Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-16, 10:03 PM   #76
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
因為你被選中了就焗你玩, 真係好XX,
嬴左都無獎, 真係邊個想玩
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-16, 08:25 PM   #77
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
前作比較似小圓,慢慢氹觀眾入局後先發現中伏,但本篇就一開始就已經係連鎖不幸咁沈重。

前作嘅外傳漫畫主角清衣/皮露露可(即「幸運晶」嘅首任LRIG)登場,即意味本篇發生喺前作之後幾年(清衣已經升上高中)。希望佢唔係只係齋客串。

新版遊戲規則加咗金色硬幣呢個類似課金嘅設定,即係迫人出課金先贏到。但啲硬幣一旦賭輸晒就要「被消失」,同前作輸三次願望就被逆轉嘅殘酷度有過之而無不及。

騙徒手法層出不窮,先嚟靠嚇用「會消失」呢個威脅逼你開始玩,當玩熟咗後,就用「贏咗就有得操控記憶」嘅「獎賞」嚟呃人繼續玩落去。

呢個新騙局除咗呃埋男人,而家連蘿莉都唔放過。

此篇文章於 10-15-16 08:35 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 05:15 AM   #78
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
前作曾經因為以為係卡game而錯過左,事後b站睇一兩話發覺好野黎,後來補番兩季
今次新作真係好露骨...擺明老屈..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-16, 02:03 PM   #79
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢個係冇課金(幣)就冇人權o既世界....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 10:01 PM   #80
axe1292
Game Master
AXE

今次個獎品好小家,
上次都話係實現願望(雖然唔係自己實現但總算係有實現
今次剩得改"自己"記憶,
就算改左記憶都係得自己有用咁有鬼用?
最少都要改人記憶啦
舊 10-18-16, 10:05 PM   #81
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
呢個係冇課金(幣)就冇人權o既世界....
其實成日話用金幣,
但用左同唔用對最後個金幣數好似無分別,
咁即係呢個只係個技能啦,
講到好似用左有代價咁
舊 10-19-16, 12:51 AM   #82
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
不過你一開波拎住4個coin同1個coin入場有分別
4次唔知係次次唔同效果定係1個效果可以用4次
你得1coin就得一下
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-16, 09:48 AM   #83
Game Master

引用:
作者: axe1292 查看文章
其實成日話用金幣,
但用左同唔用對最後個金幣數好似無分別,
咁即係呢個只係個技能啦,
講到好似用左有代價咁
咩無代價啊?個金幣本身係賭注嚟架。

你贏咗就可以keep返你賭過嘅金幣兼攞多1枚金幣,一路儲到5枚為止。

但輸咗個金幣就真係冇架啦。

未知佢有冇限定每場對戰只准用一次。

此篇文章於 10-19-16 09:54 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 10-20-16, 02:48 AM   #84
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
咩無代價啊?個金幣本身係賭注嚟架。

你贏咗就可以keep返你賭過嘅金幣兼攞多1枚金幣,一路儲到5枚為止。

但輸咗個金幣就真係冇架啦。

未知佢有冇限定每場對戰只准用一次。
我用, 最後嬴左多一個幣, 敗左少一個幣
我唔用, 最後嬴左都係多一個幣, 敗左都係少一個幣
咁有咩分別?

又唔見得用左幣之後失敗會再少多一個幣(-2) (最少見唔到敗者最後減左幾多)

此篇文章於 10-20-16 02:52 AM 被 axe1292 編輯。
舊 10-20-16, 02:55 AM   #85
axe1292
Game Master
AXE

另外只要有2個人不斷互相比對方嬴, 將個決戰時限不斷RESET, 咁消失個問題應該可以解決? (唔似上集敗3次就計失敗)
舊 10-20-16, 09:58 AM   #86
Game Master

引用:
作者: axe1292 查看文章
我用, 最後嬴左多一個幣, 敗左少一個幣
我唔用, 最後嬴左都係多一個幣, 敗左都係少一個幣
咁有咩分別?

又唔見得用左幣之後失敗會再少多一個幣(-2) (最少見唔到敗者最後減左幾多)
贏咗可能冇乜點增值,但如果個蘿莉用完一個之後輸埋係總數輸咗2個(-2)嘅話,咁金幣嘅「負價值」會重過佢嘅「正價值」。

即係話呢個唔係一門好化算嘅投資:升賺唔到好多,但跌就隨時輸到趴街。

舊 10-20-16, 08:43 PM   #87
axe1292
Game Master
AXE

引用:
贏咗可能冇乜點增值,但如果個蘿莉用完一個之後輸埋係總數輸咗2個(-2)嘅話,咁金幣嘅「負價值」會重過佢嘅「正價值」。

即係話呢個唔係一門好化算嘅投資:升賺唔到好多,但跌就隨時輸到趴街。
其實最想知5個幣之後會點,
上次話比我地知,
贏左都只係一個局
舊 10-24-16, 01:04 AM   #88
魔法之子
Game Master

我覺得點都係伏你架啦
差在點伏你同之後有冇解決到
舊 10-29-16, 06:13 PM   #89
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-16, 07:42 PM   #90
Game Master

