Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-03-14, 01:55 PM   #276
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小嘉 查看文章
火星騎士對著訓練機講我的宿敵真係笑左出黎

我覺得個皇帝好腦殘
你平時見開都係白灰色雜兵機,突然面前出現一部橙機,仲要之前真係輸過比佢,唔怪得佢當左呢部係ace機

宦官亂政未見過?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 08-03-14, 01:58 PM   #277
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
地球咁多火星間諜
再講打仗,我唔信連呢d訓練機data都無囉

如果真係無我覺得火星班人好廢
小嘉 目前離線  
舊 08-03-14, 02:13 PM   #278
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
以淡定哥之能,一定諗到對面有可能番o卓ge
唔係無可能甘短時間諗到右搵到d裝備右裝埋上身

火星佬真係低能
話曬有專用機,應該都身經百戰吧
輕敵一次都話,已經知對面係奸計地球人,仲單騎出陣

除非本身火星打仗都係1on1 對陣la

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線  
舊 08-03-14, 02:19 PM   #279
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
不要唔好睇啦

機勁又話無雙

用計贏又話威能
傻的嗎
我有話唔好睇咩?
引用:
地球咁多火星間諜

冇人會諗到收集訓練機data
人地見到佢係橙色以為係ace
Avelcain 目前離線  
舊 08-03-14, 02:22 PM   #280
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁班火星人一樣十五年冇打過實戰
龜系地球上面分分鐘演習都冇
而家前線果班年紀上應該都冇打過一上次大戰吧
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 08-03-14, 02:29 PM   #281
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ayato 查看文章

火星佬真係低能

其實可能係自視過高,諗住哩個作戰係得佢先做到所以冇報告

又或者唔想其他人去(最大機會報告完係家姐執行)
野良猫 目前離線  
舊 08-03-14, 02:45 PM   #282
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
除非十五年間有外星人打
Rv250 目前離線  
舊 08-03-14, 02:50 PM   #283
野良猫
肥倫

引用:
作者: Rv250 查看文章
除非十五年間有外星人打
十五年間有同外星人打過仗的話邊會好似依家咁
除非啲外星人連地球一般人都不如
野良猫 目前離線  
舊 08-03-14, 02:50 PM   #284
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
開始侵略果陣講左句:由父輩開始期待已久既對地球侵略行動終於得償所願
平時佢地有冇軍演唔知,但應該真係冇乜實戰經驗w

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線  
舊 08-03-14, 02:54 PM   #285
野良猫
肥倫

引用:
作者: Kewellma 查看文章
開始侵略果陣講左句:由父輩開始期待已久既對地球侵略行動終於得償所願
平時佢地有冇軍演唔知,但應該真係冇乜實戰經驗w
佢哋嘅軍演可能就係專用機虐殺嘍囉機WWW
野良猫 目前離線  
舊 08-03-14, 04:27 PM   #286
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
地球咁多火星間諜

訓練機?!所以說地星人間諜情報不可信 明明入面係ace駕駛中
由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 08-03-14, 08:44 PM   #287
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
面癱大大

舊 08-03-14, 09:13 PM   #288
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ayato 查看文章

火星佬真係低能

其實單騎出陣都講得通,因為嗰個時間點仲係休戰期間
而且感覺上火星方嘅戰法係以少數精銳為主,同時成班貴族睇落都唔鍾意人幫拖
另外覺得皇帝未必係腦殘,佢何能想利用戰爭睇下邊個係人邊個係鬼,反正打唔打佢都冇大損失

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 08-03-14, 09:15 PM   #289
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
呢套野最唔合理就係現皇帝已經係初代
個政權應該係少過42年 (1972年2次登陸,1999初戰,15年後=2014)
睇返班軌道騎士年齡,有D分分鐘又係初代人
點解話自己係火星人?(本身又無異能)
當佢地係第二世代,咁第一世代個班就係想霸佔火星技術的新移民.
想染指地球個講法一D都唔通

其實根本就係一班一級戰犯
逃避發動火星技術引致大災害的罪名@@

此篇文章於 08-03-14 09:30 PM 被 傑斯特 編輯。
傑斯特 目前離線  
舊 08-03-14, 09:38 PM   #290
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
個政權應該係少過42年 (1972年2次登陸,1999初戰,15年後=2014)
當佢地係第二世代,咁第一世代個班就係想霸佔火星技術的新移民.

