Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-13-18, 04:49 PM   #1951
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: shooter 查看文章
3件 轟炸機裝 耐火+9,易出乜野事?
根性遇火燒後欄...即貓車...

帶定屎彈推佢出溶岩區...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 11:50 PM   #1952
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
原來個公會卡片list要逐張㩒入去手動update...
然後㩒㩒下發現呢張野⋯
點解女裝好似有棍⋯

qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 12:00 AM   #1953
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
今晚瘋狂手殘,成日想盾反變普攻
又狂貪刀

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 07:38 AM   #1954
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Resize 先啦大佬,成個版面出哂事

舊 04-14-18, 10:03 AM   #1955
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
今晚瘋狂手殘,成日想盾反變普攻
又狂貪刀
招投技同即死應該要有擋強先反到

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 10:17 AM   #1956
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
招投技同即死應該要有擋強先反到
投技反正可以閃光解我一向冇理
記憶中淨得投技要防強?

last果場(好似係?)開場我滿血中即死果下真係未中過咁大力嘅招, 佢又未嬲, 我又冇防御力down. 其實係邊招嚟??? 完全唔知咩事死左果下.
果下好突然我都仲吉緊佢

https://altema.jp/mhw/eviljoe#10
係咪顏面叩?

相薄

此篇文章於 04-14-18 11:08 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 04-14-18, 11:10 AM   #1957
佐藤成樹

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagfujimura
引用:
作者: 魚伕 查看文章
火山區易打好多....至少唔會青瓜上枱....

不過套爆鱗根性裝係火山區....好易出事....

突冠同翼龍....個設定係追到你要殺死佢先會停止....
怪唔之得d翼龍追我9條街,過左區都紅圓r晒頭,真係咁大仇口?

引用:
作者: LR猫 查看文章
火山區恐暴專武係岩賊龍?
3兄弟無人權....
佐藤成樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 11:28 AM   #1958
魚伕
Moderator

引用:
記憶中淨得投技要防強?

last果場(好似係?)開場我滿血中即死果下真係未中過咁大力嘅招, 佢又未嬲, 我又冇防御力down. 其實係邊招嚟??? 完全唔知咩事死左果下.
果下好突然我都仲吉緊佢

https://altema.jp/mhw/eviljoe#10
係咪顏面叩?
得一招可以滿血KO....就是牠的叩拜...
舊 04-14-18, 11:34 AM   #1959
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
記憶中淨得投技要防強?

果下好突然我都仲吉緊佢

係咪顏面叩?
投技要強先擋到,同埋範圍勁奇怪
我迴避性加距3跳到老連咁遠都會中投

150血加防up都試過幾次中鐵山靠/搖尾滿血死
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 11:46 AM   #1960
大覺屋師真
The One

引用:
得一招可以滿血KO....就是牠的叩拜...
真係第一次試滿血死

引用:
作者: Suika 查看文章

有時最奇怪係會拋我拋到老連咁遠
其實喺古代樹打都有唯一嘅好處, 試過好多次比佢投完因為地形問題, 我自動企番起身冇down

當然恐暴都超醒:oh,依個位對我投技不利喎,換場!
即刻換區勁衰

相薄
舊 04-14-18, 06:30 PM   #1961
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Suika 查看文章

所以點解我套裝有200血 佢ran中隻強個體比你既話150血都死

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 06:40 PM   #1962
Eking

註冊日期: Feb 2006
到今時今日都唔識RESIZE?

舊 04-14-18, 06:44 PM   #1963
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
任務呢隻強度同size應該係固定
有龍耐10以上150血都可頂到兩三下

舊 04-14-18, 07:11 PM   #1964
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
任務呢隻強度同size應該係固定
有龍耐10以上150血都可頂到兩三下
但我真係試過同樣150血既天天太刀裝 一樣係食怒狀態、無扣防下擺尾試過出現即死同得番毛兩個情況

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-18, 07:44 PM   #1965
qwe
Game Master

引用:
作者: Eking 查看文章
到今時今日都唔識RESIZE?
sorry, 電腦白痴, 真係唔識...
舊 04-15-18, 09:19 AM   #1966
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

用昇龍拳KO歷戰恐生! 可惜唔係對空
團戰中途斷線, 本來想食花生睇下爆生打唔打得贏恐生
爆生同恐生爭地盤兩次扣左過萬血

此篇文章於 04-15-18 09:25 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-15-18, 08:29 PM   #1967
魚伕
Moderator

引用:

啱啱玩短片入面0個區....打到隻歷恐 KING KONG 爬山過區....
用閃佢會撻生魚咁上菜,任剔....
之後就會BUG左咁....不過重覆爬山撻生魚...
打到佢直到捉得...

大家可以玩下....

溫提:佢會扮嬲...但會即時轉色過場...唔好比佢呃到...
舊 04-16-18, 09:57 AM   #1968
大覺屋師真
The One

引用:
搞錯
我次次打都遇吾到爆鱗....

原來爆鱗會用手下留情指令

引用:
啱啱玩短片入面0個區....打到隻歷恐 KING KONG 爬山過區....
用閃佢會撻生魚咁上菜,任剔....
之後就會BUG左咁....不過重覆爬山撻生魚...
打到佢直到捉得...

大家可以玩下....

溫提:佢會扮嬲...但會即時轉色過場...唔好比佢呃到...
我試過佢扮無氣,我用hammer咪即上去頭度扑
扑兩下即喺爬山撞飛我

相薄
舊 04-16-18, 10:30 AM   #1969
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
搞錯
我次次打都遇吾到爆鱗....

原來爆鱗會用手下留情指令
應該15~20分之後一定會亂入
同似乎唔會因爭地盤或其他怪攻擊致死

今次試下用黎對空, 可惜唔係空中擊殺

此篇文章於 04-16-18 10:35 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-16-18, 12:12 PM   #1970
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
應該15~20分之後一定會亂入
同似乎唔會因爭地盤或其他怪攻擊致死

今次試下用黎對空, 可惜唔係空中擊殺
應該會怪殺怪架,之前眩鳥條片隻眩鳥最後咪比恐暴殺咗囉

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-18, 01:43 PM   #1971
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

我幾次昇龍拳都係等佢瀕死同爆鱗爭地盤互抽一輪之後一拳KO

依家d片好似被恐生捕食先會怪殺怪
平時成日見d怪瀕死爭地盤後互抽都唔死

舊 04-16-18, 02:52 PM   #1972
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
打鋼龍真係好多d百痴原地閃光,我企係度睇戲算

舊 04-17-18, 11:14 PM   #1973
封印魔劍神式
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005

新怪+專用地圖(?

此篇文章於 04-17-18 11:18 PM 被 封印魔劍神式 編輯。
封印魔劍神式 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-18, 11:15 PM   #1974
安安

https://www.youtube.com/watch?v=oPNuCDHQ6d8
New limited-time game mode starting April 19
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 12:08 AM   #1975
qwe
Game Master

引用:
作者: STRIFE 查看文章
打鋼龍真係好多d百痴原地閃光,我企係度睇戲算
以後預到呢d人可以即quit, 唔好嘥時間

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 03:16 AM

手機版 | APP版