輸晒金幣會被LRIG取代,咁對啲LRIG嚟講,如果想快啲出到嚟,故意輸咪仲著數啲?以前嘅遊戲規則起碼冇咁易比佢哋咁故意輸。

男輸仲慘過女輸,輸咗就會變乸型。

懷疑嗰位「愉悅部」Bookmaker以前都係LRIG,見佢性格基基地咁嘅款。

井口喺連鎖不幸打擊下,終於黑化了。

舊 11-06-16, 01:00 PM   #91
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
輸晒金幣會被LRIG取代,咁對啲LRIG嚟講,如果想快啲出到嚟,故意輸咪仲著數啲?以前嘅遊戲規則起碼冇咁易比佢哋咁故意輸。

男輸仲慘過女輸,輸咗就會變乸型。

懷疑嗰位「愉悅部」Bookmaker以前都係LRIG,見佢性格基基地咁嘅款。

井口喺連鎖不幸打擊下,終於黑化了。

為左唔想比LRIG取代,點都要努力去對戰...
好像無得故意輸?因為如何出招都是靠主人去發動
不過可以誘導主人出錯卡都唔定

睇完05,女主角都仲是一樣天真...
haha3156 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-16, 11:42 PM   #92
魔法之子
Game Master

天真不是問題
睇下之後劇情會令女主角點變化
舊 11-07-16, 10:15 AM   #93
Game Master

就係因為天真,被婊嘅時候先睇得過癮。

舊 11-21-16, 09:29 PM   #94
The One
あかん

『Lostorage incited WIXOSS』第一巻ジャケット公開
http://lostorage-wixoss.com/bluray-dvd/
引用:
舊 12-02-16, 06:29 PM   #95
The One
あかん

引用:
舊 12-10-16, 09:43 PM   #96
Game Master

中村你條死雜碎,為咗自己嘅愉悅而不惜安排蘿莉同處男自相殘殺,兩個只能活一個。

最後處男算得上係紳士,為咗蘿莉而犧牲自己。呢個世界嘅蘿莉控唔會忘記你嘅犧牲嘅!<---好似捉錯重點

啲男角色結果全部被佢哋嘅LRIG取代,變晒乸型。

中村睇嚟真係文字上嘅「邪惡化身」,連前作角色清衣都打敗唔到佢。 (一直以嚟都覺得清衣係裏主角)

上集發現就算贏晒5枚金幣都只係絕望,

睇嚟要靠真主角鈴子開啟主角威能先可以對付中村。

舊 12-17-16, 07:27 PM   #97
Game Master

11集:ED雖然已經見過,不過今次正面睇返,鈴子裸體原來超正

點解井口呢個令對手失控暴走嘅金幣課金技能咁屈機,但用喺鈴子身上居然可以被鈴子反勝返轉頭?主角威能?

但見啲日語討論都話今集其實都係照舊跟足遊戲規則,不過我冇玩開,所以完全唔明鈴子係點反勝。

點都好,贏完井口總算有啲超治愈嘅百合睇下。

(中村你識趣就死開啦

此篇文章於 12-17-16 07:42 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 12-24-16, 01:05 AM   #98
The One
あかん

Lostorage12話『夜明け』終わりました。
が……!!?

Lostorage conflated WIXOSS

新しい”何か”が生まれたようです。

まずは≪カーニバル≫が封入されたパックは2月発売!
また、WIXOSSで会いましょう。
引用:
舊 12-24-16, 08:38 PM   #99
axe1292
Game Master
AXE

引用:
11集:ED雖然已經見過,不過今次正面睇返,鈴子裸體原來超正

點解井口呢個令對手失控暴走嘅金幣課金技能咁屈機,但用喺鈴子身上居然可以被鈴子反勝返轉頭?主角威能?

但見啲日語討論都話今集其實都係照舊跟足遊戲規則,不過我冇玩開,所以完全唔明鈴子係點反勝。

點都好,贏完井口總算有啲超治愈嘅百合睇下。

(中村你識趣就死開啦
因為井口自己解左狂化,另外又唔防鈴子攻擊,
簡單來說就係讓賽
舊 12-24-16, 08:45 PM   #100
axe1292
Game Master
AXE

其實見到嬴左5幣之後的結果,
我覺得今次好人過前作, 最少嬴左之後唔使玩落去
前作: 嬴左會變卡, 願望未必實現(可以參考清衣果個)
今作: 嬴左可以解脫唔使再玩, 控制記憶是否悲劇要睇佢要做咩

師匠會悲劇只因本身佢要的記憶係一個悲劇, 如鈴子想守住記憶, 實現左都唔會有壞事發生

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「機動戦士ガンダムSEED DESTINY(HDリマスター版)」始動!! Vol.34 money 日本動漫畫討論版 673 03-25-24 10:31 PM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
江川達也「まじかる☆タルるートくんREBOOT (幻法小魔星)」始動 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-16 01:34 PM
「Substance-Concept」始動! CGアニメPV公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 09-04-15 08:34 PM
[動畫] 湯浅政明新作「KICKHEART」始動 money 日本動漫畫討論版 0 10-02-12 12:21 PM

現在的時間是 05:38 PM

手機版 | APP版