其實都唔奇 你問下上一代游水黎香港果D香港人佢地都係自稱香港人
京9999 目前離線  
舊 08-03-14, 09:43 PM   #291
casio

引用:

明顯係出於自以為是上位者嘅傲慢
一般而言,我地會話呢D叫「一朝得志,語無論次」

引用:
作者: 京9999 查看文章
其實都唔奇 你問下上一代游水黎香港果D香港人佢地都係自稱香港人
我覺得有D分別,因為就算係國民黨嗰批人,唔少都同意自己係中國人嘅身分(雖然佢地個中國叫「中華民國」)

此篇文章於 08-03-14 09:50 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 08-03-14, 09:46 PM   #292
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
對住練習機講宿敵
住得太空太耐腦殘埋?
下一幕就笑左

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-03-14, 09:53 PM   #293
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
靠 Reactive Armour 彈得開既野,上集 d HE 彈居然彈唔開?R 頭 ...

舊 08-03-14, 09:55 PM   #294
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: mkmonkey 查看文章
靠 Reactive Armour 彈得開既野,上集 d HE 彈居然彈唔開?R 頭 ...
今次係炸o個下連前臂一齊彈後掛a

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 08-03-14, 10:03 PM   #295
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:

第一集已經覺得呢個火星國歷史太短,基本上我覺得全部都係地球人移民火星,除非佢地係未來人

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線  
舊 08-03-14, 10:07 PM   #296
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: KARAS 查看文章
第一集已經覺得呢個火星國歷史太短,基本上我覺得全部都係地球人移民火星,除非佢地係未來人
1999先爆hyper gate (連接火星&地球)
實際只有15歲以下先肯定生於火星
傑斯特 目前離線  
舊 08-03-14, 10:31 PM   #297
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: casio 查看文章
明顯係出於自以為是上位者嘅傲慢
一般而言,我地會話呢D叫「一朝得志,語無論次」

我覺得有D分別,因為就算係國民黨嗰批人,唔少都同意自己係中國人嘅身分(雖然佢地個中國叫「中華民國」)
或者咁講 你問果D移民左去澳州/美國又住左幾年嘅人 佢地自稱咩人就知~ 我識好多已經自稱美國/澳州人
京9999 目前離線  
舊 08-03-14, 10:43 PM   #298
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Explosive Reactive Armour 爆炸性反應裝甲確實係存在
http://en.wikipedia.org/wiki/Reactive_armour

至於班初代移民通通自稱做火星人冇乜問題。

我反而非常好奇,1970年代大部份地球嘅國家都幾乎係行共和或者君主立憲嘅民主社會啦,就算係獨裁國家都冇乜再行幾百年前嘅封建社會。照計班殖民者就算脫離地球獨立都應該跟足佢哋所認識嘅政治模式立國,但唔明點解可以短短40年間可以「退化」到變返中古歐洲時期嘅封建社會模式。

成班騎師俾人嘅印象係極度中二病(尤其見到架練習機就稱呼佢做宿敵 XD)班友仔係咪睇得太多高達,當正自己係自護公國啊?

此篇文章於 08-03-14 10:47 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 08-03-14, 10:52 PM   #299
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
如果用中世紀歐洲嘅封建社會嚟形容火星帝國嘅話,咁又確實解釋到點解皇帝雖然懷疑大川伯爵,都仍然決定保持戰爭狀態。

同以前嘅神聖羅馬皇帝或春秋戰國嘅周天子一樣,得個共主嘅名義,但實際上係好多小諸侯國群雄割據中。共主只能依靠實力最強大嘅諸侯保住自己嘅榮譽。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 08-03-14, 10:58 PM   #300
casio

引用:
作者: 京9999 查看文章
或者咁講 你問果D移民左去澳州/美國又住左幾年嘅人 佢地自稱咩人就知~ 我識好多已經自稱美國/澳州人
好遺憾,我身邊都係連亞魯亞圖都冇能力移民嘅人

casio 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] ロボットアニメ「輪廻のラグランジェ season2」 #07「鴨川の誓い」 money 日本動漫畫討論版 373 01-08-22 10:50 AM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
[漫畫] 原來《Civil War》後還有《Civil War-drobe》 觀音將軍 日本動漫畫討論版 0 12-16-07 07:03 PM
【ゼロの使い魔】露易絲。口。 ww~ heco Cosplay同人MIX討論區 15 10-16-07 08:34 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 10:29 AM

手機版 | APP版