅事情。到時可以話Leia百年歸老,薪火相傳將領導位置傳咗俾Poe。
睇見嗰幕......
我就諗起捷度用NT精神力去合返部ZZ

舊 12-17-17, 11:01 PM   #109
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔係掛星戰個名呢套片真係可以中途離場....

FINN都有得開後宮,不過係張達明後宮....

只要有心,人人都可以係JEDI....掃地僧都得....

舊 12-17-17, 11:06 PM   #110
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
o個堆惡意賣萌o既雀又係.....同套戲又係格格不入,,,,,,,
究竟隻燒雞係咪嗰D雀?

http://m.gamme.com.tw/1536292[/QUOTE]

搵小儀去拍應該無咁令人反感....

舊 12-17-17, 11:18 PM   #111
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: psidef 查看文章
起初我覺得奇怪位係......
人就話遮, 點解C-3PO都睇得到佢? 不過諗諗下既然可以同人格到劍, 加上佢之前答Rey乜嘢係Force, 咁即係Luke唔止係元神出竅, 直頭係將遠處嘅Force整成一個有實體嘅自己, 咁就算機械人見到又唔奇.

3PO亦可以見到佢,只代表Luke嘅功力已經可以去到可以連機械都可以愚弄嘅級數。原力原本就係一般科學(呢度嘅「一般」指星戰世界嘅一般)解釋唔到。

Kylo一見到Luke淨係識得狗衝過去將劍揮嚟揮去,但留意Luke係揭露佢其實係元神出竅之前只係避開Kylo嘅揮劍,並冇直接檔Kylo把劍,目的只係拖延時間比妹妹可以逃走。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 11:20 PM   #112
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: Rance 查看文章
究竟隻燒雞係咪嗰D雀?

好明顯係d雀o既爹娘啦....唔係之後點會上埋船

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-17, 11:24 PM   #113
Game Master

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
有人講得好啱
班殘黨同埋Luke其實係俾Poe, Finn同埋Rose害死:
如果條屎轎無實行, 個Hackerman就唔會出賣佢地, 大家就可以順利去到個舊基地
講得好

Finn同死肥妹

呢段去太空賭場(俗稱「太空摩納哥」)嘅「side quest」根本多X餘。

呢段只係迪迪尼驚Finn今集無嘢做而格硬寫入去。仲有肥妹講嘅咩低端人口被有錢佬壓逼完全共鳴唔到囉。

另外

無名便當

Episode VI嘅魚頭Ackbar艦長雖然出場唔多,但多年嚟喺星戰迷當中嘅評價係相當高。

而家迪迪尼咁樣輕描淡寫塞咗舊便當比Ackbar,「哦,連佢都死咗啦?」

好多星戰迷感覺尤如被撥冷水。

此篇文章於 12-17-17 11:29 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 12-18-17, 12:01 AM   #114
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
講得好

Finn同死肥妹

呢段去太空賭場(俗稱「太空摩納哥」)嘅「side quest」根本多X餘。

呢段只係迪迪尼驚Finn今集無嘢做而格硬寫入去。仲有肥妹講嘅咩低端人口被有錢佬壓逼完全共鳴唔到囉。
明知
Poe係咩性格就好心講定個計劃俾佢知先, 結果仲等佢搞side quest搞兵變嘥時間, 就只係為咗舖返佢點樣由片頭咁魯莽去到片尾點醒咗......

舊 12-18-17, 12:53 AM   #115
Eking

註冊日期: Feb 2006
finn
同之前個銀兵一樣,講左下集會再出場,好多人都話唔會, 結果? 今次finn個side story好大可應為左個賊下集出場only

舊 12-18-17, 03:33 AM   #116
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
十個令星戰fans憤怒ge原因

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」

此篇文章於 12-18-17 03:37 AM 被 Tannhauser Gate 編輯。
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 09:24 AM   #117
Eclair
Game Master
俺はMだ

*
諗起一直以来Star Wars電影真係無咩呢類神風特攻式自爆劇情…太大路…
今集一集就玩2次、一次中将一次Finn
不過悲壮感零…
一個自爆得太遅…堆運輸艦死左大半先去
一個比人阻止左…

我個FD話今集可以2個人神交…下集可能Rey可以勁到同全個戰場既人神交…
00一様

、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 12-18-17 09:38 AM 被 Eclair 編輯。
舊 12-18-17, 09:29 AM   #118
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
講到尾就係成班海兵鬥水手
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 11:37 AM   #119
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
正宗當觀眾係智障既2017最佳代表電影

