Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-23-16, 10:13 AM   #26
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 小草 查看文章
有人話無問題果一刻o左咀
見到藍絲頭像不是正常思維嗎?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-16, 10:48 AM   #27
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小草 查看文章
有人話無問題果一刻o左咀
隔離屋慶祝完呢邊仲帶緊波

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-16, 12:45 PM   #28
david
The One

註冊日期: Mar 2002
LeTV = LagTV?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-16, 12:50 PM   #29
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Ginji 查看文章
隔離屋慶祝完呢邊仲帶緊波
應該係報警,告隔離屋不誠實使用電腦
香港播映權係letv, 無理由快過我睇到

舊 05-23-16, 01:11 PM   #30
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: J+1 查看文章
見到藍絲頭像不是正常思維嗎?
由手機版發出

由手機版發出

此篇文章於 08-01-21 11:43 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 05:37 PM   #31
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Red face

樂視LeSports HK官方fb下午發出聲明,指就事件無奈

歐國盃正式開鑼,惟《蘋果》今日接獲多名讀者反映,其所購買的大陸樂視體育服務,於手機無法觀看歐國盃賽事的直播,連重播「都無得睇」,多次致電樂視,惟客服電話卻指「線路繁忙」,長久沒有人接聽,「思疑樂視根本係一個騙局!」讀者黃先生坦言,「好擔心之後都無得睇。」

另一邊廂,亦有大批網民在樂視的facebook專頁投訴,大嗌「回水」,「話明直播Apps有直播,琴晚一分鐘都睇唔到,你哋條款寫到明App直播51場…依家擺明違反商品說明條例啦!唔該回水!」亦有網民擔心,如今晚仍無法觀看,「應馬上退款給App用户!」而樂視facebook專頁於今日凌晨3時45分,只解釋是因「UFEA官方技術故障,手機App暫無法觀看直播」,並指已全力搶修中。但可能是樂視「忙中出錯」,連UEFA亦寫成UFEA。

有網民明言,如果情況持續,將會到警署報警求助。《蘋果》曾就事件向樂視查詢,但電話長響無法取得聯絡。

用戶在樂視fb專頁鬧爆:刁民道:要求退款,俾咗錢,直播睇唔到,重播唔得,電話沒接,留言沒覆

Gomez Mario:俾左錢直播睇唔到,重播又唔得,整好你個App先啦,剩係識sell嘢

Alex Au:請樂視回覆我在facebook訊息嘅查詢

Chung Chung:24小時hotline24小時無人聽,比錢冇貨冇波睇

鄧敬業:各位用戶,剛才樂視方面未能承諾何時修理妥當,若明晚仍然未能提供我們要求之服務,我們這班苦主唯有要求警方介入,前往警署報案

Yvonne Chan:個App今朝連重播都唔得,分明唔關UEFA直播訊號問題啦呱!

明廣:用wifi、用4g,都淨係有圓圈,比咗錢都享受唔到,大陸嘢真係信唔過
舊 06-11-16, 05:48 PM   #32
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

UFEA link 去UEFA出現問題唔俾架
可能最後無俾app版權,又hack 唔到所以無
如果真係UE果邊有問題就唔洗縮,大大聲話人地傷害13億人民既心

舊 06-11-16, 05:54 PM   #33
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
好彩最後用返NOW...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 06:29 PM   #34
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
大陸嘢都好信!抵死!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 07:27 PM   #35
david
The One

註冊日期: Mar 2002
犬:唔受理

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 07:50 PM   #36
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: mikemike 查看文章
大陸嘢都好信!抵死!
我錯了~信錯支那人

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 08:27 PM   #37
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今晚會唔會又爆多次……

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 08:43 PM   #38
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
今晚會唔會又爆多次……
係跟住個 3 年...
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:15 PM   #39
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
中央5台表示睇得好順 (不過我唔睇的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:16 PM   #40
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
今晚會唔會又爆多次……
可3部机睇,tab,電話清過電視
不過app 得背景聲,無人講波

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:25 PM   #41
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
我錯了~信錯支那人
仲有英超等緊你..

神魔:12476797

NTR.......

此篇文章於 06-11-16 09:28 PM 被 yeah yeah 編輯。
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:38 PM   #42
DevilElvis
The One
還我香港!!

有冇巴打試到同now比較差幾多秒 / 分鐘?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-11-16, 09:40 PM   #43
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
網上資料
TV 版大概比賽事慢 1 分鐘左右,至於網頁版則再比 TV 版慢 10 秒。

利申sopcxxx
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 09:42 PM   #44
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: DC 97 查看文章
我錯了~信錯支那人
做人除左為荷包著想,好多時都要有返 d 骨氣同立場既
舊 06-11-16, 10:08 PM   #45
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: qwe 查看文章
網上資料
TV 版大概比賽事慢 1 分鐘左右,至於網頁版則再比 TV 版慢 10 秒。

利申sopcxxx
有得比較下……真係除咗笑都唔知講乜好

舊 06-11-16, 10:22 PM   #46
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
睇緊網頁版, 慢澳視30秒

對比血台稍清, 較少DELAY

此篇文章於 06-11-16 10:25 PM 被 tat0gd 編輯。
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 10:32 PM   #47
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
用電腦睇,慢now 30秒
用樂視apps睇,再慢電腦1分10秒;即慢now 1分40秒

此篇文章於 06-11-16 10:34 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-16, 11:02 PM   #48
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

唔怪得支那叫李生滾出去
無比較未無問題囉
同其他國家比?用長城封左佢,未無晒delay 問題
都係外國勢力錯

舊 06-12-16, 12:51 AM   #49
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
但係英超now好似拎letv個視頻黎播
希望唔係啦

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-16, 01:04 AM   #50
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
但係英超now好似拎letv個視頻黎播
希望唔係啦
咁馬會應該會嘈到樂視拆天

P.S.最起碼,今舖樂視無咗大班商業酒吧客

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本土][競泳水著]港女獅子山下體現拚搏精神 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 12 06-01-16 09:29 PM
[本土]在香港生活就要認係香港人 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 03-30-16 10:59 AM
[業界] 任天堂產能告急 Sony 接手代工 Ricky-S 電視遊戲討論版 18 04-02-07 09:20 PM
大家有興趣看本土動畫嗎? HK-X-Force 日本動漫畫討論版 10 10-17-05 08:20 PM
《戀情告急》 咭咭王子(一V一)p Neo Entertainment TREND 3 04-09-04 10:28 AM

現在的時間是 03:16 AM

手機版 | APP版