Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-19-08, 12:02 AM   #176
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
一開頭有得用架...不過真係得0攻
或者你可以直接load一周打完大佬個save打隱迷,
我果時load save裝魔劍,由裝水晶劍13xx攻變到28xx攻
我都係因為見到load save個陣由千幾攻升到三千幾攻所以先咁期待
我而家都係決心儲下稱號先
Judy件女傭服好正
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:04 AM   #177
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
我都係因為見到load save個陣由千幾攻升到三千幾攻所以先咁期待
我而家都係決心儲下稱號先
Judy件女傭服好正
我打緊二周,留番d稱號同隱迷二周先拎,如果唔係二周冇野玩
不過judy件溫泉衫都唔錯
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:09 AM   #178

XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
我打緊二周,留番d稱號同隱迷二周先拎,如果唔係二周冇野玩
不過judy件溫泉衫都唔錯
我都係岩岩先開2週目,見到件魔裝即刻頹左...
但係見返d衫團火又著返

其實而家有冇d完整d ge攻略網?
主要係稱號同sub event
我覺得我跟開o個個麻麻地
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:13 AM   #179
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
world map完成個成就係唔係要探訪過晒所有城同迷宮?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 08-19-08 12:16 AM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:14 AM   #180
~ViVi~

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
我都係岩岩先開2週目,見到件魔裝即刻頹左...
但係見返d衫團火又著返

其實而家有冇d完整d ge攻略網?
主要係稱號同sub event
我覺得我跟開o個個麻麻地

我開左二周先記得有個稱號要唔用item,但我已經用左好多dark bottle

我用頭post果個攻略咋,同埋都見到e兩日d event好似開始執得整齊左少少
http://tales.or.tp/
舊 08-19-08, 12:17 AM   #181
~ViVi~

引用:
作者: 小光 查看文章
world map完成個成就係唔係要開晒所有城同迷宮?
唔駛,我開果時係明明行哂全個地圖開哂d灰色map,之後見冇料到周圍飛去地圖d採集pt,採左幾個就開左
舊 08-19-08, 12:20 AM   #182
小光
でっかいお世話です。

引用:
唔駛,我開果時係明明行哂全個地圖開哂d灰色map,之後見冇料到周圍飛去地圖d採集pt,採左幾個就開左
咁你果時係唔係探訪過晒所有城/迷宮架喇?
定係個成就要求開過晒所有採集pt?
我找唔到灰色地帶未開 我就真係唔方唔灰

其實係唔係有第二個world map架?
我剛剛拎左架飛船就想開呢個成就, 定遲d個world map會有轉變?

ps. 得左了 thx 兩位

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 08-19-08 12:39 AM 被 小光 編輯。
舊 08-19-08, 12:34 AM   #183
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
引用:
咁你果時係唔係探訪過晒所有城/迷宮架喇?
定係個成就要求開過晒所有採集pt?
我找唔到灰色地帶未開 我就真係唔方唔灰

其實係唔係有第二個world map架?
我剛剛拎左架飛船就想開呢個成就, 定遲d個world map會有轉變?
有D灰色地帶可能係浅水地方要開大map先知架 我都開左20分鐘 慢慢開la('∇')
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 02:43 AM   #184
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: YFW 查看文章
有D灰色地帶可能係浅水地方要開大map先知架 我都開左20分鐘 慢慢開la('∇')
我果時都搵左好耐,有時得一小點灰未過真係好難找.

舊 08-19-08, 08:45 AM   #185
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
岩岩爆機;;個last boss 好変態差吾多用洒所有薬(頭2個形態都吾難)

我想問load左爆機save打算儲グレード、之後要吾要打多次デューク架?
定係load番儲グレード個save就ok?
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 10:39 AM   #186
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
小惡魔裝リタ200人斬~

カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 11:09 AM   #187
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: YFW 查看文章
岩岩爆機;;個last boss 好変態差吾多用洒所有薬(頭2個形態都吾難)

我想問load左爆機save打算儲グレード、之後要吾要打多次デューク架?
定係load番儲グレード個save就ok?
直接load save就okay,唔駛打多次.

舊 08-19-08, 01:04 PM   #188
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
直接load save就okay,唔駛打多次.
即係爆左機load返唔洗打最終boss??
咁點樣開二周目??
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 01:15 PM   #189
遊戲人間
"oui"

楆題畫面選Ex-newgame,揀翻你想load個save,搞電~

舊 08-20-08, 03:08 AM   #190
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
想問下戰鬥途中點改變控制的角色 ? a

舊 08-20-08, 10:16 AM   #191
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: Marco 查看文章
想問下戰鬥途中點改變控制的角色 ? a
先按Y,再按start選擇.
(要先合成貴重品ムーンセレクタ)

舊 08-20-08, 04:39 PM   #192
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

唔怪得唔得啦,我未合到 "

舊 08-20-08, 10:11 PM   #193

引用:
我開左二周先記得有個稱號要唔用item,但我已經用左好多dark bottle
有日攻略話只要係同老師同Judy組隊之前唔用道具就get到個稱號,唔駛clear
不過都係佢講,我未試過
我都唔小心用左道具...

唉...而家開二週打hard mode boss成日未開到成就就個boss死左
逼住我要開unknown,但有時又好難打
諗返起一週打Normal都瀕死個陣,心情有d矛盾...
舊 08-20-08, 10:33 PM   #194
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
終於入手 TOV 啦 (日版 299), 今晚攻略開始~

舊 08-20-08, 11:15 PM   #195
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

テムザ山 隻巨鳥成四十幾萬 HP 點打 ? "

舊 08-20-08, 11:23 PM   #196
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: Marco 查看文章
テムザ山 隻巨鳥成四十幾萬 HP 點打 ? "
唔係必打, 可以遲d返來打

舊 08-20-08, 11:28 PM   #197
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
唔係必打, 可以遲d返來打
而家先 Lv.43
好想快d可以屈 Grade

舊 08-21-08, 12:05 AM   #198
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
我岩岩打完背德之館全員50LV
用左6個鐘由35lv升左上去
跟住既BOSS係咪會比較易打
最尾大佬要輕鬆羸要幾多lv
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:05 AM   #199
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
先按Y,再按start選擇.
(要先合成貴重品ムーンセレクタ)
請教合成方法

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:08 AM   #200
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
我岩岩打完背德之館全員50LV
用左6個鐘由35lv升左上去
跟住既BOSS係咪會比較易打
最尾大佬要輕鬆羸要幾多lv

打完背德之館我都只係 Lv.40
唔得,睇黎我都要煲卒仔升 Level 先得

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 08:15 PM

手機版 | APP版