上集我已經唔明點解共和國可以佔盡優20幾年都好似乜叉都無建樹咁

今集直程無啦啦比first order大一統銀河

:(
主角威能就由佢了,你同我講個大魔王咁死法真係笑爆嘴

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-18-17 11:53 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 12:00 PM   #120
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章
正宗當觀眾係智障既2017最佳代表電影

上集我已經唔明點解共和國可以佔盡優20幾年都好似乜叉都無建樹咁

今集直程無啦啦比first order大一統銀河

:(
主角威能就由佢了,你同我講個大魔王咁死法真係笑爆嘴
正如劉邦滅左秦始王,三十年後,劉仲打緊仲要打靜百幾友…

舊 12-18-17, 12:24 PM   #121
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
......
仲有當年未完全出師一次過對上自己老豆同皇帝都未嚇到噴屎,

你同我講封頂之後既路克"預知"到中二忍會入dark side就變成老害aaaaaa

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-17, 02:29 PM   #122
Game Master

前傳1,2,3集大家可以恥笑George Lucas寫嘅對白木獨,但起碼Lucas真係整到個世界觀同大綱方向出嚟。

邊似得依家咁樣故弄玄虛,但其實只係一邊拍一邊寫劇本,唔覺個故事有任何發展。

迪迪尼當初將George Lucas一早準備好嘅7-9集大綱拋棄唔用乃大錯特錯。

最近見到有人剪輯Mark Hamill呢幾年嘅眾多訪問,都隱約感覺到Mark Hamill亦係對劇本有唔少微言。福伯果然識做,好唔客氣地攞咗便當然後瀟灑退場。Carrie Fisher過身都可以話係「不幸中嘅大幸」。
雖然Luke今集
雖然Luke今集升仙,但升仙唔代表可以收得工住。仲要繼續以幽靈姿態現身

真係情願迪迪尼砍掉重練成套嘢Reboot過,而唔係喺一個明明經典嘅六部曲上面不斷加啲爛材料加到變臭晒。

舊 12-18-17, 02:39 PM   #123
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實,佢而家個黑帝死左,都仲要打,咁點先叫勝利?

每一個白兵都殺晒先得?咁就有排睇…

舊 12-18-17, 03:08 PM   #124
Eclair
Game Master
俺はMだ

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
每一個白兵都殺晒先得?咁就有排睇…
下集叫:真レイ無双

不過我下集仲入場睇先算

不過真愛係マリー

此篇文章於 12-18-17 03:11 PM 被 Eclair 編輯。
舊 12-18-17, 03:16 PM   #125
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: Eclair 查看文章
不滿+劇透
不滿+劇透 請慎入!

1.Force還Force…
Leia一個人可以冇重力+冇空氣情況下飛返艦…睇到我O曬咀

2.唔知距離幾遠…不過Rey同Kylo可以隔空神交仲知人地上身無着衫…

3.艦追艦追左大半套戲、堆Tie Fighter純觀賞用?

4.Luke又可以坐係個島度整個冇(?)質量殘像係另一個星球同Kylo打…
但個殘像又可以摸到Leia既…

5.Phasma依然係雜魚、估唔到Snoke都係雜魚…仲要係Level極低既雜魚
嗰堆擬似Royal Guard反而仲勁…

6.殺左Snoke就可以完全奪權、First Order架構係唔係簡單左啲呢?

7.至於Luke………連Obi Wan對上Anakin最初都係打算說得…係Anakin先亮劍至迫於無耐打…而Luke係Ben(Kylo ren)完全未入Dark Side只係Feel到佢身上有Dark Force就想先下手為強殺左Ben先…仲要講到自己係受害者…

我只係感到滿滿既劇本暴走同Force萬歲…
只係想講下第一點

SW 既宇宙同我地唔同

從來都唔一定要遵守我地既物理定律,幾時守幾時唔守都係佢話事

咁多系列作你都唔會見到有人係太空艦或者飛機內無重力漂浮

開頭果堆轟炸機太空中可以自由落體投彈 + 搖控器會由高處跌落黎 + 唔著太空衣打開哂船艙口都無事 都已經說明左呢樣野
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[多機種] Lego Star Wars 3: The Clone Wars (已售) ahleung 電視遊戲討論版 30 01-18-12 11:09 AM
[3DS] LEGO Star Wars III: The Clone Wars Netnet 手提遊戲機討論版 5 03-26-11 10:39 AM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III圖片及影片,美05年5月5日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 1 11-07-04 01:00 PM
[PS2,XB]Star Wars: Episode III確定開發 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 04-21-04 06:55 PM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版