Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-16-10, 05:08 AM   #126
Gashapon™
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
唔係...A只不過係fast forward唔駛side時間睇....
紅心好感每次鍊都拉十幾次...冇得飛真係殺左我好過....

要mega heat先要諗辦法去到heat
用兩舊接近100% ge合,再用兩個好感度高ge同伴就實heat到,
但要mega heat就要鍊果時多d同伴亂入support先得,應該又係同好感有關
亂入好似係主角既技能黎
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 05:21 AM   #127
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
玩左15個鐘, 仲係畫緊巨神腳平原地圖, 鎗女加入後去剷平個鷹人大本營

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 02:41 PM   #128
Gashapon™

玩左40個鐘都未入監獄島
王都d missions個時限係咪有排?
舊 06-16-10, 03:43 PM   #129
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
之前跑地圖都話有啲嘢打下冇咁悶,依家上到個海真係得個游字
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 04:15 PM   #130
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
應該係,劇情完左監獄島提過下主角佢地幾時會再番王都,我諗可能番去前要做哂
不過就咁睇起碼有三個新map要行先再番王都

btw,雪地有個quest要打兩隻漢字怪...但我未接quest之前就殺左而家唔出番黎....
係唔係中bug

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 05:17 PM   #131
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
代碼:
「孫へのクッキー」クリア後かつ、マクナ原生林到達後に発生?・「兄弟ゲンカ・オトウト編」をクリアすると消滅
睇到有d 任務係會對消滅

有d 答錯人野又開唔到任, 睇黎1週目想完晒d 任都冇咩可能...
唔知隻game 有冇2週

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 06:26 PM   #132
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

問下有冇人爆左機咪知囉

睇左隻ost full tracklist後覺得唔會過到去機神度踩場, 可能等續集先有

大乱闘X

此篇文章於 06-16-10 07:18 PM 被 W!LL 編輯。
舊 06-16-10, 08:43 PM   #133
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
已爆.有2周
錢,LV,技能,好感度等等全部繼承
裝備同素材只繼承一部份

據聞有2周限定既QUEST同事件,我未有時間試住

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-10, 11:26 PM   #134
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: Kello820 查看文章
已爆.有2周
錢,LV,技能,好感度等等全部繼承
裝備同素材只繼承一部份

據聞有2周限定既QUEST同事件,我未有時間試住
勁呀,咁快爆機,
你爆機level 幾多?

好想本攻略快d 出, 咁多任務下下轉mon check 好煩,d 村民o既位置提示又唔夠...
而家進度超慢

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 12:46 AM   #135
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
去緊巨神胎內三天王boss好車....
任務多到死唔做....

此篇文章於 06-17-10 12:52 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 12:49 AM   #136
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Gashapon™ 查看文章
打死機神界盟主..王都missions消滅..

此篇文章於 06-17-10 12:53 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 01:30 AM   #137
Gashapon™

上級書打邊度既有"朵"怪會跌?
舊 06-17-10, 02:08 AM   #138
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
勁呀,咁快爆機,
你爆機level 幾多?

好想本攻略快d 出, 咁多任務下下轉mon check 好煩,d 村民o既位置提示又唔夠...
而家進度超慢
平均LV78左右,全程冇特意去升過
前半做野算做得幾齊,後來知道有2週目存在就推主線睇劇情為主,所以先快

隻GAME真係やりこみ滿載,可以有排玩
我都諗住等埋7月底本攻略先完美2週,順便比時間我搞搞6.24堆坑

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 02:34 AM   #139
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
d漢字怪係咪打死左唔會再出?
之前未接任打死左巨神腳隻暴走三角龍,依家搵唔返(變廢任!?)

打左30粒鐘先去到巨神腰,有排玩

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 02:50 AM   #140
~ViVi~

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
打死機神界盟主..王都missions消滅..
邊個map要打佢?
而家打緊要塞,未到最後一刻都懶得番去做quest

舊 06-17-10, 05:53 AM   #141
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Suda 查看文章
d漢字怪係咪打死左唔會再出?
之前未接任打死左巨神腳隻暴走三角龍,依家搵唔返(變廢任!?)

打左30粒鐘先去到巨神腰,有排玩
實會再出, 但有d真係要計彩數
我見住一隻漢字怪在轉變朝早到夜晚果下自己消失

我都好想買攻略本, 今次呢本真係唔買唔得

大乱闘X
舊 06-17-10, 07:43 AM   #142
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: W!LL 查看文章
實會再出, 但有d真係要計彩數
我見住一隻漢字怪在轉變朝早到夜晚果下自己消失

我都好想買攻略本, 今次呢本真係唔買唔得
唔駛睇彩數
因為部份怪有日夜習性,想佢出現嘅話轉下時間就得
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 08:17 AM   #143
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: W!LL 查看文章
唔怕唔夠LV?
我18LV都俾班鷹人圍到要逃走, 仲要連我combo
回去重接支線任吧..

個人到監獄島時只靠做支線任就升到高過一般小卒幾個等級了..

另外一提就是

當角色等級高過敵人5等以上
敵人不會主攻我方
不出5等就照常營業
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 09:20 AM   #144
RPG之鬼

想問下係任務
咪達成條件後,就會係小地圖上出現紅色"!"?
因為去到皇都搵仔搵女時係咁樣
但係一些要收集道具後交畀委託人的就不見了個委託人……唔會係過了劇情吧...

舊 06-17-10, 09:58 AM   #145
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
邊個map要打佢?
而家打緊要塞,未到最後一刻都懶得番去做quest
我都去到要塞 ...
雖然升lv好快但又系大到唔想行

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 04:52 PM   #146
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
今期GS滿微妙的www
這作在港日台三地的網站的評價還滿高的..
(這款不少網站的玩家都覺得是除了畫面外..可稱這世代中最出色的rpg之一.)
但卻被某編輯因打怪要舉武器的設計而評做平平無奇不玩無妨的作品........囧
(棍...相反共識為地雷的某妖尾反而寫這麼多介紹..)
wang2009hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 05:04 PM   #147
RPG之鬼

終於...

女主腳回來,不過已經被"調教"完畢……
皇女究竟仲有冇期呢,應該冇吧……

死囉,現在才33小時……53級,幾時先爆機……
玩到要塞先知想起神劍可以升級……

舊 06-17-10, 05:21 PM   #148
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
回去重接支線任吧..

個人到監獄島時只靠做支線任就升到高過一般小卒幾個等級了..

另外一提就是

當角色等級高過敵人5等以上
敵人不會主攻我方
不出5等就照常營業
個人覺得keep住高過d怪5等左右比較好打
有2週目我就直接衝主線算(而家我先打到去墓所囧)

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-10, 11:02 PM   #149
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今期weekly有攻略, 想知道有咩料??

大乱闘X
舊 06-18-10, 01:58 AM   #150
~ViVi~

頂...真係要做下quest先得...
好似同個城未夠高好感就開唔到第4,5 skill果d quest...
原本果三個skill差一格就學哂

打完要塞後...
女主角換左速度型防具對仲假過槍女....盟主緊係有特殊癖好順便改造埋

此篇文章於 06-18-10 02:01 AM 被 ~ViVi~ 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 12:43 AM

手機版 | APP版