Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-10, 07:49 AM   #1
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
小畑健 x 大場つぐみ「バクマン。」実写映画化 2015年公開決定!丨佐藤健&神木隆之介主演

動畫官網

真城最高:阿部敦
高木秋人:日野聡
亜豆美保:早見沙織
見吉香耶:矢作紗友里
新妻エイジ:岡本信彦
福田真太:諏訪部順一
中井巧朗:志村知幸
蒼樹紅:川澄綾子
岩瀬愛子:藤村歩
石沢秀光:宮田幸季

服部哲:利根健太朗
服部雄二郎:野島裕史
相田聡一:風間勇刀
キム ソンギュ:興津和幸
瓶子副編集長:川田紳司
佐々木編集長:堀内賢雄
川口たろう(真城信弘):浜田賢二
真城昌弘:宇垣秀成
真城二三男:チョー
真城加代子:比嘉久美子
亜豆美雪:井上喜久子
亜豆美奈:日高里菜

過去の揭示板
Vol.1

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我想講呢o的作畫起碼keep o左10話...
不過今集連背景都無埋...
雖然之前都有差唔多既情況(110話都睇到)
但今話實在係好明顯.....

此篇文章於 12-06-10 02:08 AM 被 money 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 06:53 PM   #2
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: supermanlady 查看文章
作畫差o左
我覺得可能係同動畫果邊要幫手有關
如果佢兩個搞唔掂漫畫的話真係情願唔好出動住...

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 09:39 AM   #3
爽神

點解個post變左係我開既?我都冇開過a
係咪版主大大改架?

舊 12-06-10, 09:47 AM   #4
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: 爽神 查看文章
點解個post變左係我開既?我都冇開過a
係咪版主大大改架?
版主可以分POST

舊 12-06-10, 12:04 PM   #5
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: メソウサ 查看文章
版主可以分POST
點解要咁做?
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 01:20 PM   #6
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 沙翁 查看文章
點解要咁做?
我至憎d人唔到佢開topic就搶住開
最憎呢d格

http://www.gaforum.org/showthread.ph...49#post8884649
廢話
睇過冇咩人開
咁就輪到你開?
冇人開我自己會開番
唔洗你操心

此篇文章於 12-06-10 01:43 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 07:22 PM   #7
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
OT: 版大的意思是只有原post#1, #1001才有資格開?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 08:14 PM   #8
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
OT: 版大的意思是只有原post#1, #1001才有資格開?
估唔到你有睇爆漫

我諗差唔多意思
其實搶黎有乜為,反正update頭post通常都係版主做開
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 08:38 PM   #9
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 沙翁 查看文章
估唔到你有睇爆漫

我諗差唔多意思
其實搶黎有乜為,反正update頭post通常都係版主做開
有丫, 單行本一出即買的
咁當然都有追連載
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 11:58 PM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
錢大做乜好似咁燥底o既.......

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 01:40 PM   #11
money
◆.西野司命.◆

HYDEが本人役で出演決定

舊 12-09-10, 01:42 PM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
事鬼旦啦
反正都唔多戲 KOOGY話咁快就無左料到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 07:28 PM   #13
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
事鬼旦啦
反正都唔多戲 KOOGY話咁快就無左料到
未睇過原作既人真係會以為佢係好重要既角色同埋好猛料
點知原來係一個二打六黎

佢搞到咁令我諗起西川
不過人地西川少戲份得黎角色又討好~
呢位人兄都係算吧啦....
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-10, 07:42 PM   #14
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
嘩~ 有HYDE~ 正呀~
原本無諗住睇動畫, 而家要睇啦

舊 12-09-10, 07:50 PM   #15
yukke
Game Master

註冊日期: Apr 2004
我也是本來對動畫版無咩興趣, 不過依家可以睇下...
yukke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-10, 09:25 PM   #16
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: SUNLOK 查看文章
未睇過原作既人真係會以為佢係好重要既角色同埋好猛料
點知原來係一個二打六黎

佢搞到咁令我諗起西川
不過人地西川少戲份得黎角色又討好~
呢位人兄都係算吧啦....
西川係SEED D好多戲份架, 剩係死都唔知死左幾多次

舊 12-15-10, 12:17 PM   #17
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 12-15-10 12:21 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-10, 03:39 PM   #18
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
hyde~~ hyde~~ >3<

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-10, 04:40 PM   #19
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
竟然搵hyde做呢個路人角色omg

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-10, 12:47 PM   #20
爽神

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
竟然搵hyde做呢個路人角色omg
唔係呢d角色先驚
佢都係想客串玩下架姐

舊 12-18-10, 06:17 PM   #21
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

突擊成功gj

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-10, 06:28 PM   #22
exiazero

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

突擊成功gj
好強
完全想不到真是突擊成功
吉田的想像圖令我想起休刊已久的某奸

舊 12-18-10, 11:03 PM   #23
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
唔知點解平丸x蒼樹呢個組合我接受到喎~~

舊 12-19-10, 12:01 AM   #24
simonwongdx

引用:
作者: adrian_shum 查看文章
好強
完全想不到真是突擊成功
吉田的想像圖令我想起休刊已久的某奸
我都諗起佢

舊 12-19-10, 12:13 AM   #25
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

先不講故事, 今話的畫實在畫得太差了吧...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 大場つぐみ 「バクマン。」以来2年ぶり新作 「とな怪」作者と初タッグ money 日本動漫畫討論版 0 04-23-14 11:47 PM

現在的時間是 04:54 PM

手機版 | APP版